Top
Image Alt

Reismetlies

Wanneer we aan reizen denken denken we vaak aan zandstranden, palmbomen, andere culturen, kokosnoten, wilde dieren en swingende muziek. Althans, ik wel. Maar ook onze buren hebben zo veel moois te bieden.

Antwerpen is een fantastische stad en heeft echt voor ieder wat wils. De mensen zijn heerlijk gastvrij en Antwerpen is echt geweldig voor de bourgondiërs onder ons. Lekker eten en lekker drinken, dat is waar Antwerpen (onder andere) voor mij voor staat.

Wij genieten van een heerlijk weekendje in deze stad. We slapen in het Antwerpen City Center hotel. Mooi in het centrum gelegen en prachtige grote kamers. Vanuit ons hotel zitten we heel dicht bij het waanzinnige grote station van Antwerpen. Dat alleen al is een bezoekje waard. Al eens geweest? Anders zeker eens doen! Gewoon even binnenkijken…

Daarna gaan wij lekker een eindje lopen en winkelen in de stad. Antwerpen heeft ontzettend veel leuke kleine boetiekjes en winkeltjes. Voor de shopliefhebbers onder ons is het zeker de moeite om op tijd te gaan naar de stad. Wij hebben vooral heel veel gewandeld in de stad. Zo zie je ontzettend veel en kom je op plekjes waar je anders misschien niet zou komen. Heel erg leuk. Een tip is absoluut de reisgids van 100%, daar staan onwijs leuke wandelroutes in omschreven! Wat mij betreft blijven we dat doen dit weekend. Antwerpen staat natuurlijk ook bekend om de vele bieren. We vinden onwijs veel biercafés waar ze hele bierkaarten op tafels hebben liggen. De meest uiteenlopende donkere bieren en natuurlijk de allerlekkerste Kriekjes. Genieten!

Wij willen heel graag naar het Museum aan de Stroom (MAS) maar dit is ons helaas niet gegund deze keer. Maandag is de slechtste dag qua weer dus willen we die dag naar het museum toe. Helaas, gesloten. Dikke pech. Alhoewel, nu moeten we nog een keertje terug. Zo erg is dat niet, toch? Soon meer!

LEUKE EETTENTJES

Jeanty’s
Wij hadden een Social Deal gekocht voor restaurant Jeanty’s. Het kostte niet zo veel maar het was verrukkelijk. Het is een wat chiquer hotel recht aan de Kathedraal. Het menu is heerlijk, de bediening is vriendelijk en er hangt een fijn sfeertje.
Lijnwaadmarkt 5, Antwerpen, België

Bier Central
De naam zegt het natuurlijk al. Bier, bier en nog eens bier. De bier-encyclopedie die op iedere tafel ligt is alleen al leuk. Honderden bieren met uitleg. Wij hebben er heerlijk wat uit ’t vet bij gegeten, als je dan toch bezig bent 😉
De Keyserlei 25, Antwerpen, België

MEER BLOGS VAN LIES OVER BELGIË

Antwerpen

De leukste wijken van Antwerpen

Antwerpen is meer dan de OLV-kathedraal, het station en de meir. Heel veel meer. Omdat Antwerpen maar drie kwartier is rijden vanaf onze ‘hometown’ Tilburg zijn we er vaak te vinden. Het voelt bijna als een soort van tweede thuis. De leukste wijken van deze stad ontdekken? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet. Hoef jij alleen nog maar de auto/bus/trein te pakken.

De lekkerste thali van Antwerpen

Wie Antwerpen zegt, zegt niet meteen thali. Maar ik hou van Indiaas eten en dus ga ik altijd op zoek naar de beste plekjes. We hebben al eens voor een gesloten deur gestaan bij Mission Masala, dus het werd de hoogste tijd dat we al het lekkers eens gingen proeven. De verwachtingen zijn hoog.

Chill overnachten in België – Yust

Yust is een fantastische plek. Bij Yust kun je slapen in een dorm, op een tweepersoonskamer of in een suite. Daarnaast is het mogelijk om langere tijd te verblijven bij Yust. Het hotel heeft een perfecte ligging en het interieur is fantastisch. Wedden dat jij je ogen uitkijkt?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: