Categorieën

Top
Image Alt

Reismetlies

In de zomer van 2014 ben ik naar Lesbos vertrokken. Lesbos is één van de vele Griekse eilanden. Voor ons was het een beetje spannend. De vluchtelingen, de crisis waarin het land verkeerde, we waren benieuwd wat we aan zouden treffen. We besloten toch te gaan en dat was de juiste beslissing weten we nu.

We vliegen op de hoofdstad van het eiland, Mytilini. Daarna gaan we per bus verder naar het toeristische Pétra. Een heel mooi fijn, klein, Grieks plaatsje. We hebben een ontzettend fijn appartement bij heel lieve mensen. Het was ongeveer een kwartiertje lopen naar het strand en de vele restaurantjes. Heerlijk, zelfs in de veertig graden. Toch zijn wij blij met ons zwembad, onze zonnebrand en de vele koude biertjes die we kunnen bestellen.

Van de crisis merken wij nauwelijks iets. De Grieken zijn vriendelijk en niet opdringerig. Er zijn geen lange wachtrijen bij de pinautomaten en in iedere winkel kan gewoon gepind worden. No problemo dus. En dat is wel anders dan dat in de Nederlandse media beweerd wordt.

Ook van de vluchtelingen zelf merken wij eigenlijk niets. Op een dag wandelen wij van Pétra naar Molyvos, echt een aanrader. Heerlijk wandelen in de felle zon en op deze manier zie je net wat meer van het eiland. In Molyvos zouden de boten met vluchtelingen aankomen, ook deze hebben wij niet gezien. Misschien maar beter ook want het lijkt me moeilijk om al dat leed van al die onschuldige mensen te zien.

Molyvos is een prachtig plaatsje. Het ligt in het Noordelijke deel van het eiland en is gebouwd op een soort van heuvel. Het dorpje heeft heel veel pittoreske smalle straatjes en dat doet meteen heel gezellig aan. Een beetje Turks vond ik.

Als je een relaxte vakantie wilt vieren, lekker wandelen, genieten van de natuur, van het heerlijke weer, souvlaki, de beste gyros en de Griekse gastvrijheid, dan is Lesbos een prima uitvalsbasis. Wij verbleven hier  een week en dat was prima te doen. Mocht je langer willen gaan is het leuk om nog richting een andere plek te gaan of naar een ander eiland. Deze kant van het eiland heb je namelijk wel na een weekje gezien. Heerlijk genieten, dat wel.

LEUKE EETTENTJES

The Reef
The Reef is een heerlijk restaurant aan het water. Je hoort het geluid van de zee op de achtergrond en je ruikt de vis. Hoe vis dat voor velen van jullie misschien ook klinkt, dat is het niet. Trust me. The Reef staat bekend om haar goede kwaliteit eten, wel wat Westers. Gezellig, druk en goed eten.
On the Beach, Petra 81109, Lesbos, Griekenland

Kantina Snack Bar
Heerlijk om even te chillen en een lekker biertje te drinken. Ligt aan de zee, en het is er altijd ontzettend druk. De bediening is snel en je kunt er terecht voor heerlijke fastfood. Het restaurant ziet er gezellig uit door de vele leuke kleurtjes en de leuke uitstraling die de tent heeft.
The Square, Petra 81109, Lesbos, Griekenland

MEER BLOGS VAN LIES OVER GRIEKENLAND

Griekse eilanden

Griekenland, wie wil er niet heen? Een land met heerlijke eilanden, stranden, fantastisch Grieks eten en een prachtige natuur en cultuur. Griekenland, ik ben er wel een beetje verliefd op geworden. Zijn jullie er al eens geweest? Ik zie op Insta soms de mooist jaloersmakende foto’s voorbijkomen uit Griekenland.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: