Top
Image Alt

Reismetlies

Wanneer je naar Maleisië gaat is de kans heel erg groot dat je reis start in de hoofdstad Kuala Lumpur. Een fantastische metropool waar veel, heel veel te zien en te beleven is. Ik verblijf in het totaal 10 dagen in deze waanzinnige stad zodat ik ruim de tijd heb om alles te ontdekken. Ga genieten van deze metropool en vergeet vooral ook niet om onverwachtse dingen te doen. Ga buiten de gebaande paden maar bezoek ook zeker de volgende plekken.

Shoppen in Chinatown
Ik verblijf zelf vijf dagen in deze wijk. Een fantastische plek om lekker te eten, cultuur te snuiven en natuurlijk heel veel te shoppen. Het leven begint hier met name in de avond. Talloze nep spullen worden uit de kast getrokken maar ook voor typische Maleisische spulletjes kun je hier terecht. Het is een bezienswaardigheid op zich om hier in de avond een keer doorheen te lopen. Absoluut een must do dus!

Petronas Towers
Wie naar Kuala Lumpur gaat mag deze bezienswaardigheid natuurlijk niet missen. Ooit was dit gebouw met zijn 450 meter hoogte het hoogste gebouw ter wereld maar dat is inmiddels niet meer. Het is er echter niet minder spectaculair door geworden. Middenin het zakendistrict staan deze immense torens. Je kunt natuurlijk voor de torens de ‘beroemde’ foto nemen maar voor een euro of twintig kun je ook met de torens omhoog. Ik ga zelf in één van de omliggende torens omhoog zodat ik een prachtig uitzicht heb over de Petronas Towers.

Batu Caves
Wie in Kuala Lumpur is brengt natuurlijk ook een bezoekje aan de Batu Caves. Met de trein ben je binnen een uurtje op deze bijzondere bestemming. De naam van de plek komt voort uit de rivier Sungai Batu die langs de heuvel loopt. De Hindoetempels zijn van kalksteen en liggen in een grot die zo’n 400 meter lang en 100 meter hoog is. Via een enorme trap van zo’n 270 treden kom je bij de ingang van de Batu Caves. Een bijzonder uitzicht, een enorm standbeeld en heel veel aapjes maken deze plek heel spectaculair.
Jaarlijks vinden er in de grot een aantal activiteiten en plechtigheden plaats, bijvoorbeeld de Thaipusam-viering in Januari/Februari van het jaar (10e maand van de Hindoe kalender). Het is een viering voor de jongste zoon van Shiva (Subramaniam) en de eenwording van Pusan en de Brihaspati sterren. Er komen dan meer dan een miljoen Hindoes naar deze grot. 

 

Jalan Alor
Deze straat staat bekend om het onwijs lekkere eten dat ze hier verkopen. De straat ligt centraal gelegen en is heel makkelijk bereikbaar. De straat wordt wel eens toeristisch genoemd maar overdag zijn er met name heel veel locals te vinden en ook in de avond is het een heerlijke plek om te vertoeven. Proef bij alle standjes wat lekker en geniet van de geuren, de drukte en natuurlijk het heerlijke eten.

 

Skybar
Wanneer je in een wereldstad als Kuala Lumpur bent moet je natuurlijk ook ergens een cocktail (of een lekker biertje) drinken in een skybar. Op de 33e verdieping van het Traders Hotel vind je de Skybar. De bar geeft je een prachtig uitzicht op de Petronas Towers. De fonkelende lichtjes van de stad en het prachtige uitzicht geven je een magisch gevoel. Nog één drankje dan?

MEER BLOGS VAN LIES OVER MALEISIË

Chillen in Kota Kinabalu

​​Kota Kinabalu is natuurlijk gewoon een stad. Maar wat voor eentje. Ik vond het in Kota Kinabalu bijzonder fijn vertoeven. Misschien kwam het door de vriendelijke mensen want echt heel bijzonder is de stad zelf niet. Er zijn een paar mooie bezienswaardigheden in Kota Kinabalu en een paar toffe dagtrips. Wat dat betreft is het zeker de moeite waard om eventjes in deze metropool te vertoeven…

Lekker slapen in Georgetown, Maleisië

Georgetown is één van de hotspots van Maleisië. En ik begrijp meteen waarom. Wat een onwijs chille plek is dit. De vibe die in deze stad hangt is echt heel relaxed. Georgetown is natuurlijk bekend om de bekende graffiti in de stad maar er is veel meer te zien en te beleven. En er zijn een paar heel fijne plekjes om te slapen…

Favo slaapplekken in Kuala Lumpur

Kuala Lumpur vind ik echt een fantastische stad! De diversiteit in de stad vind ik fantastisch en dat je er heerlijk kunt eten is natuurlijk heel mooi meegenomen. KL is een prima uitvalsbasis voor je reis binnen Maleisië of Azië. Vanuit KL vertrekken dagelijks honderden treinen, bussen en vluchten. Maar het is absoluut de moeite om één of meerdere dagen in deze metropool te verblijven. Waar je dan het beste kunt slapen? Dat heb ik voor je uitgezocht….

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: