Top
Image Alt

Reismetlies

Montevideo, wie kent het niet. Ik kende de stad niet, om eerlijk te zijn. Montevideo is de hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse Uruguay. Ik ga er dus open in. Een stad waar ik niets vanaf weet en waar ik nog weinig over kan zeggen…

Het staat in het lijstje met de veiligste steden ter wereld dus je kunt er gegarandeerd veilig naar toe. Dat is sowieso een fijn gevoel, toch? De mensen in Uruguay zijn hardwerkend, relaxed en anders dan de mensen in Argentinië, vind ik. Waarom? Dat kan ik niet zo goed beschrijven… Het is een gevoel dat ik krijg. De tijd heeft hier wat meer stilgestaan als het ware. De mensen doen me bijna denken aan de oudere generatie in ons land. Tevreden en hardwerkend.


Wij moeten er naar toe, naar Uruguay. Moeten? Ja, we moeten. Ik verblijf inmiddels al bijna drie maanden in Argentinië en dan moet ik het land verlaten. Wanneer ik een ander land bezoek krijg ik opnieuw een stempel in mijn paspoort zodat ik weer drie maanden kan blijven. Hell yeah, doen we dat toch even. Zo erg is dat niet hoor, even op en neer naar Uruguay moeten…

Vanaf de haven in Buenos Aires kun je de boot pakken naar Montevideo & Colonia. Het is niet zo’n lange trip. Gelukkig, want ik hou niet zo van boten. Deze boot is verder prima te doen. Best groot waardoor je de golven niet zo goed voelt. De kaartjes zijn redelijk aan de prijs maar alles is dan ook goed geregeld. Niets te klagen dus.

Aangekomen in Montevideo lijkt het een beetje uitgestorven. Er is echt heel weinig te doen en het weer is op dit moment verschrikkelijk. Kei harde regen terwijl in Buenos Aires volop de zon schijnt. Wat doen we onszelf aan? Nee Lisa, open staan voor deze nieuwe wereld.

Ik vind Montevideo echt uitgestorven. Helaas, ik kan er niet meer van maken. Wel had het een heel tof winkeltje waar ik nog wat toffe shirtjes heb ingeslagen. Én ze hadden er heerlijke tomatensoep. Lekker, op een koude en regenachtige dag. Eigenlijk is het zonde dat dit zo is want nu heb ik, waarschijnlijk, helemaal een verkeerd beeld van Montevideo en Uruguay. Wij hebben in ieder geval een boot eerder teruggepakt zodat we snel weer naar mijn favoriete plek op aarde kunnen gaan: Buenos lovely Aires! Ik kom misschien nog wel eens terug in deze metropool 😉 en ik hoop dat het dan wat lekkerder weer is. Wellicht dat dat mijn gedachte doet veranderen…

MEER BLOGS VAN LIES OVER URUGUAY

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: