Top
Image Alt

Reismetlies

Dikke aanrader wanneer je gaat reizen in Marrakech: slapen in een riad. Veel toffer dan een een ‘gewoon’ hotel en het hoeft absoluut niet duurder te zijn. Wij sliepen in Dar Zemrane, een riad in het oude gedeelte van de stad. Een beetje lastig te vinden maar een ware verrassing wanneer je de deur opentrekt.

Een riad is een traditioneel Marokkaans huis of paleis met een atrium of binnentuin. Het woord riad komt van het Arabische woord ryad dat tuin betekent. Riads waren de huizen van het rijkere deel van de burgerij. Deze staan vaak in de oude, ommuurde delen van de stad maar komen ook voor op het platteland. Wat ik heerlijk vond aan onze riad was dat hij midden in de stad ligt maar zodra je binnentreedt je een oase van rust om je heen voelt.

Riad Dar Zemrane
Een viersterren riad met heel veel lieve mensen. De man en vrouw die werken in de riad zorgen voor een heerlijk ontbijt en houden de kamers tiptop in orde. Voor ons was het echt de perfecte uitvalsbasis voor onze vierdaagse trip in Marrakech.

Voor wie dus heerlijk wil gaan genieten in Marokkaanse sferen is dit een absolute aanrader. Ik wil er zeker nog eens terug. Al is het maar om al dat moois in te slaan voor ons huis 😉

Binnenkort meer over deze fantastisch stad!

MEER BLOGS VAN LIES OVER MAROKKO

De drie mooiste Riads in Marrakech

Zoals ik eerder al schreef is het fantastisch om in een Riad te verblijven tijdens je Marrakech-trip. Natuurlijk doen wij het ook. Gewoon, omdat je dan écht de Marrakech-experience beleeft.

Rondstruinen door Marrakech

Tijdens onze trip naar Marrakech heb ik onwijs genoten van het rondstruinen door alle straatjes. Niet altijd hoor, dat moet ik toegeven. Als we aankomen in Marrakech wordt er een taxi voor ons geregeld naar onze Riad. Heerlijk na zo’n plakkerige vlucht en met winterkleren in de 33 graden. Althans, dat denken we. Na drie keer op de verkeerde plek te zijn afgezet komen we na ongeveer anderhalf uur aan bij onze verblijfplaats. Ik snap nu al niet hoe ik óóit niet kan verdwalen in deze stad….

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: