Top
Image Alt

Reismetlies

De mooiste rijstvelden die ik in mijn leven heb gezien zijn absoluut te vinden in Banaue en Batad, in het Noorden van de Filipijnen. Een oase van rust, geen massatoerisme en prachtige uitgestrekte velden…

Batad is absoluut één van de mooiste plekjes in de Filipijnen. Ik ben daarom blij dat ik de keuze heb gemaakt deze ‘omweg’ te maken. De tijd lijkt er te hebben stilgestaan en je waant je even helemaal in een andere wereld. Met name als je net uit het onwijs drukke Manila komt.

De rijstterrassen van Batad zijn ongeveer tweeduizend jaar geleden gebouwd. Batad ligt ongeveer vijftienhonderd meter boven de zeespiegel. Wat de terrassen zo uniek maakt is dat ze gebouwd zijn op zo’n steile hellingen. Dat moet een immens karwei geweest zijn.

Voorheen werd er twee keer per jaar geoogst van de terrassen, inmiddels is dit nog maar één keer per jaar. Steeds meer jongeren trekken naar de grote stad en doen liever niet het zware werk op de terrassen. Ergens logisch, maar gelukkig is er steun geweest vanuit de overheid zodat alles rijstterrassen toch gebruikt worden…

Om Batad te vinden moet je wel een stukje wandelen. Minder ver dan jaren geleden maar nog steeds een minuut of twintig. Met prachtig uitzicht gegarandeerd. Er zijn namelijk geen wegen in Batad. Dat is juist ook wat deze plek zo heerlijk maakt vind ik. De terrassen bij Banaue zijn mooi maar mocht je de tijd hebben ga dan absoluut één of meerdere dagen naar Batad. Je zult versteld staan.

Hoe te reizen naar Batad?
Reizen naar Batad is niet moeilijk. Vanuit Manila rijdt er een nachtbus naar Banaue en vanuit daar kun je zelf doorreizen naar Batad. Denk er wel aan dat je de nachtbus naar Banaue op tijd reserveert. Ik deed dit niet en kon vervolgens een hele nacht in de gangpad zitten, haha. So, be prepared 🙂
Vervolgens raad ik je sterk aan om een gids te nemen. Je kunt natuurlijk ook zelf rond gaan wandelen over de terrassen, maar de informatie die je van zo’n gids krijgt maakt het allemaal des te leuker. Zeker doen dus!

Terug naar Manila? Die bus gaat om 9 uur in de ochtend, iedere dag. Het is aan te raden ook deze bus te reserveren. Dat kan zo ongeveer bij ieder winkeltje in Banaue! Good luck!

MEER BLOGS VAN LIES OVER DE FILIPIJNEN

El Nido ontdekken

Wie naar de Filipijnen gaat, gaat gegarandeerd ook naar El Nido. De mooiste plek op aarde mag je namelijk niet overslaan. El Nido ligt in het noorden van het eiland Palawan. Het Bacuit archipel telt tientallen kleine eilandjes met hagelwitte stranden, palmbomen en helderblauwe zee. Ga mee op ontdekkingstocht in El Nido.

Slapen in El Nido

Wie naar de Filipijnen gaat, gaat natuurlijk ook naar El Nido. Je kunt dit paradijs op aarde immers niet overslaan, toch? Ik moet zeggen, ik dacht héél even dat ik in Salou beland was maar gelukkig verandert dat snel. El Nido is druk, heel druk, dus daar moet je even aan wennen. Maar die drukte is niet voor niets en gelukkig is er buiten El Nido heel, heel veel ruimte…

Naar de gevangenis in Puerto Princesa

Puerto Princesa is een plek op het eiland Palawan in de Filipijnen. Vanuit hier beginnen velen hun tocht richting El Nido en Corón. Logisch, want dat zijn prachtige bestemmingen. Toch is het zeker de moeite om een dagje in Puerto Princesa te verblijven wanneer je er toch bent…

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: