Top
Image Alt

Reismetlies

Tijdens onze trip naar Marrakech heb ik onwijs genoten van het rondstruinen door alle straatjes. Niet altijd hoor, dat moet ik toegeven. Als we aankomen in Marrakech wordt er een taxi voor ons geregeld naar onze Riad. Heerlijk na zo’n plakkerige vlucht en met winterkleren in de 33 graden. Althans, dat denken we. Na drie keer op de verkeerde plek te zijn afgezet komen we na ongeveer anderhalf uur aan bij onze verblijfplaats. Ik snap nu al niet hoe ik óóit niet kan verdwalen in deze stad….

Marrakech is een lust voor het oog. En voor je neus. Wij verblijven met onze Riad nét buiten het toeristische gedeelte waardoor je ook een ander deel van de stad ziet. Prachtig vind ik altijd. Het dagelijks leven dat continue doorgaat met alles wat daarbij hoort. Natuurlijk komen wij ook naar Marrakech voor de toeristische hotspots maar dit is voor mij eigenlijk hetgeen waar het allemaal draait op reis. Het échte leven. En dat vind je hier op iedere hoek van de straat.

Medina
Als je naar Marrakech gaat moet je natuurlijk de medina in. Drukte, heel veel van hetzelfde, heel veel kleur, heel veel geur en heel veel mensen. Desalniettemin vind ik het fantastisch. Sinds ik in Delhi ben geweest vind ik het eigenlijk nooit meer ergens druk. Toch een voordeel haha.

De Medina in Marrakech vind ik fantastisch. Ik werd alvorens nogal eens gewaarschuwd dat het vervelend zou zijn om in de medina rond te wandelen. De mensen zouden opdringerig zijn en soms zelfs onaardig. Ik moet zeggen dat wij dit tijdens onze trip totaal niet ervaren. Natuurlijk, de mensen willen graag wat verkopen maar dat is ook hun job. De mensen zijn vriendelijk, werken hard en maken graag een praatje. Ook in de Medina ervaar ik dit zo.

Wanneer je op zoek bent naar een prachtige mand, een mooi handgeweven kleed of een bijzonder kussen ben je in de medina aan het juiste adres. En bij de buurman ook. En bij de buurman van de buurman ook. Wacht daarom altijd even met het kopen van iets want wellicht zie je het ergens goedkoper. Onthou wel waar het winkeltje zich bevind (dus stel niet alles uit haha) want de kans ís aanwezig dat je het niet meer terug gaat vinden….

Djemaa el Fna
Het plein waar Marrakech om bekend staat is meteen ook het plein waar je niet al te veel van moet verwachten als je het mij vraagt. Het plein is mooi en heel groot vooral. Heel veel verschrikkelijke shows zijn hier te zien (bijvoorbeeld een aapje dat moet dansen) waardoor het voor mij al heel snel klaar is. Toch heeft het plein ook iets magisch. Misschien wel omdat het zó groot is. De beste en leukste manier om van het plein te genieten is vanaf één van de vele dakterrassen. Vooral in de avond is dit erg leuk omdat dan heel het plein tot leven komt.

Rooftopbarretjes
Als je in Marrakech bent moet je minimaal tien keer hebben genoten op alle mooie rooftopbarretjes 😉 Er zijn er zooooooo veel. Iedere keer denk je beneden: wat ga ik aantreffen? Waarna je boven weer helemaal versteld staat. Ontzettend gaaf!

Ben Youssef Madrassa
De grooste moskee in de Medina is de Ali Ben Youssef Moskee, een indrukwekkend bouwwerk met groene glinsterende stenen. Net daarachter ligt Ben Youssef Madrassa, een oude islamitische leerschool. Tijdens ons verblijf werd het complex helaas gerenoveerd waardoor het voor toeristen helaas niet toegankelijk was. Hele goede reden om nog eens terug te gaan.. 🙂

MEER BLOGS VAN LIES OVER MAROKKO

De drie mooiste Riads in Marrakech

Zoals ik eerder al schreef is het fantastisch om in een Riad te verblijven tijdens je Marrakech-trip. Natuurlijk doen wij het ook. Gewoon, omdat je dan écht de Marrakech-experience beleeft.

Slapen in een Riad in Marrakech

Dikke aanrader wanneer je gaat reizen in Marrakech: slapen in een riad. Veel toffer dan een een ‘gewoon’ hotel en het hoeft absoluut niet duurder te zijn. Wij sliepen in Dar Zemrane, een riad in het oude gedeelte van de stad. Een beetje lastig te vinden maar een ware verrassing wanneer je de deur opentrekt.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: