Top
Image Alt

Reismetlies

Sal Island! Het begint met heel veel zoeken. Waar is het lekker weer deze winter? Waar kunnen we gaan genieten van de zon, een cocktail en lekker zwemmen?

Waar moeten we heen en is ook nog niet eens zo ver vliegen? Mijn moeder heeft daar namelijk een hekel aan. Via via horen we over de Kaapverdische eilanden. De een vertelt vol lof over deze eilandengroep de ander gaat er nooit meer terug. Kaapverdië wordt steeds populairder vanwege haar klimaat. Logisch, want het is er heerlijk. Hoewel de wind, vooral in de avond, enorm stevig kan zijn.

Wij vliegen met TAP naar Sal. We hebben een overstap in Lissabon en gaan daarna vanaf Sal verder vliegen naar Sao Vicente. Daar zouden we een week vertoeven om vervolgens terug te keren naar Sal en daar nog lekker een week te relaxen. Helaas verloopt het voor ons wat anders dan gepland. Door onze vertraging in Amsterdam missen we onze aansluiting in Lissabon. En tot overmaat van ramp duurde dit zo lang dat we ook onze aansluiting op Sal mis lopen. Heel snel beslissen. Wat doen we? Gaan we verder? Het is onmogelijk om een andere vlucht naar Sao Vicente te nemen waardoor we genoodzaakt zijn twee weken op Sal te verblijven of niet te gaan. Dat tweede is geen optie. We gaan er wat van maken. Vol goede moeder vertrekken we een aantal uur later naar Lissabon. Helaas begint daar opnieuw de ellende. Boardingpassen worden door de vertrekhal geslingerd en er heerst een lichte paniek en frustratie bij alle mensen. Wat bleek, we moeten drie dagen in Lissabon blijven om vervolgens verder naar Sal te vliegen. Niet waar we op gehoopt hadden maar uiteindelijk is Lissabon ontdekken ook ontzettend leuk. We moeten wel even wat winterjassen aanschaffen want die hebben we natuurlijk niet bij ons naar dat tropische eiland…

Drie dagen later is het ein-de-lijk zo ver. We mogen Sal gaan ontdekken. Wij hebben gekozen voor een appartementje net buiten het centrum van het toeristische Santa Maria. Op Sal zijn de laatste jaren enorm veel grote hotelcomplexen gebouwd maar daar houden wij niet zo van. Lekker wat privacy en doen waar je zelf zin in hebt. De wind is fris maar de zon schijnt heerlijk. Bikini aan en het zwembad in!

In de avond gaan we vaak naar het plaatsje Santa Maria. Levendig, gezellig en écht Afrikaans. Muziek, dans, en heel veel leven op straat. Santa Maria is niet zo groot maar wel heel erg gezellig. Leuke kleine winkeltjes met lokale ambacht en heel veel leuke restaurantjes. Cape Fruit is er daar eentje van. Een ontzettend leuk tentje waar je kunt genieten van een heerlijke lunch of vers gemaakte smoothie.

Sal is ook een perfecte uitvalsbasis voor iedereen die van watersporten houdt. De golven zijn goed door  de wind die altijd over het eiland raast. Verder is Sal niet zo groot en is er niet heel veel bijzonders te zien.
Wij zijn met een gids het eiland rond gaan touren en dit hebben we in één dag gedaan. Wel was het zeker de moeite. De zoutmijnen van Pedra de Lume en het blauwe oog van Buracona met absolute hoogtepunten! Het laatstgenoemde is een rots waarbij het water, als de zon op het juiste punt hangt, felblauw kleurt. Prachtig om te zien.

Verder heeft Sal niet zo heel veel bezienswaardigheden. Het is vooral een heerlijk eiland om lekker te eten, cocktails te drinken, te genieten van de zon en helemaal uitgerust thuis te komen. De mensen zeggen hier niet voor niets steeds: no stress. Dat is iets wat ze op Sal niet lijken te kennen.

Wij hadden liever één week doorgebracht op dit eiland maar door omstandigheden waren dit er dus twee. Toch mogen we niet klagen want Sal en al haar vriendelijkheid is een heerlijk eiland om op te genieten en te ontspannen!

LEUKE EETTENTJES

Cape Fruit
Cape Fruit is met uitstek het leukste tentje in Santa Maria. De lekkerste smoothies, de beste broodjes en de meest uiteenlopende wraps. Heerlijk genieten.
Rua 15 de agosto, Santa Maria, Sal, Kaapverdië

Chez Pastis
Heerlijke vers gevangen vis. Voor de visliefhebbers onder ons is dit een heerlijke locatie. Ook de kreeft die op het menu staat is fantastisch en niet zo duur in verhouding met Nederlandse prijzen. Zeker een bezoekje waard.
Rue Amilcar Gabral, 5, Santa Maria, Sal, Kaapverdië

MEER BLOGS VAN LIES OVER KAAPVERDIË

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: