Categorieën

Top
  >  Ervaringen   >  Redenen om alleen te reizen

Samen reizen is fantastisch. Alleen reizen is dat ook. Het wordt vaak als een stap gezien maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Heb jij niet die vriend of vriendin die met je mee wil of kan, pak dan gewoon je backpack en trek er zelf op uit!

Nieuwe mensen leren kennen
Het is helemaal niet eenzaam en je hoeft je helemaal niet alleen te voelen. Juist als je alleen gaat reizen ontmoet je veel meer mensen. Je bent makkelijker benaderbaar en je staat zelf vaak ook meer voor open om nieuwe contacten op te doen. Je zult merken hoeveel nieuwe vrienden je zult maken op je reis. Dus: don’t be afraid en ga gewoon. Maar alleen als het wel iets voor jou is natuurlijk. Ik heb er in ieder geval hele goede herinneringen aan….

Jezelf beter leren kennen
Wanneer je alleen op reis gaat heb je ook heel veel tijd om na te denken. Wat je wilt met je leven maar ook over jezelf. Wie ben ik, wat wil ik écht gaan bereiken en wat vind ik belangrijk. Je zult merken dat je jezelf helemaal gaat vinden. De vraag is echter of je ooit nog terug wilt..
Ik heb in ieder geval (met name tijdens mijn eerste reis) echt ontdekt wie ik ben en wat ik wil in het leven. Eventjes anoniem in deze grote wereld staan en alleen maar doen waar je je goed bij voelt, heerlijk toch?

Engels wordt je eerste taal
Het is onvermijdelijk als je alleen op reis bent. Engels praten. Wanneer je met een vriend of vriendin reist ben je heel gauw geneigd om samen in je moedertaal te praten. Niet zo gezellig voor die Thaise barman of die Colombiaanse gids. Je Engels wordt dus stukken beter als je alleen reist. Je moet wel… Dat heb ik ook geleerd. Tijdens mijn Havo wilde het nog niet zo vlotten maar toen ik op reis ging sprak ik het ineens vloeiend (en na twee biertjes nóg beter ;))

Je wordt flexibel
Als je alleen gaat reizen wordt je veel flexibeler. Als je telkens met andere mensen optrekt zul je je iedere keer een klein beetje aan moeten passen. Je wordt daardoor een stuk flexibeler. Je leert andere mensen meer in hun waarde te laten en je kijkt op een andere manier naar zaken. Ik ben door het reizen nog relaxter geworden dan ik al was. Ik maak me niet druk om zaken die er niet toe doen en ik kijk niet zo snel op of om van een miscommunicatie. Uiteindelijk komt (bijna) alles goed. Heerlijk als je daarna gaat werken want dat neem je hup, zo mee 🙂

Antwerpen

De leukste wijken van Antwerpen

Den-Bosch is zo veel meer dan alleen de mooie binnenstad, de Diezen, de Sint Jan en Jeroen Bosch. Sinds enige tijd is de Tramkade dé hotspot van de stad. Tijd om deze eens te gaan ontdekken…

Bijzonder overnachten in Nederland – De Bossche Kraan

Als echte Brabander ken ik Den Bosch natuurlijk al langer dan vandaag. Maar de laatste tijd is Den bosch ontzettend ontwikkeld als je het mij vraagt. Van een decadente luxe stad naar een hippe urban stad waar héél veel te beleven is. En als je er dan toch bent, kun je het beste ook op een toffe plek gaan slapen. Waar? In De Bossch Kraan natuurlijk. Met een fantastisch uitzicht en een heerlijke ligging.

Doen: Spaans leren in Buenos Aires

Weet je niet wat je na je middelbare school wilt gaan doen? Ben je afgestudeerd maar heb je nog geen zin in een 9 to 5 job? Wil je gewoon nuttig bezig zijn tijdens je reis of heb je altijd al eens een andere taal willen leren? Ga dan voor Spaans. Dat kan natuurlijk in Spanje maar wat nog toffer is, is om het te gaan leren in Buenos Aires!

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: