Top
Image Alt

Reismetlies

Het is maar een uurtje varen vanaf Buenos Aires, Colonia del Sacramento in Uruguay. Wij willen graag een dagje naar dit stadje om even de zee te horen en te zien en even helemaal tot rust te komen. Of dat hier kan? Jazeker. Colania is de rust zelve.

Vanuit Buenos Aires kun je richting de haven bij Puerto Madero. Daar zit het hoofdkantoor van Buquebus. Je ziet het met grote letters staan dus het is niet te missen. Hier kun je heel eenvoudig je trip naar Uruguay vastleggen zoals wij ook doen. De prijs voor zo’n dagtripje is niet goedkoop. Althans als je het vergelijkt met al het andere dat je uitgeeft in de Argentijnse hoofdstad. Toch is het wat mij betreft zeker de moeite.

Wij nemen de vroege ferry richting Uruguay (half 8) en we besluiten met de late (half 9) terug te gaan. Zo kunnen we een hele dag optimaal genieten van het kleine, fijne stadje. Want klein, dat is Colonia. Er zijn een paar kleine winkeltjes, wat fijne terrasjes en een paar prachtige oude gebouwen. Verder is het vooral gewoon heel erg relaxed.

verken het oude centrum

Het oude centrum is prachtig! De mooie oude straatjes (met kinderkopjes) zijn een genot om door te slenteren en worden allemaal omringd door grote groenen bomen. Dit geeft een prachtig gezicht. Denk er dus wel aan dat je fijne schoenen aantrekt (geen hakken) 🙂

zonsondergang bij puerto viejo

Een heerlijke plek om de dag af te sluiten. Wij genieten van heerlijk weer dus deze plek is fantastisch! De haven wordt ook wel Puerto de Yates de Colonia genoemd vanwege de vele zeilboten en het ligt aan de bekende Río de la Plata. Deze rivier verbindt Uruguay met Argentinië. Vanaf de haven kun je Buenos Aires ook zien liggen.

heerlijk eten en drinken

Ook dit kan heerlijk in Colonia. Het is wel wat duurder allemaal dan in Buenos Aires, maar ach, YOLO. Zorg er wel voor dat je pas goed werkt en dat je voldoende geld meeneemt. Je betaalt per pinopname en je kunt maar een klein bedrag pinnen. Daarnaast werken heel veel creditcards in dit stadje niet 🙂

Al met al is Colonia een dikke vette aanrader wanneer je wat langer in Buenos Aires bent. Ga er lekker een dagje op uit en kom ontspannen terug… 🙂 Heerlijk toch?

meer blogs over uruguay

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: