Categorieën

Top
  >  Azië   >  Historisch Galle in Sri Lanka

Galle, een stad aan de Zuidkust van Sri Lanka. Galle is vooral bekend vanwege het Nederlandse fort in de stad. Maar natuurlijk ook door het spelletje Wie is de mol dat op televisie kwam.

Galle is echt zo’n plek waar je je meteen helemaal op je gemak voelt. Het stadje, binnen de fortmuren, is heerlijk. Je kunt de zee zien, je hebt hele mooie kleine smalle straatjes en je hebt er tal van leuke winkeltjes en restaurantjes. Het is een beetje het hippere gedeelte van de stad.

Het fort staat vol authentieke Nederlandse gebouwen, zoals een oud Nederlandse kerk en het huis van de Nederlandse gouverneur. Het fort is nog in goede staat, het overleefde gelukkig de grote tsunami van 2004. Om Galle heen liggen diverse badplaatsen zoals Unawatuna, Mirassa en Hikkaduwa.

Een prachtige verborgen plek in Galle is The Living Room! Een waanzinnige plek die begint als een winkel maar doorgaat in een cocktailbar. De entourage en de aankleding van de club is fantastisch en de cocktails zijn er heerlijk, maar wel een klein beetje prijzig! Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen en één drankje te doen 😉

Verder is Galle gewoon heel erg chill. Je kunt er tijdens je reis echt even uitrusten. Het sfeertje dat er hangt is heel fijn. Lekker drankjes doen, heerlijk eten en genieten van de zon. De mensen zijn er aardig en de winkeltjes zijn, als je het mij vraagt, fantastisch. Heel erg leuk

LEUKE EETTENTJES

Lucky Fort
Voor heerlijke curry’s moet je bij Lucky Fort zijn. Sowieso is Galle helemaal gezellig door de kleine, smalle straatjes. Maar dit tentje is ook helemaal top. Wees wel op tijd want het is een populaire plek om te gaan eten. De plek ligt een klein beetje verstopt maar als je er iemand naar vraagt weten ze gegarandeerd waar je het over hebt.
Prarawa street, Galle, Sri Lanka

Crepe-ology
Een heerlijke plek. Fijne lounge-banken en heerlijk om te ontspannen. Op deze plek heb je de beste crêpes die je je maar kunt bedenken. Heel vriendelijk personeel en ze maken op deze plek heerlijke verse ijsthee’s. Heerlijk om even af te koelen en te ontspannen.
53 Leyn Baan Street, Galle, Sri Lanka

MEER BLOGS VAN LIES OVER SRI LANKA

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: