Top
Image Alt

Reismetlies

Griekenland, wie wil er niet heen? Een land met heerlijke eilanden, stranden, fantastisch Grieks eten en een prachtige natuur en cultuur. Griekenland, ik ben er wel een beetje verliefd op geworden. Zijn jullie er al eens geweest? Ik zie op Insta soms de mooist jaloersmakende foto’s voorbijkomen uit Griekenland.

En dan zit ik hier, in de regen. Doe mij maar weer een retourtje, of enkeltje(?) naar één van deze Griekse pareltjes.  Natuurlijk zijn er nog veel meer van deze prachtige eilanden maar die lichten we een andere keer uit. Waar gaan jullie deze zomer naar toe?

Santorini
Santorini. Wie kent het niet. Het vulkanische stadje is heel vaak terug te vinden op de ansichtkaart. Niet voor niks natuurlijk want het is er prachtig. De witte huisjes met het mooie Griekse blauw doen bijna sprookjesachtig aan. Zeker naar toe gaan dus!  Ik ben al helemaal in de witte wolken. Woeeei.

Kreta
Kreta. Nog zo’n bekend Grieks eiland. Oh, oh Cherso heeft dit eiland misschien wel het meest bekend gemaakt. Maaaarrrr… Kreta is zo veel meer dan zon, zuipen en seks. Kreta is prachtig. Het verstopte vissersdorpje Loutro is zeker een bezoekje waard.

Corfu
Dit eiland heeft serieus waar voor ieder wat wils. Jong en oud kunnen zich hier vermaken en het is ook nog prachtig. Heel veel van de oude Griekse tradities zijn hier nog bewaard gebleven. Dat is tof toch? Het strand en de baai bij  Palaiokastritsa is sowieso een bezoekje waard. Man, man man ik ben al aan het dromen.

MEER BLOGS VAN LIES OVER GRIEKENLAND

Lesbos is zo veel meer

In de zomer van 2014 ben ik naar Lesbos vertrokken. Lesbos is één van de Griekse eilanden. Voor ons was het een beetje spannend. De vluchtelingen, de crisis waarin het land verkeerde. We besloten toch te gaan en dat was de juiste beslissing weten we nu.

 

Comments:

  • 24 mei 2019

    Ik heb de Trotter reisgids Griekse eilanden…wil ze allemaal zien.

    reply...

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: