Top
Image Alt

Reismetlies

De hotste wijk van Buenos Aires. Palermo. Hier is het te doen, te vinden en hier valt van alles te beleven. Niet voor niets dat ik er een half jaar heb gewoond. En ik kan je vertellen, tien jaar later is het er alleen maar beter op geworden. Ik ben en blijf verliefd op dit stukje Buenos Aires!

En als ik over Palermo praat praat ik over héél Palermo. Dus ook Palermo Soho, Palermo Hollywood en Palermo Nuevo. Wij verblijven tijdens onze trip naar BA in Palermo Soho. Mijn favoriete gedeelte. Er zijn hier heel veel gezellige barretjes, restaurantjes, boetiekjes en toffe hostels te vinden. Meestal voor een prima prijsje.

Wij verblijven 12 dagen in de metropool en zijn vooral in Palermo te vinden. Natuurlijk omdat ik oude vrienden op kom zoeken die voornamelijk in Palermo wonen maar ook omdat het gewoon écht de fijnste plek is. Palermo heeft echt de vibe waar je zo naar verlangt wanneer je op vakantie gaat. De mensen zijn vriendelijk, het eten is goehoeeeed en er is altijd wel wat te beleven.

Plaza Italia
Plaza Italia is een plein gelegen naast de Av. Santa Fé tussen Darragueyra en Thames. Het standbeeld van Generaal Jose San Martin staat in het midden van het plein. Er zijn bankjes in de schaduw van de bomen om even uit te rusten. Een fijne plek om de stad verder te verkennen want hier komt ook de subte uit. Ideaal dus!

Palermo Soho
Zoals ik al zei mijn favoriete wijk. Dikke aanraders in deze wijk zitten vooral op calle Costa Rica. Hier zitten allemaal fijne barretjes en leuke restaurantjes bijeen en hangt een heel chille sfeer. Heel veel locals en een handjevol toeristen is het resultaat. Genieten!

Plaza Serrano is ook een hotspot natuurlijk maar voor ons net iets té toeristisch…. Een fijn plekje met een paar toffe cafeetjes maar de meeste zijn ons net iets té Westers.

Palermo Hollywood
Wanneer je wilt stappen of heerlijk wilt gaan eten ben je ook in Palermo Hollywood aan het juiste adres. Heel veel clubs, heel veel leuke barretjes, heel veel toffe concertzalen en heel veel leuke restaurants. In de avond hangt hier een heel chille vibe en er zijn altijd genoeg taxi’s te vinden waardoor je makkelijk terug naar je hostel kunt. Let wel: in de avond wordt vaak een avondtarief gerekend door de taxi’s, schrik dus niet… 🙂

Binnenkort schrijf ik een blog voor de lekkerste eettentjes in Palermo. Dan kun je wekenlang genieten van al het lekkers dat BA te bieden heeft 😉 🙂

MEER BLOGS VAN LIES OVER ARGENTINIË

Doen: Spaans leren in Buenos Aires

Weet je niet wat je na je middelbare school wilt gaan doen? Ben je afgestudeerd maar heb je nog geen zin in een 9 to 5 job? Wil je gewoon nuttig bezig zijn tijdens je reis of heb je altijd al eens een andere taal willen leren? Ga dan voor Spaans. Dat kan natuurlijk in Spanje maar wat nog toffer is, is om het te gaan leren in Buenos Aires!

Fijne slaapplekken in Buenos Aires

Zoals jullie inmiddels wel weten is Buenos Aires absoluut één van mijn lievelingssteden. En daar wil ik jullie net zo enthousiast over maken! Hoe je je verblijf in Buenos Aires nóg aangenamer kunt maken? Door te slapen op hele fijne plekjes. Ik heb ze voor je op een rijtje gezet!

Vijf dingen die je moet proeven in Argentinië

Wanneer je naar Argentinië gaat denk je natuurlijk aan vlees. Niet dat je er tegenwoordig als vegetariër of veganist niet uit de voeten kunt (juist want wel Palermo in BA is een walhalla), maar voor mij is Argentinië ook echt gekoppeld aan vlees. In Nederland proberen we wat te minderen met vlees door het alleen te eten wanneer we er écht zin in hebben en wanneer het echt iets toevoegt. Nou, in Argentinië voegt het voor mij zeker iets toe. Maar er is meer dan dat. Welke gerechten je echt moet proberen? Ik zet ze voor je op een rijtje.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: