Top
Image Alt

Reismetlies

Rioooooooooooooooooooooooooo, de janeirooooooooooooooooo. Wohohoho When my baby, When my baby smiles at me I go to Rio. Zomaar wat liedjes die bij me opkomen voor ik vertrek.

Holy fuck ik ga naar Rio! Voor mij is dit echt een plek waar ik altijd een keer heen heb willen gaan. Gewoon, omdat ik het alleen van televisie ken en ik ontzettend benieuwd ben hoe het er echt aan toe gaat en hoe het er nou werkelijk uit ziet. Hebben de vrouwen echt allemaal dikke billen die ze van links naar rechts kunnen zwieren? Lopen de mannen allemaal in een te strakke Speedo met daarboven een opgepompt lichaam? Ik ben ontzettend benieuwd.

Mijn eerste gevoel wordt bevestigd. We slapen in een leuk hostel, El Misti Hostel Rio. Er wordt van alles geregeld en ook de bar is iedere avond druk bezet. Caipirinha’s voor nog geen euro en de lekkerste mojito’s die ik gehad heb. Hier kan ik wel een week vertoeven. En het hostel is, ondanks de krappe bedden, zeker een aanrader.

Mijn tweede gevoel is ook fijn. Een zonnetje, 30 graden en heel veel mensen. Ik begin het nu al leuk te vinden hier. Natuurlijk willen wij eerst een kijkje gaan nemen op de Copacabana. Het beroemdste strand ter wereld. Waarom? Ok, het is een mooi strand, maar eigenlijk gaat iedereen er heen puur om de aandacht die het krijgt. Dat verdienen de andere stranden in Rio ook. Neem nou Ipanema beach, net wat rustiger maar zeker zo leuk als Copacabana. Voor de watersport liefhebbers is dit sowieso echt een aanrader.

Als je in Rio bent moet je natuurlijk naar het beroemde Jezus beeld. Ik wist niet zo goed wat ik me er van moest voorstellen maar mijn god wat is dat beeld groot. Immens, bijna onwerkelijk. Jammer van zoiets is natuurlijk altijd de drukte. Het is bijna moeilijk om een mooie foto te maken zonder al die andere toeristen op je beeld te hebben. Gelukkig hebben ze een plek gemaakt waar je moet gaan staan voor de beste foto. De fotograaf dient dan op zijn rug te gaan liggen en van onder een foto te maken.

Nummer twee wat op mijn to-do-list staat is natuurlijk de Suikerberg. De Suikerberg is te bereiken door middel van een kabelbaan. Bluh. Wat heb ik een hekel aan die dingen. En dan zijn er natuurlijk ook nog altijd van die grapjassen die dat ‘bakkie’ wel ff laten schudden. Maar, ik moet zeggen: het uitzicht is waanzinnig. De hele stad inclusief stranden en favela’s is te zien. Werkelijk waar prachtig en zeker de moeite.

Op een van de laatste dagen trekken wij met een privégids naar een favela in Rio. Een favela is een van de bekende sloppenwijken in de stad. Rio heeft er ontzettend veel. Er is heel veel verschil tussen jong en oud. Wij gaan naar de favela die bekend is uit de clip van Michael Jackson, they don’t really care about us. Een hele klim in de felle zon. De mensen die er wonen hebben het duidelijk wat makkelijker dan ik. Het uitzicht vanaf hier is ook weer prachtig maar het is moeilijk om deze mensen te zien leven. Ik zie jongetjes op en neer rennen, van boven naar beneden en weer terug. Dat doen ze om hun conditie te verbeteren, ze willen namelijk profvoetballer worden. Een droom van bijna iedere Braziliaanse jongen en tegenwoordig ook meisjes.

Mijn tijd in Rio is fantastisch. Het is een toffe plek om geweest te zijn maar een week is prima. Dan heb je de stad wel gezien vind ik. Toch zou ik er graag nog eens terug willen gaan. Gewoon, om lekker te genieten. Van de zon, de caipirinha’s, het strand en natuurlijk de leuke mensen met al hun energie.

LEUKE EETTENTJES

Rio Scenarium 
Een heel bijzondere locatie om lekker te eten. In de weekenden is het er erg druk en moet je rekening houden met een wachtrij van een uur. Wanneer je doordeweeks gaat valt dit wel mee. Er is heel vaal live muziek en het decor van het restaurant is prachtig. Zeker de moeite.
Rua Do Lavradio 20, Rio de Janeiro, Brazilië

Mamma Jamma
De beste pizza van Rio. Heerlijk. Werkelijk waar. Het personeel is ontzettend vriendelijk en je wordt echt een beetje in de watten gelegd. Super plek om een heerlijke pizza te eten.
Rua Saturnino de Brito, Rio de Janeiro,  Brazilië

MEER BLOGS VAN LIES OVER BRAZILIË

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: