Top
Image Alt

Reismetlies

Wanneer je op reis gaat moet je aan heel veel dingen denken. Van vliegtickets tot hostels en van inentingen tot muggenspray. Wat ook belangrijk is, is dat je tijdens je reis gemakkelijk en betrouwbaar kunt betalen. En dat kan met een creditcard. Maar is dat nou perse nodig wanneer je gaat backpacken?

Of het perse nodig is, is natuurlijk iedereen voor zich. Maar ik heb wel een paar redenen om het je wellicht wat gemakkelijker te maken om te kiezen.

waarom een creditcard op reis

Er zijn verschillende situaties op reis te bedenken waarbij het heel handig is als je een creditcard bij je hebt. Toen ik zelf voor de eerste keer naar Argentinië ging voor een half jaar had ik geen creditcard bij me. Dit omdat ik destijds te jong was en er nog geen kreeg van de bank. Ik besloot daarom te ‘werken’ met twee pinpassen. Ik had mijn spaargeld verdeeld over de twee passen zodat, mocht ik er één verliezen, ik altijd nog een plan B had. Super handig.

Het voordeel van een creditcard is sowieso dat je bij heel veel geldautomaten terecht kunt. Heel vaak kun je toch alleen met bepaalde passen bij een automaat terecht en met een creditcard zijn er dat simpelweg gewoon meer. Fijn natuurlijk als je niet iedere keer een half uur om hoeft te lopen op zoek naar die ene pinautomaat…Daarnaast is het in sommige hostels zelfs verplicht om te betalen met je creditcard. Bij het boeken van je hostel via Booking.com of via Hostelworld wordt wel eens gevraagd naar je creditcard. Balen als je die chille plek niet kunt boeken omdat je geen creditcard hebt, toch? Daarnaast kun je bij heel veel winkeltjes en restaurantjes op reis soms alleen betalen met cash of met creditcard. Pinnen kost soms veel geld en dan kan het betalen met een creditcard handig zijn…

Wat nog een groot voordeel is van veel creditcards is dat je goederen verzekerd zijn. Geeft toch net een beetje meer vertrouwen en kan soms de doorslag geven om iets wel of niet te doen.

waarom geen creditcard op reis

Een nadeel van een creditcard is voor mij dat het pas zo laat wordt afgeschreven van mijn rekening. Tegenwoordig is het goed bij te houden via de vele betaalapps maar toch heb ik liever alles meteen betaald wanneer ik geld uitgeef. Misschien een beetje overdreven maar ik hou graag de regie over mijn geldzaken haha…

Geld opnemen met een creditcard is vaak erg duur. Het is daarom zeker verstandig om, mocht je besluiten een creditcard aan te schaffen, ook een pinpas mee te nemen op reis. Denk in ieder geval goed na wat voor jou handig is. Je betaalt natuurlijk ook weer kosten voor een creditcard per maand, wat zonde is als je de kaart niet gebruikt. Het is dus echt niet altijd nodig om een creditcard aan te schaffen, maar ik kan in ieder geval niet meer zonder!

bunq travel card

Een goed alternatief voor een creditcard is deze travelpas. Je betaalt eenmalig € 9,99 voor de aanschaf van de pas en omdat deze een connectie heeft met Mastercard kun je overal geld opnemen. Super handig!

“Profiteer van de échte wisselkoers, zonder extra kosten, waar je ook bent. Ga zorgeloos op reis dankzij de meest geavanceerde veiligheidsvoorzieningen. En ervaar het gemak van een creditcard die wereldwijd wordt geaccepteerd.” Dat is wat Bunq op haar website schrijft. Klinkt ideaal. Ik heb er zelf geen ervaringen mee omdat ik een creditcard heb maar het klinkt als een heel fijn alternatief 🙂

meer tips van lies

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: