Top
Image Alt

Reismetlies

Polonnaruwa is een stad in het Noordelijke deel van Sri Lanka. Een stad die hoog op ons lijstje staat. Een stad waar wij graag een nachtje of twee willen verblijven.

Vanwege de mooie ruïnes en omdat er een heel mooi Nationaal Park in de buurt lag. Daar kunnen wij ons natuurlijk wel vermaken. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege haar ruïnes. Rondom Polonnaruwa liggen veel natuurreservaten waaronder het bekende Wasgumuwa National Park en het Kaudulla National Park.

Wij besluiten lekker op zo’n Hollands fietsen te huren in Polonnaruwa. Het is op dit moment ontzettend heet maar wij zitten op een super toffe locatie mét zwembad. In de tijd dat wij Sri Lanka bezoeken (2014) is het nog redelijk rustig in het land. Geen massatoerisme. Heerlijk genieten. Het hotel kost niet zo veel en wij zijn de enige gasten. Hoewel het land de laatste tijd steeds meer in trek is, is er op heel veel plekken nog niets te doen. Je wordt daarom wel behandelt alsof je de Maxima van Nederland bent. Grappig.

Nadat we onze fietsen opgehaald hebben kan het beginnen. We besluiten een gids in te schakelen die ons langs alle ruïnes mee kan nemen. Zo krijgen we net wat meer informatie over hetgeen dat zich hier allemaal heeft afgespeeld. Het is natuurlijk leuk om weinig geld op te maken tijdens je reis maar voor bepaalde dingen moet je nou eenmaal even wat neerleggen. Dat maakt het net wat meer speciaal en je krijgt iets meer achtergrondinformatie.

De ruïnes in Polonnaruwa zijn prachtig. Er lopen ontzettend veel apen rond waar je voor op moet passen. Ze lijken altijd zo schattig maar je moet niet te dichtbij komen. Ik doe dat natuurlijk wel en spring daarna drie meter de lucht in wanneer ik een schreeuw en een sneer van de aap naar me toe krijg.

Vanuit Polonnaruwa kun je dus een prachtige trip maken naar de verschillende Nationale Parken. Fantastisch mooi. In een truck, met heel veel andere trucks, dat wel, de natuur door. Al die andere trucks moet je maar even voor lief nemen want het gevoel is fantastisch. De olifanten die we daar zien, zo mooi. Dat wil ik vandaag weer. En morgen. En overmorgen. Ik kijk mijn ogen uit, ben nog nooit zo stil geweest en zit echt intens te genieten van de natuur. Prachtig om die beesten in het wild te zien, daar waar ze horen.

Vanuit Polonnaruwa maken wij ook de trip naar Sigiriya. Een van de bekendste plekken van Sri Lanka. Natuurlijk vanwege de bekende leeuwenrots. Daar moest en zou ik heen gaan. De hitte die normaal heel fijn is, is het op dat moment iets minder. Wanneer je moet klimmen, klauteren en honderden traptreden omhoog moet zou het fijn zijn als er een windje stond. Maar ach, ook dat nemen we maar voor lief. Het is fantastisch te bedenken dat dit door mensen is gemaakt. Al dat werk zonder machines. Heel bijzonder wanneer je daar over na gaat denken. De klim naar de top van de berg vind ik meevallen. Dat komt natuurlijk ook omdat ik in de twee weken hiervoor in Sri Lanka iedere dag ben gaan hardlopen 😉

Ook hier is het druk met toeristen maar het is niet vervelend. Je hebt voldoende ruimte en je hebt er weinig last van. Boven is het genieten maar ook even bijtanken. Heel veel water drinken dus….

De klim is zeker de moeite. Een van de mooiste plekken waar ik tot dusver in Sri Lanka ben geweest. En er zijn er zo veel. Als je dus eens een ticket naar dit fantastische land boekt vergeet deze klim dan niet. En de olifantjes. Want weet je. Yala National Park schijnt fantastisch te zijn. Maar ook fantastisch veel duurder. Hier zie je net zo veel voor veel minder geld. Klein gratis tipje van mij 😉

LEUKE EETTENTJES

Lake Inn Guest House Dining Room
Een prachtige plek om te lunchen of te dineren. Op deze plek kun je gebruik maken van het buffet en vooral het uitzicht is fantastisch. Het is iets aan de prijzige kant maar het uitzicht doet je dat een klein beetje vergeten
1 1st Channel Road, Polonnaruwa, Sri Lanka

Hotel Sudu Araliya
De naam zegt het al. Een hotel. Een plek waar ik meestal liever niet eet. Maar hier was het eten fantastisch. In Polonnaruwa zijn niet heel veel eettentjes maar hier is het heerlijk. Ik had gekozen voor het typische menu uit Sri Lanka. Een aanrader als je van pittig eten houdt; )
New Town , Polonnaruwa, Sri Lanka

MEER BLOGS VAN LIES OVER SRI LANKA

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: