Top
Image Alt

Reismetlies

​​Kota Kinabalu is natuurlijk gewoon een stad. Maar wat voor eentje. Ik vind het in Kota Kinabalu bijzonder fijn vertoeven. Misschien komt het door de vriendelijke mensen want echt heel bijzonder is de stad zelf niet. Er zijn een paar mooie bezienswaardigheden in Kota Kinabalu en een paar toffe dagtrips. Wat dat betreft is het zeker de moeite waard om eventjes in deze metropool te vertoeven…

City Mosque
Als je naar Kota Kinabalu gaat moet je ook zeker een bezoekje brengen aan deze moskee. Ik moet toegeven, van ver weg ziet de moskee er mooier uit dan van dichtbij, maar het is absoluut een bezoek waard. De moskee is nog niet eens zo heel lang geleden gebouwd maar van dichtbij zie je dat de moskee niet echt onderhouden wordt. Zonde van zo’n prachtig bouwwerk. Ga ook zeker binnen een kijkje nemen. Veel toeristen slaan dit over maar het is hartstikke mooi en bijzonder om eens te zien. Een stukje voorbij de moskee kun je eventueel wat kleding lenen om gepast naar binnen te gaan. Dit geldt zowel voor mannen als vrouwen.

Verblijf
Het viewpoint kent iedereen in de stad. Ik verblijf de eerste keer tijdens mijn reis door Kota Kinabalu in B&B@21. Een relaxed hostel en vooral de eigenaar is ontzettend vriendelijk. Hij probeert je met alles te helpen. De kamers zijn hartstikke prima en ook de badkamers zijn schoon. Een kamer in een dorm kost je zes euro per nacht maar dan heb je er wel ontbijt bij. De ligging is ook hartstikke prima als je het mij vraagt. Het ligt vlakbij de pier van waaruit je dagtrips naar de eilanden kunt boeken. Daarnaast is direct achter het hostel de track naar het viewpoint te vinden. Geen onwijs lange wandeling maar wel ontzettend mooi. Er zijn maar weinig mensen die op deze manier naar het viewpoint gaan omdat je er ook via de grote weg kunt komen. Het is echter absoluut een bezoek waard want in de middag komen alle aapjes richting deze plek. Heel tof.

Mijn tweede verblijf in Kota Kinabalu was in Refarer. Een nieuw hostel wat er echt hartstikke tof uitziet. Heel lieve mensen die er werken en er is van alles te lenen. Er hangt een grote televisie, je kunt een skateboard meenemen en je kunt er gitaarspelen. De kamers zijn ook hier hartstikke prima. Je slaapt met vier personen op een kamer en hebt je eigen badkamer. Ook hier is airco aanwezig. In de ochtend zorgen de eigenaren voor een heerlijk ontbijtje. Ook de ligging van dit hostel is prima. Het ligt iets dichter bij de grote haven waar in de avond veel te doen is. De kosten van het hostel bedragen ook zes euro per nacht voor een dorm. Helemaal prima dus.

Eilanden
Vanuit Kota Kinabalu kun je een paar heel mooie eilanden bezoeken. Ik ga naar Gaya, Sapi en Manukan. Sapi wordt hét eiland genoemd om te bezoeken maar ik vind dit het minst mooie eiland. Het ligt er vol met Chinezen, Japanners en Koreanen en je hebt geen stukje strand meer voor jezelf. Op de andere twee eilanden heerst rust, kun je heerlijk snorkelen en zijn niet zoveel mensen. Vooral als je een stukje over de eilanden wandelt kom je op plekken waar niemand is. Heerlijk!

Er worden natuurlijk tours aangeboden naar de eilanden. Veel makkelijker is echter om het zelf te doen. En goedkoper natuurlijk. Wanneer je in B&B@21 verblijft kun je naar de pier lopen. Daar koop je een ticket naar 1, 2 of 3 eilanden. Ik betaal 8 euro voor twee eilanden. Je krijgt dan ook een snorkelset mee en kunt zo lang blijven als je zelf wilt. De tours vragen al gauw zo’n 40 a 50 euro, dus het is zeker de moeite om het zelf te regelen.

Verder trekken
Vanuit Kota Kinabalu vertrek ik verder richting Sandakan. Ik besluit echter eerst een stop te maken in Ranau. Vanuit daar kun je Kota Kinabalu National Park bezoeken en het is al halverwege richting Sandakan. Veel mensen maken een dagrip vanuit Kota Kinabalu naar het Nationaal Park maar dan ben je dus twee keer dezelfde weg af aan het leggen. Daarnaast is in Ranau bijna geen andere backpacker te vinden, zijn er geen restaurants zoals wij ze kennen en hebben ze iedere ochtend een heel toffe markt. Ik verblijf in Ranau Backpackers Hostel. Ik betaal zes euro voor een dorm inclusief ontbijt. Ik ben echter de enige die in de dorm verblijft en dat is dus vaker het geval hier omdat heel veel backpackers deze plek overslaan.

Een enkeltje Kota Kinabalu – Sandakan kost je zo’n acht euro. Ieder uur vertrekken er bussen. Er is airco aanwezig en de bus stopt twee keer. De trip duurt zo’n 6 uur. Ik betaalde twee keer vier euro voor de trip. Wanneer je de tijd hebt is het absoluut waard om even in Ranau te stoppen….

MEER BLOGS VAN LIES OVER MALEISIË

Lekker slapen in Georgetown, Maleisië

Georgetown is één van de hotspots van Maleisië. En ik begrijp meteen waarom. Wat een onwijs chille plek is dit. De vibe die in deze stad hangt is echt heel relaxed. Georgetown is natuurlijk bekend om de bekende graffiti in de stad maar er is veel meer te zien en te beleven. En er zijn een paar heel fijne plekjes om te slapen…

Wat te doen in Kuala Lumpur

Wanneer je naar Maleisië gaat is de kans heel erg groot dat je reis start in de hoofdstad Kuala Lumpur. Een fantastische metropool waar veel, heel veel te zien en te beleven is. Ik verblijf in het totaal 10 dagen in deze waanzinnige stad zodat ik ruim de tijd heb om alles te ontdekken. Ga genieten van deze metropool en vergeet vooral ook niet om onverwachtse dingen te doen. Ga buiten de gebaande paden maar bezoek ook zeker de volgende plekken.

Favo slaapplekken in Kuala Lumpur

Kuala Lumpur vind ik echt een fantastische stad! De diversiteit in de stad vind ik fantastisch en dat je er heerlijk kunt eten is natuurlijk heel mooi meegenomen. KL is een prima uitvalsbasis voor je reis binnen Maleisië of Azië. Vanuit KL vertrekken dagelijks honderden treinen, bussen en vluchten. Maar het is absoluut de moeite om één of meerdere dagen in deze metropool te verblijven. Waar je dan het beste kunt slapen? Dat heb ik voor je uitgezocht….

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: