Top
Image Alt

Reismetlies

Een super toffe stad in Sri Lanka. Die heb je wel meer, ja dat klopt. Maar Kandy heeft toch zo haar charme. De rit naar ons hotel is er een om nooit meer te vergeten.

We denken een super hotel te hebben geboekt via Booking.com, dat is in principe ook wel gelukt maar de rit er naar toe is iets langer dan we gedacht hadden. Ons hotel ligt ongeveer op het hoogste puntje van Kandy. En wij zijn met de tuc-tuc. Zie je het al voor je? Twee mensen op de bank van een tuc-tuc, inclusief hun backpacks zo goed als stijl omhoog. Mijn god ik heb wat momenten mijn adem ingehouden. Uiteindelijk komen we daarn aan en is het meteen alle moeite waard geweest. Een prachtige villa met het mooiste uitzicht wat je je maar kunt bedenken. De mensen die daar werken zijn onwijs aardig en wij zijn bijna de enige gasten. Er is nog een gezin uit Oman die de warmte van dat lang ontvlucht vanwege de Ramadan. Zij brengen al hun tijd al biddend op hun kamer door. Verder is de villa volledig voor ons. Geweldig. De man die het hotel runt is onwijs aardig en doet enorm zijn best voor ons. Hij legt ons in de watten en ik voel me als een prinses.

Kandy zelf is ook zeker de moeite. Wij komen er terug voor het jaarlijks terugkerende Perahera festival. Een Boeddhistisch festival als eerbetoon aan Boeddha’s belangrijkste relikwie, de heilige tand. Het festival start en eindigt, hoe kan het anders, bij The Temple of the tooth. Honderden dansers, muzikanten, zwaardvechters en natuurlijk heel veel versierde olifanten. In een grote optocht, tien dagen lang. De stad staat op zijn kop en het is geweldig. Er wordt gezegd dat je op tijd moet zijn met een kaartje kopen of al heel vroeg ’s morgens op de weg moet gaan zitten. Wij hebben daar natuurlijk nog niet zo’n zin in dus wachten we gewoon wat af. Uiteindelijk hebben wij een van de beste plekken die je je maar voor kunt stellen. Kaartje kopen is dus absoluut niet nodig. De olifanten zijn fantastisch mooi versierd, maar daar heb ik wel een beetje mixed feelings bij. Het blijven toch dieren die eigenlijk rond zouden moeten lopen in de natuur als je het mij vraagt. Ik weet niet zo goed wat ik er van moet vinden. Enerzijds is het prachtig mooi, anderzijds is het extreem zielig voor de beesten. Beetje een dubbel gevoel dus…

Wanneer je in Kandy bent moet je zeker eens naar de Tempel van de tand gaan. De Tempel van de Tand is de belangrijkste tempel van Sri Lanka en één van de belangrijkste tempels voor het Boeddhisme. In deze tempel ligt één van de drie overgebleven tanden van Boeddha. De andere liggen in India en nabij Bangkok in Thailand. Na ons omgekleed te hebben en we onze schoenen hebben uitgedaan kunnen we naar binnen. Niet overal mogen foto’s gemaakt worden. Het complex is enorm en er is ontzettend veel te zien. Ik heb kijk mijn ogen uit. Na afloop hebben we een geluksbandje gekocht, helaas heb ik deze vanwege een operatie al af moeten knippen. Iets wat eigenlijk niet mag. Hopelijk brengt dat geen ongeluk. 😉

Kandy is een heerlijke plek om twee of drie dagen te verblijven. De marktjes zijn leuk en het is er ontzettend druk. Vanuit Kandy kun je ook een aantal excursies doen. Zo kun je een olifant wassen in het olifantenweeshuis Pinnawela. Heel bijzonder om te zien en om te doen. De olifanten worden daar goed verzorgd met de bedoeling ze uiteindelijk terug te laten keren in hun eigen leefomgeving.

Kandy is zeker een aanrader. Wat ook fantastisch is, is de trein van Kandy naar Ella. Een prachtige rit. Lekker met de voetjes buiten boord hangen en genieten van de fantastische natuur. Je hoeft zeker geen eersteklas te reizen. Het reizen met de tweede klas is juist leuk omdat je dan meer tussen de locals zit. Boek wel op tijd je ticket want het is altijd ontzettend druk op dit traject.

LEUKE EETTENTJES

The Empire Cafe
Een heel leuk tentje voor een heerlijke lunch. Ietwat Westers maar met een twist uit Azië. Je zit er lekker en het is er gezellig druk.
21 Temple St, Kandy, Sri Lanka

The Pub
Niets lekkerder dan een lekker biertje te drinken op vakantie, toch? Dat kan op deze plek uitstekend. Het is wel redelijk aan de prijs maar je zit op een leuke plek. Je kunt er wat lekkers bij eten en het is er altijd gezellig druk. Ontzettend veel toeristen, dat wel, dus dat is even de vraag of je dat wilt 😉
36, Dalada Veediya, Kandy, Sri Lanka

MEER BLOGS VAN LIES OVER SRI LANKA

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: