Ervaringen Tips

Hoe voorkom je stress tijdens de voorbereiding van je reis?

Wanneer je op reis gaat wil je eigenlijk niets liever dan ontstressen. Eigenlijk al vanaf het moment dat je je vliegticket geboekt hebt. Het lijkt ook of deze twee zaken heel ver van elkaar afstaan, reizen en stressen. Niets is echter minder waar. Reizen en stress zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zowel tijdens de voorbereiding van je reis, als tijdens je reis kun je stress ervaren. Helemaal voorkomen gaat misschien soms niet maar je kunt er wel veel aan doen om het zo min mogelijk te maken...

Wanneer je op reis gaat wil je eigenlijk niets liever dan ontstressen. Eigenlijk al vanaf het moment dat je je vliegticket geboekt hebt. Het lijkt ook of deze twee zaken heel ver van elkaar afstaan, reizen en stressen. Niets is echter minder waar. Reizen en stress zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zowel tijdens de voorbereiding van je reis, als tijdens je reis kun je stress ervaren. Helemaal voorkomen gaat misschien soms niet maar je kunt er wel veel aan doen om het zo min mogelijk te maken

Wanneer je je vliegticket hebt geboekt ben je er natuurlijk nog niet. En nee, ook niet als je de Lonely Planet in huis hebt. Er zijn verschillende zaken waar je vóóraf al over na kunt en soms zelfs moet denken. Dat maakt het tijdens je reis een stuk relaxter namelijk en voorkomt vakantiestress…

Op tijd beginnen = stress verminderen
Ook het inpakken van je backpack kan al langer van te voren. Nee dit hoeft echt niet allemaal de avond voordat je vertrekt. I know, ik ben ook guilty, maar het is zó veel relaxter als het een en ander al gedaan is. Als je in de winter vertrekt bijvoorbeeld kun je best alvast die slippertjes en korte broeken inpakken hoor. Geen man die het mist. Maar ook het scannen van je documenten, je verzekeringen goed regelen, je passen op werelddekking zetten etc kan gebeuren lang vóór je vertrekt. Scheelt in de laatste week een heleboel stress waardoor je optimaal van je vrije tijd met familie en vrienden kunt genieten 🙂

Lijstjes maken
Voorheen was ik er nooit zo’n voorstander van, lijstjes maken. Maar inmiddels ben ik ook helemaal team-lijstjes geworden. Oké, misschien nog niet he-le-maal, maar ik probeer het in ieder geval. Een lijstje maakt het allemaal namelijk zó veel overzichtelijker. Ik dacht voorheen altijd: als ik mijn pinpas en mijn paspoort heb, dan komt het wel goed. Ik leef in principe nog steeds zo, maar het is toch verrekte handig dat je wat pleisters bij je hebt wanneer je een blaar hebt opgelopen. En zo zijn er nog tig dingen op te noemen die je vooraf had kunnen bedenken. Schrijf op wat je nog allemaal moet en wilt doen én hou je hieraan. Daarnaast kun je een lijstje maken met dingen die je allemaal in moet pakken. Iedere dag iets wegstrepen en klaar is Kees. Super fijn!

No stress, no stress
Mensen die mij kennen weten dat ik niet zo snel stress. Hartstikke fijn natuurlijk maar niet iedereen is hiermee gezegend. Probeer dingen wel te relativeren. Kijk vooral naar wat je wel kunt doen en niet naar datgene dat niet gaat. Maak je hoofd leeg en doe wat je rustig/blij maakt. Bekijk naar de dingen die er écht toe doen en probeer daar aandacht aan te schenken. Stressen op reis heeft namelijk geen enkele zin. Zorg ervoor dat je zelf de dingetjes goed op een rijtje hebt staan. Vertrek bijvoorbeeld niet pas een half uur voor je vliegtuig in Borneo vertrekt naar de luchthaven, dat geeft geheid problemen. Zoals je lees, je kunt zelf heel veel doen. I know, ik doe het ook niet altijd maar het maakt het op reis gaan nóg relaxter. Absolute aanrader dus!

Doen: Spaans leren in Buenos Aires

Weet je niet wat je na je middelbare school wilt gaan doen? Ben je afgestudeerd maar heb je nog geen zin in een 9 to 5 job? Wil je gewoon nuttig bezig zijn tijdens je reis of heb je altijd al eens een andere taal willen leren? Ga dan voor Spaans. Dat kan natuurlijk in Spanje maar wat nog toffer is, is om het te gaan leren in Buenos Aires!

Voor de eerste keer backpacken? Check deze tips!

Het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig gaat backpacken. Toen ik voor het eerst alleen op reis ging (12 jaar geleden) was dat nog iets anders. Toen was ik de enige uit mijn klas die dit ging doen. Minder spannend is het echter niet nu en daarom kun je deze tips zeker gebruiken wanneer je voor het eerst met je backpack op ontdekkingstocht gaat…

Hoe voorkom je stress tijdens de voorbereiding van je reis?

Wanneer je op reis gaat wil je eigenlijk niets liever dan ontstressen. Eigenlijk al vanaf het moment dat je je vliegticket geboekt hebt. Het lijkt ook of deze twee zaken heel ver van elkaar afstaan, reizen en stressen. Niets is echter minder waar. Reizen en stress zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zowel tijdens de voorbereiding van je reis, als tijdens je reis kun je stress ervaren. Helemaal voorkomen gaat misschien soms niet maar je kunt er wel veel aan doen om het zo min mogelijk te maken…

0 reacties op “Hoe voorkom je stress tijdens de voorbereiding van je reis?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: