Top
Image Alt

Reismetlies

Cataratas del Iguazú. Dit had zomaar één van de zeven wereldwonderen kunnen zijn als je het mij vraagt. Wat een bijzondere plek. Vanuit Buenos Aires pak ik een nachtbus naar Iguazú.

Ik verblijf in het Argentijnse gedeelte van het gebied. Iguazú ligt namelijk op het drielandenpunt van Argentinië, Brazilië en Paraguay. Een bijzondere plek omdat je vanaf een bepaalde plek alle drie de landen kunt zien. Via via heb ik gehoord dat zowel de Braziliaanse kant van de watervallen als de Argentijnse heel bijzonder zijn. Ik besluit dat ik beide kanten wil zien en ga de eerste dag naar de Argentijnse kant en de tweede dag, jeej weer wat nieuwe stempels in mijn passpoort, naar de Braziliaanse kant. Allebei zijn absoluut de moeite. En ik kan het weten na twee keer 5 dagen in Iguazú te hebben doorgebracht.

Ik weet nog niet zo goed wat ik me er bij voor moet stellen. Watervallen heb ik wel eens gezien. Maarja, dat waren die van Coo en die stelden niet zo heel veel voor. Zowel de Argentijnen als de Brazilianen zijn trots op deze plek en dat is volkomen terecht. Jammer dat ik niet uit één van deze twee landen kom want dan was een entreeticket vele malen goedkoper geweest, afzetters! 😉 Maar ach, ik vind altijd dat ik gerust wat mag betalen aan entreegeld wanneer een plek zó goed onderhouden wordt.

Het is stik en stikheet in het Nationale Park. De luchtvochtigheid is hoog en dat is goed te merken. We verkennen met een jeep het gebied en gaan daarna langs verschillende spots om de watervallen op een zo mooi mogelijke manier te zien. Wauw. Adembenemend mooi. Zoiets heb ik nog nooit in mijn leven gezien. De plek is bijna magisch. Het keiharde gekletter van het water en de regenbogen die je continue boven het water ziet voelen heerlijk aan. Ik blijf maar kijken. Op iedere plek weer. Want waar je ook staat, het lijkt alsmaar mooier te worden. Vanaf de Argentijnse kant sta je als het ware midden tussen de watervallen. Vanaf de Braziliaanse kant heb je een prachtige panorama-view. Beide had ik niet willen missen. Een magische plek waar je zeker naar toe moet gaan als je in de buurt bent! Ook als je niet in de buurt bent trouwens, want een ritje vanaf Buenos Aires naar deze plek is het zeker waard.

LEUKE EETTENTJES

La Dama Juana
La Dama Juana is een gezellig tentje om lekker wat te eten en te drinken. Heerlijk borrelen en genieten van de ritmische Argentijnse klanken.
Av. Cordoba 42, Puerto Iguazu 3370, Argentinië

MEER BLOGS VAN LIES OVER ARGENTINIË

Doen: Spaans leren in Buenos Aires

Weet je niet wat je na je middelbare school wilt gaan doen? Ben je afgestudeerd maar heb je nog geen zin in een 9 to 5 job? Wil je gewoon nuttig bezig zijn tijdens je reis of heb je altijd al eens een andere taal willen leren? Ga dan voor Spaans. Dat kan natuurlijk in Spanje maar wat nog toffer is, is om het te gaan leren in Buenos Aires!

Fijne slaapplekken in Buenos Aires

Zoals jullie inmiddels wel weten is Buenos Aires absoluut één van mijn lievelingssteden. En daar wil ik jullie net zo enthousiast over maken! Hoe je je verblijf in Buenos Aires nóg aangenamer kunt maken? Door te slapen op hele fijne plekjes. Ik heb ze voor je op een rijtje gezet!

Vijf dingen die je moet proeven in Argentinië

Wanneer je naar Argentinië gaat denk je natuurlijk aan vlees. Niet dat je er tegenwoordig als vegetariër of veganist niet uit de voeten kunt (juist want wel Palermo in BA is een walhalla), maar voor mij is Argentinië ook echt gekoppeld aan vlees. In Nederland proberen we wat te minderen met vlees door het alleen te eten wanneer we er écht zin in hebben en wanneer het echt iets toevoegt. Nou, in Argentinië voegt het voor mij zeker iets toe. Maar er is meer dan dat. Welke gerechten je echt moet proberen? Ik zet ze voor je op een rijtje.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: