Top
Image Alt

Reismetlies

Ik schreef al flink wat tips voor wanneer je naar Ella gaat. Maar wanneer je naar Ella gaat neem je natuurlijk ook de trein vanuit Kandy. Althans, natuurlijk, dat denk ik wel want het is één van de vetste reizen van het land. Wat je allemaal moet weten? Dat heb ik voor je op een rijtje gezet. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan…

Allereerst is het natuurlijk fijn om te weten hoe lang de reis ongeveer doet. Nou, dat is zo’n zeven á acht uur. De rit komt langs theeplantages, watervallen, en heel veel andere indrukwekkende uitzichten. Ga dus vooral zitten en genieten.

Treinreis Kandy Ella

Welke klasse neem ik?
Allereerst moet je een keuze maken in de verschillende klasse. Er zijn vier verschillende klasse om uit te kiezen, namelijk de volgende:

Derde klasse: heel erg druk, open ramen en deuren en erg harde bankjes.
Tweede klasse: wat fijnere stoelen, ventilatoren aanwezig en iets minder druk dan in de derde klasse,
Tweede klasse reserved: in deze klasse reserveer je je stoelen. Je bent dus verzekerd van een plekje. De deuren zijn hier niet open wat de reis net wat minder bijzonder maakt als je het mij vraagt.
Eerste klasse: airco aanwezig, fijne stoelen maar geen open deuren en ramen. Fijn zitten maar minder leuk uitzicht dus.

Treinreis Kandy Ella Sri Lanka

Qua comfort is natuurlijk de tweede klasse of de eerste klasse het fijnst. Wanneer je geen gereserveerde plek hebt en je opstaat ben je vaak je stoel kwijt omdat het vaak erg druk is. Toch vond ik dat heerlijk. Met de beentjes naar buiten hangen en maar kijken waar je ergens kunt staan/zitten. Als je jongen benen hebt dan vond ik dit dus echt een toffe ervaring.

Een kaartje reserveren kan bij één van de onderstaande treinstations. Dit kan maximaal 30 dagen van te voren gedaan worden. Als je verzekerd wilt zijn van een plekje koop dan altijd vooraf een kaartje.

Aluthgama, Anuradhapura, Badulla, Bandarawela, Batticaloa, China Bay, Colombo Fort, Diyathalawa, Ella, Galle, Gal Oya, Gampaha, Haputale, Hatton, Hikkaduwa, Hingurakgoda, Jaffna, Kalutara South, Kandy, Kantale, Kilinochchi, Kurunegala, Matara, Nanu Oya, Nawalapitiya, Pallai, Peradeniya, Polgahawela, Polonnaruwa, Thabalagamuwa, Trincomalee, Valaichchenai, Vavuniya, Welikanda of Wellawatte.

Treinreis Kandy Ella Sri Lanka

Weekenden vermijden
In de weekenden is het erg druk in de trein. Logisch ook want dan gaan veel locals met de trein mee. Je kunt daarom beter doordeweeks reizen en op tijd zijn. Kleine tip: stap een station eerder op dan Kandy. Veel toeristen maken de treinreis van Kandy naar Ella waardoor het op dat station erg druk is. Eentje eerder is het vaak stukken rustiger.

Oppassen geblazen
Het mooie van deze reis is, we kennen het allemaal van de plaatjes, naar buiten hangen tijdens de rit. En natuurlijk dat perfecte Instagram-plaatje maken. Pas alleen wel op. Het wordt af en toe onwijs smal en er kan zomaar ineens een paal, een boom of een tunnel opduiken. Het lijkt heel logisch maar zorg ervoor dat je je niet stoot.

Verder kan ik alleen maar zeggen: neem warme kleding mee (het weer kan af en toe omslaan), zorg dat je wc-papier bij je hebt en koop wat te eten op het station en ga vooral heel erg veel genieten. Het is een treinreis die je niet snel zult vergeten…. Enjoy!

MEER BLOGS VAN LIES OVER SRI LANKA

Comments:

 • 20 september 2019

  Super gaaf! Wij hebben in onze route deze reis toevallig op zaterdag. Ik denk dat we toch wel stoelen reserveren met onze kleine erbij. Ben heeeeeel benieuwd!

  reply...
  • 27 september 2019

   Zou ik ook zeker doen met zo’n kleintje erbij 🙂 Wel echt fantastisch hoor. Maar zeker met zo’n kleine ook wel fijn als je lekker zit en bijvoorbeeld een waaier hebt. Heel erg benieuwd naar jullie verhalen! Enjoy 🙂

   reply...

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: