Top
Image Alt

Reismetlies

Hier moest ik eigenlijk mee beginnen. Hier liggen mijn roots zou ik bijna willen zeggen. De stad waar het allemaal mee begonnen is. Mijn liefde voor reizen. Toen ik klaar was met mijn opleiding op het Elde College in Schijndel wist ik dat ik journalistiek wilde gaan studeren.

Toch wilde ik eerst wat anders doen. Ik was achttien en de wereld lag aan mijn voeten. Ik wilde hem ontdekken. Uiteindelijk besloot ik om een half jaar Spaans te gaan studeren in een Spaanstalig land. En dan ga je natuurlijk niet naar Spanje toe. Ik wilde immers niet ieder weekend mijn familie over de vloer hebben 

Eigenlijk heb ik niet lang na hoeven te denken. Buenos Aires sprak me vanaf moment één ontzettend aan. De stad heeft alles. En voor mijn ouders belangrijk; de stad lijkt veilig. In november 2010 was het zo ver en stap ik voor het eerst in mijn leven in mijn eentje op het vliegtuig. Ik heb een overstap in Madrid. Mijn god, wat heb ik daar gestrest. Zó ontzettend groot en zo veel mensen. Komt er ook nog zo’n malloot naar me toe, “Ga je helemaal alleen? Spreek je geen Spaans? Dan ga je het nog lastig krijgen in Argentinië”. Gelukkig heb ik alsnog heerlijk kunnen slapen en kwam ik uiteindelijk na een lange reis midden in de nacht in Buenos Aires aan. Daar staat de taxichauffeur al op me te wachten. Hij brengt me naar mijn accommodatie. Een prachtig huis midden in de hippe wijk Palermo. De deur gaat open en vier Argentijnse broers staan me al op te wachten. Mijn god wat een knapkoppen. Een ontvangst om nooit te vergeten. Ik kreeg wijn, gelukskoekjes en een heerlijke kamer. Mijn verblijf kan nu al niet meer stuk.

En dat is zo gebleven. Ik ben van de stad, haar mensen en al haar charmes gaan houden. Ik zie het nog steeds als mijn tweede thuis en ga er graag naar terug. Buenos Aires is één van de hipste, fijnste, groenste en gezelligste steden ter wereld en ik heb het geluk dat ik dat een half jaar lang heb mogen ervaren. Een ervaring om nooit meer te vergeten. En ik ga jullie op de hoogte brengen van heel veel leuke hotspots uit de stad!

Argentijnen houden van vlees, dat is alom bekend. Maar ook in Buenos Aires is het ene stukje biefstuk lekkerder dan het andere. Stukje, ik moet eigenlijk stuk zeggen. De grootte van een biefstuk is niet te vergelijken met hier. 500 gram is niets. Ik heb de leukste tentjes voor jullie op een rijtje gezet.

LEUKE EETTENTJES

La Cabrera 
La Cabrera ligt in de hippe wijk Palermo. En ik moet zeggen, je hebt hier het allerbeste vlees van de stad. Ik ben niet zo’n vleeseter maar mijn god wat is het hier fantastisch.
Cabrera 5099, Palermo, Buenos Aires, Argentinië

Little Rose
Bij Little Rose kun je terecht voor de beste sushi van de stad. Ook in Buenos Aires is sushi de afgelopen jaren enorm in opkomst gekomen. Maar bij deze sushi kun je echt je vingers aflikken. Heerlijk.
Armenia 1672, Palermo Soho, Buenos Aires, Argentinië

Green Bamboo
Gevestigd in een prachtig pand. Niet zo opvallend maar zeker de moeite. Een heerlijke Vietnamese keuken. Vietnamees zoals het hoort te zijn. De barmannen van Green Bamboo zijn meerdere malen bekroond om hun cocktails. Heerlijke prachtige cocktails gemaakt door prachtige mannen.
Costa Rica 5802, Palermo Hollywood, Buenos Aires, Argentinië

MEER BLOGS VAN LIES OVER ARGENTINIË

Doen: Spaans leren in Buenos Aires

Weet je niet wat je na je middelbare school wilt gaan doen? Ben je afgestudeerd maar heb je nog geen zin in een 9 to 5 job? Wil je gewoon nuttig bezig zijn tijdens je reis of heb je altijd al eens een andere taal willen leren? Ga dan voor Spaans. Dat kan natuurlijk in Spanje maar wat nog toffer is, is om het te gaan leren in Buenos Aires!

Fijne slaapplekken in Buenos Aires

Zoals jullie inmiddels wel weten is Buenos Aires absoluut één van mijn lievelingssteden. En daar wil ik jullie net zo enthousiast over maken! Hoe je je verblijf in Buenos Aires nóg aangenamer kunt maken? Door te slapen op hele fijne plekjes. Ik heb ze voor je op een rijtje gezet!

Vijf dingen die je moet proeven in Argentinië

Wanneer je naar Argentinië gaat denk je natuurlijk aan vlees. Niet dat je er tegenwoordig als vegetariër of veganist niet uit de voeten kunt (juist want wel Palermo in BA is een walhalla), maar voor mij is Argentinië ook echt gekoppeld aan vlees. In Nederland proberen we wat te minderen met vlees door het alleen te eten wanneer we er écht zin in hebben en wanneer het echt iets toevoegt. Nou, in Argentinië voegt het voor mij zeker iets toe. Maar er is meer dan dat. Welke gerechten je echt moet proberen? Ik zet ze voor je op een rijtje.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: