Top
Image Alt

Reismetlies

Lissabon. Een stad waar wij onverwachts terecht zijn gekomen. Wij vliegen naar Kaapverdië via Lissabon maar daar zijn we gestrand.Jammer? Of juist een voordeel? We zullen het gaan meemaken.

Op het moment zelf is het natuurlijk niet zo fijn maar ik ben blij dat ik kan genieten van deze fantastische stad. Heel erg gaaf als je het mij vraagt. Voor ons is het wel even acclimatiseren omdat we ingesteld zijn op 30 graden en zon. In Lissabon is dat op dit moment wel anders. Daar schijnt het zonnetje wel maar de graden tikten niet verder dan de drie. Helaas. Wat het natuurlijk wel leuk maakt is dat ik daarom perse een nieuwe winterjas moet kopen. Hé wat vervelend 😉

Maargoed, genoeg over mij. Lissabon is te gek. Wij zijn er uiteindelijk drie volle dagen en ik wil er zeker nog eens terug wanneer ik meer voorbereid ben.

Lissabon is zo’n typische stad waar je je meteen helemaal thuis voelt. Ik in ieder geval wel. Fijne kleuren, fijne mensen, fijne straatjes en heel veel fijne plekjes. Lissabon is een hippe, jonge stad waar heel veel te beleven is. Je zit aan zee en je kunt er genieten van het lekkerste eten.

Ik hou ervan om gewoon door een stad te lopen. Te zien waar je uit komt. Gewoon indrukken op te doen en te genieten van alle plekjes die de stad te bieden heeft. Natuurlijk zijn er altijd plekken waar je naar toe wilt gaan maar steden hebben vaak zoveel moois meer te bieden. Dat komt deze keer dus goed uit. We zijn namelijk totaal niet voorbereid omdat dit eigenlijk niet onze bestemming zo zijn. Zien waar het schip strand dus!

Rua Augusta is een zeer levendige voetgangersstraat in het winkelgebied van Portugal. Het kenmerkt zich met een groot Arco Triunfal ofwel Rua Augusta Arch. Dit is een historisch gebouw met triomfboog en ter herdenking aan de aardbeving van 1755. Rua Augusta ligt in de wijk Baixa Pombalina, wat na de aardbeving in 1755 opnieuw gebouwd is.  Bairro Alto is een gebied in het centrum van Lissabon wat bekend staat om zijn winkel- en uitgaansgebied. Ook vind je hier wat artistieke winkels en kunstgalerijen. Door de hoge gebouwen en smalle straten is het heerlijk wandelen door de met schaduw gevulde straten van dit gebied. Wie graag wat kastelen en paleizen bezoekt, mag de plaatsen Queluz en Sintra niet overslaan. In deze plaats staat de vroegere zomerresidentie ‘Paleis van Queluz’ van de Portugese koninklijke familie uit de 14e en 16e eeuw. Er zijn prachtige tuinen bij dit paleis te vinden en het Robillon-paviljoen. Genoeg bezienswaardigheden om je mee te vermaken in een paar dagen. Verder is het gewoon heerlijk om een terrasje te pakken, lekker te eten, te genieten van de Portugese sferen en gewoon lekker te chillen. Enjoy!

LEUKE EETTENTJES

Belcanto
Heerlijk om te genieten van de Portugese sferen. De kok vertelt zijn verhaal door middel van zijn gerechten. Heel bijzonder. Je hoeft niet mega lang te wachten en de gerechten zijn zeker de moeite waard. Bezoekje brengen dus!

MEER BLOGS VAN LIES OVER PORTUGAL

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: