Top
Image Alt

Reismetlies

Je hebt er misschien wel eens van gehoord. Hurghada. Een populaire strandbestemming voor liefhebbers van de zon en van de zee. En daar kan ik mezelf ook onder scharen. Wij gaan lekker een weekje relaxen in deze Egyptische stad.

Wij gingen voorheen samen met vrienden in de winter altijd op vakantie. Gewoon even lekker weg, niets hoeven, genieten en natuurlijk heel veel zon. Deze keer kiezen wij voor Egypte. We zijn er allemaal nog nooit geweest maar horen goede verhalen op het reisbureau dus we besluiten de gok te wagen. Dit is inmiddels al weer enige tijd geleden trouwens. In die tijd is er in Egypte veel gebeurd. Wat het land niet altijd ten goede kwam.
 
Wij hebben een heerlijk hotel in Hurghada en over de vriendelijkheid van de mensen en het fantastische eten viel niets te zeggen. Desondanks vinden wij het toch niet altijd even fijn in Egypte. Dit kan natuurlijk ontzettend persoonlijk zijn, iedereen heeft immers zijn of haar voorkeuren. Er staan vaak mensen met geweren op straat en als vrouw word ik onwijs aangekeken in Egypte. Ik kreeg daar niet altijd een fijn gevoel van. Ik voel me niet snel onveilig in een land maar ik zou niet snel alleen op vakantie gaan in Egypte. De manier waarop er met me werd omgegaan en hoe er naar me werd gekeken vond ik niet prettig. Wie weet is dit een eenmalige ervaring. Ik sta ervoor open om het nog eens te mogen ontdekken.

Desalniettemin genieten wij onwijs in Egypte. Een heerlijke vakantie om even tot rust te komen en weer op te laden voor het werkleven in Nederland. Snorkelen in de Rode Zee natuurlijk want dat is fantastisch in Egypte. En natuurlijk het heerlijke eten, de zon (hell yeah) en de vriendelijke mensen bij de marktjes en andere plekken waar ze je graag ontvangen. Ik geniet van Egypte maar vind het niet perse een aanrader. Ik zou er dus niet zo snel teruggaan. Desondanks is het voor iemand die niet te veel wil doen en vooral genieten (in een resort) fantastisch. Aangezien ik niet in deze categorie val voelt het misschien wat anders 😉 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: