Top
Image Alt

Reismetlies

Je reis in Sri Lanka kan natuurlijk niet afgesloten worden zonder te hebben genoten van de heerlijkste stranden. Wij zitten nog even te twijfelen om een kort bezoek te brengen aan de Malediven (je bent immers toch zo dichtbij) maar vanwege de weersomstandigheden daar kiezen wij er voor om dit niet te doen. Prima want Sri Lanka heeft ook héél veel moois!

Wij besluiten om per Tuctuc (hoe kan het ook anders) te reizen naar Trincomalee. Prima te doen, niet te duur, en continu airco (buitenlucht dus haha). Genoeg mooie hostels / hotels op deze plek te vinden en tal van gezellige restaurantjes. Maar sla ook absoluut de lokale tentjes niet over. Ze zien er misschien niet altijd even mooi uit van buiten maar het eten dat er geserveerd wordt is vaak fantastisch én heel erg goedkoop. Daarnaast zijn deze restaurantjes vaak van lokale ondernemers en zo steun je dus ook de lokale bevolking. Veel grotere restaurants worden door rijke Westerlingen opgezet en hoewel ze natuurlijk voor werkgelegenheid zorgen komt het grote geld bij de ‘verkeerde’ mensen terecht.

Strandseizoen
Het strandseizoen in Trincomalee is van april tot en met oktober. Natuurlijk is het in de andere maanden ook heerlijk weer maar in die maanden kan er meer regen vallen. Ideaal dus ook om tijdens de zomervakantie heen te gaan.

Iets voor de kust van Trincomalee en Nilaveli Beach ligt het zogenoemde Pigeon Island, waar je per boot naartoe kan worden gebracht. Het mini eilandje staat bekend om het schitterende koraal en de vele verschillende vissen. Je kunt hier zelfs met haaien zwemmen wat echt een fantastische ervaring is. Let wel op: hou je aan de regels. Omdat er steeds meer toeristen komen wordt het drukker, viezer en kan met niet alles in de gaten houden. Toeristen die over het koraal lopen zijn geen uitzondering. Ga met respect om met elkaar maar ook zeker met deze prachtige omgeving en hou je aan de regels die niet voor niets zijn opgelegd. Desalniettemin: duik het water in en geniet van de prachtige omgeving.

Voor wie langer in Trincomalee blijft is een bezoek aan het oude Hollandse fort, Fort Frederick uit 1676, ook nog zeker de moeite waard. Je vindt er nog wat Hollandse gebouwen en graven die mooi zijn om te zien. Helemaal bovenin, langs een weg van kraampjes met voornamelijk speelgoed, staat een belangrijke hindoeïstische tempel gewijd aan de god Shiva. Vanaf deze Tirukoneswaram Tempel heb je bovendien prachtig uitzicht over de zee

LEUKE EETTENTJES

New Parrot restaurant
Aziatisch eten voor een zacht prijsje. Onwijs goedkoop dus prima voor ons Hollanders. Heerlijk genieten voor weinig geld.
96A Main Street, Trincomalee 31000, Sri Lanka

Rice ’n Curry
Hier kun je, hoe kan het ook anders, heerlijke curry eten. Er worden grote porties geserveerd, het tentje is altijd gezellig druk en er worden verse producten gebruikt. Absolute aanrader in Trincomalee.
Sarvodaya Road Alles Garden, Uppuveli, Trincomalee 31000 Sri Lanka

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: