Top
Image Alt

Reismetlies

Voor mij is dit even wennen. De kou en richting het Oosten. Ik hou echt ontzettend van het mooie weer en ben heel graag in het Zuiden. Spanje, Portugal, Italië, dat spreek me ontzettend aan. In Hongarije ben ik nog nooit geweest en ik ben dan ook heel erg benieuwd.

Wij slapen in een appartement midden in de stad. Ik vind hotels ook altijd wel prima maar ik geef toch de voorkeur aan hostels en appartementen. Net wat gezelliger en iets meer vrije ruimte. Ons appartement, ontzettend mooi gelegen midden in de stad, is verder redelijk saai. Er is niets te doen, en het heeft ook niet heel veel charme. Maargoed, we zijn er toch niet zo veel. Want, Boedapest heeft heel veel te bieden, toch?

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en is het economisch en cultureel centrum van het land. De stad is samengevoegd in twee delen, Buda en Pest. Deze twee stadsdelen liggen ieder aan een zijde van rivier de Donau. De Donau is de op één na grootste rivier van Europa en stroomt dwars door Boedapest heen. De Donau is mede gezichtsbepalend voor het uiterlijk van de stad. Niet voor niets dat de rivier populair is om op te recreëren. Dat gebeurt door middel van rondvaartboten, maar ook door restaurantboten die op vaste plekken liggen.

Er is veel te doen en te zien in Boedapest. Je kunt merken dat de stad de laatste jaren flink in opkomst is geweest. Er zijn veel hippe winkeltjes en barretjes waar je terecht kunt voor een Chai Latte of een Hipster Healthy Foodbox. Leuk, maar je wilt natuurlijk ook de lokale specialiteiten proeven. Atlhans, ik in ieder geval wel. Dat kan in Boedepast zeker. Genoeg Hongaarse goulash te vinden.

Aan het einde van Andrássy út ligt het Heldenplein (Hősök tere). Dit plein is in 1896 aangelegd als millenniumplein, om de duizendste verjaardag van Hongarije te vieren. Centraal op het plein staat dan ook het Millenniummonument. Een prachtig mooi plein wat je even na laat denken over de geschiedenis. Zeker de moeite waard om even te bezoeken.

Ook de centrale markthal is zeker de moeite. Heel erg leuk om eens rond te kijken en de lekkerste etenswaren te ruiken en te proeven. Heerlijk. Tip: Tegenover de ingang van de markthal zit een klein bakkertje. Ze verkopen daar echt het allerlekkerste gebak van heel Boedapest. Dat mag best na een hele dag wandelen 😉

Ik vind Boedapest absoluut moeite. Er is veel te doen en te zien en de stad is echt in opkomst. De Hongaren zijn vast hartstikke aardig maar ik vind het toch anders dan mijn geliefde Zuidelijke adresjes. Ze helpen je waar nodig maar praten niet zo veel. Iets wat ik persoonlijk jammer vind omdat ik graag met de lokale bevolking in gesprek ga. Maar hee, ik heb genoten van Boedapest en wil er vast en zeker nog eens een keertje terug… Maar dan wel in de zomer. 😉

LEUKE EETTENTJES

Tuning Bar en Burger
Bar en burger. Die twee woorden doen het bij mij altijd goed. Dit is een super leuk klein tentje waar ze echte de lekkerste burgers in town hebben. Het tentje valt niet zo op maar is zeker een bezoekje waard voor als je de Goulash even beu bent 😉
Akácfa utca 45, Boedapest 1073, Hongarije

Costes Downtown
Iets meer aan de prijs maar zeker de moeite. Bijna iedereen in Boedapest kent Costes, het restaurant dat een Michelinster heeft. Dit restaurant is van dezelfde eigenaar maar is ietsje fijner aan prijs.
Vigyazo Ferenc Street 5, Boedapest 1051, Hongarije

MEER BLOGS VAN LIES OVER HONGARIJE

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: