Top
Image Alt

Reismetlies

Negombo. Een heerlijke plek om je reis in Sri Lanka te beginnen. Negombo is stukken relaxter en rustiger dan de hoofdstad Colombo. Wij brengen ook een dag in de hoofdstad doorg maar trekken al snel de conclusie dat dit het niet helemaal is voor ons. Te druk, te chaotisch en te veel stads. Op naar Negombo dus.

Negombo heeft heerlijke stranden, leuke tentjes, marktjes en heel veel mooie tempels en andere bezienswaardigheden. In Colombo heb je de grote winkelcentra, de Zara, de Mango en meer van dat soort winkels. Maarja, daar komen we natuurlijk niet voor. Alhoewel ik moet bekennen dat ik heel snel even een leuk topje bij de Mango heb gescoord. Guilty!

Negombo wordt ook wel eens Little Rome genoemd vanwege de vele kerken die er in de stad staan. Negombo is voornamelijk Christelijk en dat is best bijzonder in Azië. Naast de vele kerken zijn er in Negombo natuurlijk ook een heleboel tempels die je kunt bezoeken. Hou altijd rekening met de bewoners en bezoekers ter plekke maar neem zeker even een kijkje.

Een van de leukste dingen in Negombo vind ik de vismarkt. Overal waar je kijken kan ligt vis te drogen op het strand. Het bracht een enorme stank met zich mee maar ook een heel bijzonder aanzicht. Op mijn slippers loop ik over het hete strand en tot mijn grote spijt krijg ik een blaar tussen mijn tenen. IK HEB DAT NOOIT! Hup, slippers uit en op de blote voeten verder. Het zand en het asfalt branden onder mijn voeten en dat doet misschien nog wel meer pijn dan de blaren van zojuist. Een vriendelijke man helpt me en neemt me mee naar zijn restaurant. Daar heeft hij een pleister en wat kouds te drinken voor me staan. Wat lief! Ik ben meteen verliefd op Negombo.

De volgende dag verblijven wij ook nog in Negombo. Het is een aangename stad en in de avond heb je verschillende leuke kroegjes en eettentjes en andere bezienswaardigheden. ’s Middags gaan wij naar het Dutch Fort. De Portugezen hadden op deze plek een fort gebouwd. Deze werd verwoest tijdens de Nederlandse Invasie in 1644. De Nederlanders hebben het fort daarna herbouwd. Het fort werd eind 19e eeuw deels afgebroken door de Britten, die de stenen gebruikten voor de bouw van een gevangenis. Nu zijn er alleen nog ruïnes overgebleven, een deel van de oostelijke muur met de poort is nog intact.

’s Avonds gaan we naar Lewis place, ook wel beach side genoemd. Een ‘strip’ met heel veel leuke plekjes om te verblijven. De mensen zijn vriendelijk, het eten is heerlijk en de hotelletjes zijn heel fijn. Je kunt hier in principe nog best wat meer dagen verblijven omdat je je er zeker kunt vermaken. Toch besluiten wij weer verder te gaan. Desalniettemin: ga absoluut naar Negombo tijdens je Sri Lanka reis.

LEUKE EETTENTJES

Lords Restaurant
Voor de liefhebbers van vis de perfecte locatie. Je betaalt iets meer dan op andere plekken in de stad maar het is zeker de moeite. Het zit er altijd vol en het tentje is super mooi ingericht. Kindjes kunnen er binnen de vissen te eten geven en men kan heerlijk genieten van debeste gamba’s ever.
80 B Poroutha Road, Negombo, Sri Lanka

Prego
Italiaans eten, ook dat kan in Sri Lanka. En wel bij Prego. Een heerlijk restaurant met de allerbeste Gnocchi die ik ooit gegeten heb. Het restaurant ligt aan Lewis Place, een gezellige straat met heel veel restaurants en barretjes. Er is dus altijd wat te doen ’s avonds. Prima afwisseling om een keer lekker van de Italiaanse keuken te genieten.
02 Poruthota Road, Ettukala, Negombo, Sri Lanka

MEER BLOGS VAN LIES OVER SRI LANKA

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: