Top
Image Alt

Reismetlies

Vanaf Kuala Lumpur (KL Sentral) neem ik de sneltrein richting Penang. Butterworth om precies te zijn. De plek op het vaste land waarna je de ferry kunt nemen richtig het populaire Georgetown.

De trein vanaf Kuala Lumpur is een nieuwe optie. In vier uur (daar zitten een paar tussenstops bij ingerekend) brengt de trein je met wat luxe naar Butterworth. Tot mijn verbazing krijg ik zelfs een snack en wat drinken in de trein. Dat is weer mooi meegenomen. De trein vertrekt op verschillende tijden, zo’n drie keer per dag. Echter is het vaak druk in de trein dus zorg dat je alvorens een kaartje hebt gekocht op het centraal station of maak een reservering via easybook.com of 12goasia. Ik betaalde 59 voor een enkeltje. Wat neerkomt op ongeveer twaalf euro. Hartstikke prima dus want je zit superdeluxe.

In Butterworth aangekomen staat er een gratis shuttlebus die je naar de haven brengt. Daar aangekomen koop je een ticket voor de ferry. De kosten hiervoor bedragen 1.60 wat neerkomt op ongeveer 0.35 cent. Er gaan heel wat ferry’s op en neer dus ben niet bang om er eentje te missen. De ferry doet er ongeveer twintig minuutjes over waarna je het fijne Georgetown zal bereiken. Daar staan de taxichauffeurs al klaar om je naar je hostel te brengen. Veel hostels liggen dicht bij de haven maar een taxi is ook een prima optie. Probeer wel wat af te dingen want ze binnen natuurlijk met een hoge prijs. Georgetown (centrum) is namelijk helemaal niet zo groot dus je hoeft eigenlijk nooit meer dan tien ringgit te betalen.

Good vibe
De sfeer die in Georgetown hangt is heel erg relaxed. Veel backpackers, en dus ook heel veel leuke tentjes. Het is prima om veel lopend te doen, ik ben daar zelf een groot voorstander van zoals jullie weten. Je ziet immers meer, raakt af en toe de weg kwijt en komt dan juist op bijzondere, leuke plekken. Daarnaast zijn er in Georgetown heel veel plekken om een fiets te huren. Ook heerlijk maar hou er wel rekening mee dat je flink zult zweten. Het briesje wat hier staat is heerlijk maar de zon is fel en de temperaturen lopen hoog op. Desalniettemin: ga Georgetown verkennen.

De street-art in Georgetown is wereldberoemd, daar komen veel toeristen voor. Niet voor niets natuurlijk, het is prachtig. Al moet ik toegeven dat ik de nieuwe wat tegen vind vallen. Vooral de oude met de praktische voorwerpen ervoor is fantastisch. Probeer op tijd te gaan als je niet in de rij wilt staan met 300 Chinezen.

Daarnaast is er op zaterdag een toffe markt door de stad heen. Fijne handgemaakte spulletjes en heel veel gezelligheid. Niemand dringt iets aan je op, je mag kijken, foto’s maken en de sfeer ook hier is fantastisch. Die fijne vibe komt hier eigenlijk overal terug. Heel relaxed.

Eten
Ook hier is het eten natuurlijk fenomenaal. Voor een paar euro kun je fantastisch eten. Georgetown heeft heel veel toffe, mooie restaurantjes maar vergeet ook zeker de Hawkers (stalletjes) niet. In de avond komen ze tevoorschijn (met name in Lebuh Chulia) en laten ze je genieten van het allerlekkerste eten voor heel weinig geld.

Toch wil ik graag een hele fijne plek voor jullie uitlichten. Rockafellas. Vorige maand (mei 2018) heeft deze zaak haar deuren geopend en het is er fantastisch. Het eten, drinken maar ook het personeel is geweldig. Ze verkopen Westers eten maar natuurlijk ook het lekkerste Aziatische eten. De muziek staat er lekker aan, het zit aan de straat en de inrichting is heel erg gaaf. Mocht je dus zin hebben in een lekkere lunch, heerlijke avondeten of gewoon wat te drinken, bezoek dan zeker eens deze plek. Wat betreft de prijs, natuurlijk is het wat duurder dan een stalletje op straat. Maar hee, wij betalen ook meer in een restaurant dan bij een loempiakraam. Je kunt hier heerlijk eten voor tussen de 2 en 4 euro. Nog steeds een schijntje dus.

Voor mij wordt het tijd om Penang nog beter te leren kennen. Daarna reis ik door richting Langkawi. Ik ben benieuwd wat het allemaal gaat brengen…

MEER BLOGS VAN LIES OVER MALEISIË

Chillen in Kota Kinabalu

​​Kota Kinabalu is natuurlijk gewoon een stad. Maar wat voor eentje. Ik vond het in Kota Kinabalu bijzonder fijn vertoeven. Misschien kwam het door de vriendelijke mensen want echt heel bijzonder is de stad zelf niet. Er zijn een paar mooie bezienswaardigheden in Kota Kinabalu en een paar toffe dagtrips. Wat dat betreft is het zeker de moeite waard om eventjes in deze metropool te vertoeven…

Lekker slapen in Georgetown, Maleisië

Georgetown is één van de hotspots van Maleisië. En ik begrijp meteen waarom. Wat een onwijs chille plek is dit. De vibe die in deze stad hangt is echt heel relaxed. Georgetown is natuurlijk bekend om de bekende graffiti in de stad maar er is veel meer te zien en te beleven. En er zijn een paar heel fijne plekjes om te slapen…

Wat te doen in Kuala Lumpur

Wanneer je naar Maleisië gaat is de kans heel erg groot dat je reis start in de hoofdstad Kuala Lumpur. Een fantastische metropool waar veel, heel veel te zien en te beleven is. Ik verblijf in het totaal 10 dagen in deze waanzinnige stad zodat ik ruim de tijd heb om alles te ontdekken. Ga genieten van deze metropool en vergeet vooral ook niet om onverwachtse dingen te doen. Ga buiten de gebaande paden maar bezoek ook zeker de volgende plekken.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: