Top
Image Alt

Reismetlies

Samen reizen is fantastisch. Alleen reizen is dat ook. Het wordt vaak als een stap gezien maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Heb jij niet die vriend of vriendin die met je mee wil of kan, pak dan gewoon je backpack en trek er zelf op uit!

nieuwe mensen leren kennen

Het is helemaal niet eenzaam en je hoeft je helemaal niet alleen te voelen. Juist als je alleen gaat reizen ontmoet je veel meer mensen. Je bent makkelijker benaderbaar en je staat zelf vaak ook meer voor open om nieuwe contacten op te doen. Je zult merken hoeveel nieuwe vrienden je zult maken op je reis. Dus: don’t be afraid en ga gewoon. Maar alleen als het wel iets voor jou is natuurlijk. Ik heb er in ieder geval hele goede herinneringen aan….

jezelf beter leren kennen

Wanneer je alleen op reis gaat heb je ook heel veel tijd om na te denken. Wat je wilt met je leven maar ook over jezelf. Wie ben ik, wat wil ik écht gaan bereiken en wat vind ik belangrijk. Je zult merken dat je jezelf helemaal gaat vinden. De vraag is echter of je ooit nog terug wilt..

Ik heb in ieder geval (met name tijdens mijn eerste reis) echt ontdekt wie ik ben en wat ik wil in het leven. Eventjes anoniem in deze grote wereld staan en alleen maar doen waar je je goed bij voelt, heerlijk toch?

engels wordt je eerste taal

Het is onvermijdelijk als je alleen op reis bent. Engels praten. Wanneer je met een vriend of vriendin reist ben je heel gauw geneigd om samen in je moedertaal te praten. Niet zo gezellig voor die Thaise barman of die Colombiaanse gids. Je Engels wordt dus stukken beter als je alleen reist. Je moet wel… Dat heb ik ook geleerd. Tijdens mijn Havo wilde het nog niet zo vlotten maar toen ik op reis ging sprak ik het ineens vloeiend (en na twee biertjes nóg beter ;))

je wordt flexibel

Als je alleen gaat reizen wordt je veel flexibeler. Als je telkens met andere mensen optrekt zul je je iedere keer een klein beetje aan moeten passen. Je wordt daardoor een stuk flexibeler. Je leert andere mensen meer in hun waarde te laten en je kijkt op een andere manier naar zaken. Ik ben door het reizen nog relaxter geworden dan ik al was. Ik maak me niet druk om zaken die er niet toe doen en ik kijk niet zo snel op of om van een miscommunicatie. Uiteindelijk komt (bijna) alles goed. Heerlijk als je daarna gaat werken want dat neem je hup, zo mee 🙂

meer tips van lies

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: