Top
Image Alt

Reismetlies

Een van de dingen waar je niet op hoopt wanneer je op reis gaat is natuurlijk dat je vertraging hebt. Nog erger is als je daardoor ook nog eens je aansluiting mist. En ja, ik spreek uit ervaring. Er lijkt soms wel een vloek op mij en mijn familie te liggen. Zelden dat het in één keer goed gaat. Maarja, we blijven proberen.

Er zijn wel een aantal tips voor je wanneer dit gebeurt. Wist je namelijk al dat je geld terug kunt vragen? Je hebt recht op een vergoeding, tenzij er sprake was van buitengewone omstandigheden zoals slecht weer of een staking. Wat buitengewone omstandigheden zijn, staat vaak ter discussie.

€ 250,- voor vluchten tot en met 1.500 kilometer
€ 400,- voor alle vluchten binnen de Europese Unie van meer dan 1.500 kilometer
€ 400,- voor alle vluchten buiten de Europese Unie tussen de 1.500 en 3.500 kilometer
€ 600,- voor alle overige vluchten.

Deze bedragen zijn vastgesteld in het Verdrag van Montreal en Verordening (EG). Naast een financiële vergoeding heb je bij vluchtvertragingen ook recht op verzorging van de luchtvaartmaatschappij. Denk hierbij aan maaltijden en eventueel accommodatie.

Helaas is het claimen van deze bedragen vaak heel erg lastig. Maatschappijen reageren niet of u kunt überhaupt geen informatienummer bereiken. Tips hiervoor zijn uiteraard om het uit te besteden. Je kunt een verzoek indienen bij claimbedrijven zoals vlucht-vertraagd.nl of EUclaim. Zij kunnen je vaak al snel vertellen of het zin heeft om een verzoek in te dienen. Als de maatschappijen niet betalen, gaat het claimbedrijf voor je naar de rechter. Meestal krijg je dan alsnog je geld. Vaak moet je een bepaald percentage van de ontvangen compensatie aan het claimbedrijf betalen.Maar u kunt ook uw rechtsbijstandverzekering inzetten. Zij kunnen vaak op een snellere manier contact leggen. Wij hadden hierdoor bijvoorbeeld ons geld binnen drie maanden op onze rekeningen staan.

Sounds like beer

Vaderdagtip: bier van Sounds Like Beer!

Heb je nog geen idee wat je je vader dit jaar weer voor Vaderdag gaat geven? Ik heb laatste kennis gemaakt met zo’n onwijs gaaf merk dat ik dit wel met je moet delen. En jij moet dat dan weer met je vader delen. Of de vader van je vader…. Whatever. Biertje van Sounds Like Beer. Nu denk je vast: ik geef mijn vader ieder jaar pils, maar niet deze. Dat biertjes en muziek goed samengaan weten we natuurlijk allemaal maar wist je ook dat muziek de smaakbeleving van bier beïnvloedt? Sounds Like Beer wist dit wel en daar hebben ze wat tofs mee gedaan.

Een volkswagenbusje huren

Tips voor NL? Die heeft Lies genoeg. Ga bijvoorbeeld een dagje een Volkswagenbusje huren. Bij We Love Oldtimers kun je je geluk niet op als je houdt van oude Kevers, kleurrijke Volkswagenbusjes en de gaafste camperbusjes. Een dag touren met zo’n oude bus? Dat kan! Wij gingen op pad in de omgeving van Hoogblokland waar het bedrijf zit gevestigd.

Wijnproeverij bij je thuis

Tijden zijn anders, mede natuurlijk door Corona. We vullen onze dagen anders in maar er zijn absoluut ook mooie kanten aan het afgelopen jaar voor mij. Zo heb ik vaker kaartjes gestuurd, met meer mensen gebeld en heb ik meer mensen zomaar eens een complimentje gegeven. Hoe ik op dat idee kwam? Door de complimentencampagne van Barefoot. Een complimentje ontvangen is voor iedereen een feest maar er eentje geven geeft je ook een heerlijk gevoel! Hoe je dat op een toffe manier doet? Geef elkaar een compliment én proost op al het moois in het leven.

%d bloggers liken dit: