Top
Image Alt

Reismetlies

Een van de dingen waar je niet op hoopt wanneer je op reis gaat is natuurlijk dat je vertraging hebt. Nog erger is als je daardoor ook nog eens je aansluiting mist. En ja, ik spreek uit ervaring. Er lijkt soms wel een vloek op mij en mijn familie te liggen. Zelden dat het in één keer goed gaat. Maarja, we blijven proberen.

Er zijn wel een aantal tips voor je wanneer dit gebeurt. Wist je namelijk al dat je geld terug kunt vragen? Je hebt recht op een vergoeding, tenzij er sprake was van buitengewone omstandigheden zoals slecht weer of een staking. Wat buitengewone omstandigheden zijn, staat vaak ter discussie.

€ 250,- voor vluchten tot en met 1.500 kilometer
€ 400,- voor alle vluchten binnen de Europese Unie van meer dan 1.500 kilometer
€ 400,- voor alle vluchten buiten de Europese Unie tussen de 1.500 en 3.500 kilometer
€ 600,- voor alle overige vluchten.

Deze bedragen zijn vastgesteld in het Verdrag van Montreal en Verordening (EG). Naast een financiële vergoeding heb je bij vluchtvertragingen ook recht op verzorging van de luchtvaartmaatschappij. Denk hierbij aan maaltijden en eventueel accommodatie.

Helaas is het claimen van deze bedragen vaak heel erg lastig. Maatschappijen reageren niet of u kunt überhaupt geen informatienummer bereiken. Tips hiervoor zijn uiteraard om het uit te besteden. Je kunt een verzoek indienen bij claimbedrijven zoals vlucht-vertraagd.nl of EUclaim. Zij kunnen je vaak al snel vertellen of het zin heeft om een verzoek in te dienen. Als de maatschappijen niet betalen, gaat het claimbedrijf voor je naar de rechter. Meestal krijg je dan alsnog je geld. Vaak moet je een bepaald percentage van de ontvangen compensatie aan het claimbedrijf betalen.Maar u kunt ook uw rechtsbijstandverzekering inzetten. Zij kunnen vaak op een snellere manier contact leggen. Wij hadden hierdoor bijvoorbeeld ons geld binnen drie maanden op onze rekeningen staan.

Servicekosten Airbnb terugvragen? Dat kan zo.

Als je de laatste jaren een slaapplek hebt geboekt via Airbnb is de kans groot dat je daarvoor servicekosten hebt betaald. Deze euro’s kunnen al gauw flink oplopen. Wat blijkt nu. Airbnb heeft lange tijd zowel aan huurders als verhuurders servicekosten gerekend. En dat mag natuurlijk niet. Er zijn daarom op dit moment flink wat websites die ervoor kunnen zorgen dat jij je servicekosten alsnog terug kunt krijgen.

protest wintercollectie 2020

De tofste items shop je bij Protest

De wintercollectie van Protest is helemaal te gek. De winterjassen, de snowboardjacks en de casual kleding maakt je helemaal ready voor deze winter.

RAW Tilburg: net ff wat anders

RAW is al een flinke tijd een dikke vet hotspot in Tilburg. Het heeft een fantastisch terras, een heel vette inrichting binnen en ook nog eens een soort van vette binnentuin tegenover onder andere theater de Boemel. Een plek waar wij maar wat graag komen. Maar de Corona-crisis heeft ook RAW niet overgeslagen. Ook zij moesten vorige week hun deuren sluiten en op zoek gaan naar alternatieven. En dat is ze gelukt.

%d bloggers liken dit: