Categorieën

Top
  >  Ervaringen   >  Vlucht vertraagd?

Een van de dingen waar je niet op hoopt wanneer je op reis gaat is natuurlijk dat je vertraging hebt. Nog erger is als je daardoor ook nog eens je aansluiting mist. En ja, ik spreek uit ervaring. Er lijkt soms wel een vloek op mij en mijn familie te liggen. Zelden dat het in één keer goed gaat. Maarja, we blijven proberen.

Er zijn wel een aantal tips voor je wanneer dit gebeurt. Wist je namelijk al dat je geld terug kunt vragen? Je hebt recht op een vergoeding, tenzij er sprake was van buitengewone omstandigheden zoals slecht weer of een staking. Wat buitengewone omstandigheden zijn, staat vaak ter discussie.

€ 250,- voor vluchten tot en met 1.500 kilometer
€ 400,- voor alle vluchten binnen de Europese Unie van meer dan 1.500 kilometer
€ 400,- voor alle vluchten buiten de Europese Unie tussen de 1.500 en 3.500 kilometer
€ 600,- voor alle overige vluchten.

Deze bedragen zijn vastgesteld in het Verdrag van Montreal en Verordening (EG). Naast een financiële vergoeding heb je bij vluchtvertragingen ook recht op verzorging van de luchtvaartmaatschappij. Denk hierbij aan maaltijden en eventueel accommodatie.

Helaas is het claimen van deze bedragen vaak heel erg lastig. Maatschappijen reageren niet of u kunt überhaupt geen informatienummer bereiken. Tips hiervoor zijn uiteraard om het uit te besteden. Je kunt een verzoek indienen bij claimbedrijven zoals vlucht-vertraagd.nl of EUclaim. Zij kunnen je vaak al snel vertellen of het zin heeft om een verzoek in te dienen. Als de maatschappijen niet betalen, gaat het claimbedrijf voor je naar de rechter. Meestal krijg je dan alsnog je geld. Vaak moet je een bepaald percentage van de ontvangen compensatie aan het claimbedrijf betalen.Maar u kunt ook uw rechtsbijstandverzekering inzetten. Zij kunnen vaak op een snellere manier contact leggen. Wij hadden hierdoor bijvoorbeeld ons geld binnen drie maanden op onze rekeningen staan.

Antwerpen

De leukste wijken van Antwerpen

Den-Bosch is zo veel meer dan alleen de mooie binnenstad, de Diezen, de Sint Jan en Jeroen Bosch. Sinds enige tijd is de Tramkade dé hotspot van de stad. Tijd om deze eens te gaan ontdekken…

Bijzonder overnachten in Nederland – De Bossche Kraan

Als echte Brabander ken ik Den Bosch natuurlijk al langer dan vandaag. Maar de laatste tijd is Den bosch ontzettend ontwikkeld als je het mij vraagt. Van een decadente luxe stad naar een hippe urban stad waar héél veel te beleven is. En als je er dan toch bent, kun je het beste ook op een toffe plek gaan slapen. Waar? In De Bossch Kraan natuurlijk. Met een fantastisch uitzicht en een heerlijke ligging.

Doen: Spaans leren in Buenos Aires

Weet je niet wat je na je middelbare school wilt gaan doen? Ben je afgestudeerd maar heb je nog geen zin in een 9 to 5 job? Wil je gewoon nuttig bezig zijn tijdens je reis of heb je altijd al eens een andere taal willen leren? Ga dan voor Spaans. Dat kan natuurlijk in Spanje maar wat nog toffer is, is om het te gaan leren in Buenos Aires!

%d bloggers liken dit: