Ervaringen Tips

Redenen om alleen te reizen

Samen reizen is fantastisch. Alleen reizen is dat ook. Het wordt vaak als een stap gezien maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Heb jij niet die vriend of vriendin die met je mee wil of kan, pak dan gewoon je backpack en trek er zelf op uit!

Samen reizen is fantastisch. Alleen reizen is dat ook. Het wordt vaak als een stap gezien maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Heb jij niet die vriend of vriendin die met je mee wil of kan, pak dan gewoon je backpack en trek er zelf op uit!

Nieuwe mensen leren kennen
Het is helemaal niet eenzaam en je hoeft je helemaal niet alleen te voelen. Juist als je alleen gaat reizen ontmoet je veel meer mensen. Je bent makkelijker benaderbaar en je staat zelf vaak ook meer voor open om nieuwe contacten op te doen. Je zult merken hoeveel nieuwe vrienden je zult maken op je reis. Dus: don’t be afraid en ga gewoon. Maar alleen als het wel iets voor jou is natuurlijk. Ik heb er in ieder geval hele goede herinneringen aan….

Jezelf beter leren kennen
Wanneer je alleen op reis gaat heb je ook heel veel tijd om na te denken. Wat je wilt met je leven maar ook over jezelf. Wie ben ik, wat wil ik écht gaan bereiken en wat vind ik belangrijk. Je zult merken dat je jezelf helemaal gaat vinden. De vraag is echter of je ooit nog terug wilt..
Ik heb in ieder geval (met name tijdens mijn eerste reis) echt ontdekt wie ik ben en wat ik wil in het leven. Eventjes anoniem in deze grote wereld staan en alleen maar doen waar je je goed bij voelt, heerlijk toch?

Engels wordt je eerste taal
Het is onvermijdelijk als je alleen op reis bent. Engels praten. Wanneer je met een vriend of vriendin reist ben je heel gauw geneigd om samen in je moedertaal te praten. Niet zo gezellig voor die Thaise barman of die Colombiaanse gids. Je Engels wordt dus stukken beter als je alleen reist. Je moet wel… Dat heb ik ook geleerd. Tijdens mijn Havo wilde het nog niet zo vlotten maar toen ik op reis ging sprak ik het ineens vloeiend (en na twee biertjes nóg beter ;))

Je wordt flexibel
Als je alleen gaat reizen wordt je veel flexibeler. Als je telkens met andere mensen optrekt zul je je iedere keer een klein beetje aan moeten passen. Je wordt daardoor een stuk flexibeler. Je leert andere mensen meer in hun waarde te laten en je kijkt op een andere manier naar zaken. Ik ben door het reizen nog relaxter geworden dan ik al was. Ik maak me niet druk om zaken die er niet toe doen en ik kijk niet zo snel op of om van een miscommunicatie. Uiteindelijk komt (bijna) alles goed. Heerlijk als je daarna gaat werken want dat neem je hup, zo mee 🙂

Doen: Spaans leren in Buenos Aires

Weet je niet wat je na je middelbare school wilt gaan doen? Ben je afgestudeerd maar heb je nog geen zin in een 9 to 5 job? Wil je gewoon nuttig bezig zijn tijdens je reis of heb je altijd al eens een andere taal willen leren? Ga dan voor Spaans. Dat kan natuurlijk in Spanje maar wat nog toffer is, is om het te gaan leren in Buenos Aires!

Voor de eerste keer backpacken? Check deze tips!

Het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig gaat backpacken. Toen ik voor het eerst alleen op reis ging (12 jaar geleden) was dat nog iets anders. Toen was ik de enige uit mijn klas die dit ging doen. Minder spannend is het echter niet nu en daarom kun je deze tips zeker gebruiken wanneer je voor het eerst met je backpack op ontdekkingstocht gaat…

Hoe voorkom je stress tijdens de voorbereiding van je reis?

Wanneer je op reis gaat wil je eigenlijk niets liever dan ontstressen. Eigenlijk al vanaf het moment dat je je vliegticket geboekt hebt. Het lijkt ook of deze twee zaken heel ver van elkaar afstaan, reizen en stressen. Niets is echter minder waar. Reizen en stress zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zowel tijdens de voorbereiding van je reis, als tijdens je reis kun je stress ervaren. Helemaal voorkomen gaat misschien soms niet maar je kunt er wel veel aan doen om het zo min mogelijk te maken…

 

0 reacties op “Redenen om alleen te reizen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: