Top
Image Alt

Reismetlies

Voor veel backpackers hun eerste bestemming. Bangkok is ideaal om te beginnen voor iedereen die voor het eerst wil gaan backpacken. Waarom? Omdat alles heel duidelijk staat aangegeven, er heel veel andere backpackers zijn en echt ie-de-reen je wil helpen. Niet omdat Thais nou zo’n makkelijke taal is haha!

Wanneer je op het vliegveld van Bangkok aankomt zie je het al. Heel veel jongeren die met een grote backpack ronddwalen op zoek naar de beste manier om richting de stad te gaan. Ik zeg stad maar ik bedoel eigenlijk Khao San Road. Heel veel backpackers komen namelijk niet veel verder dan deze straat. Heel relaxed hoor, dat wel, maar er is zoveel meer te zien in Bangkok en het zou zonde zijn als dat verloren gaat omdat jij nog steeds boven een goedkope bucket drank hangt! 😉

Want tsja, daar is Khao San Road ook wel voor. Een drankje pakken, of twee. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik mezelf er ook op heb verkeken tijdens mijn eerste nacht Bangkok.  ‘Heel eventjes een drankje pakken,’ zei ik dan. Dat heel even werden verschillende uren tot diep in de nacht en dat drankje werd een bucket, en nog één, en nog één….

Echter moet je natuurlijk ook wat zien van Bangkok als je er toch bent. De stad heeft immers heel veel moois en leuks te bieden. Zoals de Chatuchak markt. Ook wel de moeder van alle markten genoemd. Wie van shoppen houdt kan hier zijn hart ophalen. Niet voor een Chanel-tasje of een Armani-zonnebril. Juist de Aziatische snuisterijen, prachtig aardewerk, hele mooie stofjes en van alles dat rinkelt. Zo kan ook mijn moeder helemaal genieten. Van links naar rechts, tentje in, tentje uit, het lijkt allemaal op elkaar maar is toch nét wat anders. Of je bij het ene tentje al bent geweest weet je na vijf minuten al niet meer immers lijken ze allemaal op elkaar en ben je gegarandeerd meteen de weg kwijt. Mijn vader is niet meegegaan, maar goed ook zo blijkt even later. Wij kunnen hier uren rondslenteren. Af en toe een pitstop om wat te drinken, of om opzij te duiken voor een paar rondwandelende ratten. Wie dacht dat Bangkok ervaren reizigers niet meer zou verrassen heeft het mis. Bangkok verrast telkens weer, iedere dag opnieuw. Ook mij en daar geniet ik intens van. Binnenkort meer! 

MEER BLOGS VAN LIES OVER THAILAND

Favo hostels in Thailand

Wanneer je een reis door het mooie Thailand gaat maken wil je natuurlijk ook op fijne plekjes slapen én wakker worden. Gelukkig zijn die er genoeg in Thailand. Ook als je niet té veel uit wilt geven…

Favo hostels op Thaise eilanden

Ik schreef al een blog over mijn favo hostels in Bangkok, Chiang Mai, Pai, Khao Sok en Ayutthaya. De vele mooie Thaise eilanden kunnen dan natuurlijk niet achterblijven. Thailand heeft veel te bieden, dat weten jullie inmiddels wel. Maar wist je ook dat je in Thailand heel goedkoop heel bijzonder kunt slapen? Ik heb de mooiste plekjes voor jullie op een rijtje gezet zodat je direct kunt boeken 🙂

Zo veel te doen in Chiang Mai

Chiang Mai is een heerlijke stad in het noorden van Thailand. Er zijn verschillende manieren om in deze prachtige stad te komen maar ik vertrok vanuit Bangkok naar Kanchanaburi om vervolgens mijn reis door te zetten naar Chiang Mai.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: