Top
Image Alt

Reismetlies

Chiang Mai is een fantastische stad in het noorden van Thailand. Er zijn verschillende manieren om in deze prachtige stad te komen maar ik vertrek vanuit Bangkok naar Kanchanaburi om vervolgens mijn reis door te zetten naar Chiang Mai.

Vanuit Kanchanaburi pak ik de bus naar Chiang Mai. Omdat het op dat moment niet druk is besluit ik de welbekende VIP-bus te nemen. Deze is op dit moment immers maar één euro duurder dan de gewone bus (scheelt normaal veel meer). Deze bus heeft heel chille stoelen, WIFI, eten en drinken aan boord en airco. Alhoewel die airco van mij niet had gehoeven, het lijkt namelijk even alsof ik naar Antarctica aan het reizen ben. Gelukkig heb ik voorzorgsmaatregelen getroffen en heb ik mijn vest en trainingsbroek meegenomen. Het is een lange rit van zo’n 12 uur maar omdat ik de nachtbus heb genomen is het prima te doen. In de avond stap je in, je gaat liggen, slaapt de hele nacht door en komt aan in Chiang Mai. High five voor alle goede slapers. Wat een genot.

Ik heb in Chiang Mai snel mijn hostel gevonden. Ik lees me vaak in op http://www.hostelworld.com. Wat zijn de recensies en wat voor cijfer krijgt het hostel? Over het algemeen kom je dan altijd wel in prima hostels aan. Zeker in Azië en zeker in Thailand. Ik verblijf in het La Belle Nuit House. Een super tof hostel wat helemaal is opgeknapt. Zeker de moeite om te verblijven. Wat betreft de ligging vind ik deze ook prima. Ik hou wel van een stukje wandelen en dat doe ik dus ook vaak in de avond. Richting de avondmarkt, de beroemde ‘Sunday market’ of naar het beroemde Zoe in Yellow. Wanneer je veel backpackers tegen wilt komen moet je sowieso daar een kijkje gaan nemen. Als je er niet zo van houdt om met heel veel andere backpackers op een kleine ruimte te zitten kun je beter niet gaan maar het is wel een hartstikke leuke manier om andere backpackers te treffen en om eens uit je dak te gaan.

Verder vind ik Chiang Mai echt een heel relaxte stad. Wanneer je daarvoor in Bangkok bent geweest voelt Chiang Mai als een verademing. Heel veel fijne koffietentjes en lunchzaken, heel veel gezelligheid op straat en altijd wat te beleven. Een van de dingen die je sowieso moet zien in Chiang Mai is de: Wat Phrathat Doi Suthep. Een waanzinnig mooie tempel boven op de berg. Neem een rode taxi en probeer vooral niet te veel te betalen. Het kan helpen om wat anderen te zoeken die ook mee naar boven willen. Daar zal je zien dat het de moeite waard is en kun je, mits er niet te veel mist staat, genieten van een fantastisch uitzicht.

Tevens wordt heel erg aangeraden om naar de Chiang Mai Night Safari te gaan. Ik besluit dit niet te doen. Hoeveel ik ook van dieren hou, dit leek me niet zo iets voor mij. Verder is Chiang Mai gewoon heel erg relaxed om rond te slenteren vind ik. De vibe die in de stad hangt voelt heel relaxed aan en geeft je een prettig gevoel. Ik heb wat kilometers gemaakt in deze stad. Op iedere straathoek zit wel een prachtige tempel, een leuk tentje of een bijzonder winkeltje. Verder is het mogelijk om een trip richting Chiang Rai te boeken. Vanuit daar kun je de beroemde witte tempel bezoeken. Zeker de moeite waard! Ik ben daarna vanuit Chiang Mai naar Saruthani gevlogen. Prima te doen en een vliegticket koste mij niet veel. Ik boek zo’n twee dagen voor mijn vlucht bij een tentje op straat en betaal nog geen dertig euro. Prima te doen dus!

MEER BLOGS VAN LIES OVER THAILAND

Favo hostels in Thailand

Wanneer je een reis door het mooie Thailand gaat maken wil je natuurlijk ook op fijne plekjes slapen én wakker worden. Gelukkig zijn die er genoeg in Thailand. Ook als je niet té veel uit wilt geven…

Favo hostels op Thaise eilanden

Ik schreef al een blog over mijn favo hostels in Bangkok, Chiang Mai, Pai, Khao Sok en Ayutthaya. De vele mooie Thaise eilanden kunnen dan natuurlijk niet achterblijven. Thailand heeft veel te bieden, dat weten jullie inmiddels wel. Maar wist je ook dat je in Thailand heel goedkoop heel bijzonder kunt slapen? Ik heb de mooiste plekjes voor jullie op een rijtje gezet zodat je direct kunt boeken 🙂

Awesome Bangkok

Voor veel bakcpackers hun eerste bestemming. Bangkok is ideaal om te beginnen voor iedereen die voor het eerst wil gaan backpacken. Niet omdat Thais nou zo’n makkelijke taal is maar omdat er zó veel backpackers in Thailand rondlopen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: