Top
Image Alt

Reismetlies

Wanneer je in India bent moet je natuurlijk naar Agra. Het pareltje van India. De Taj Mahal. Het zou zonde zijn als je het land hebt bezocht maar dit prachtige bouwwerk niet.

Agra stelt op zich niet zo heel veel voor maar de Taj Mahal maakt serieus alles goed. Mijn vader heeft het bouwwerk al eens bezocht en zegt me dat ik het fantastisch ga vinden. Dat ik er de hele dag naar zou kunnen kijken. Ik, ik geloofde dat niet zo. Ik geloofde dat het mooi zou zijn, bijzonder, maar hee, het blijft toch een gebouw. Toch?

vroeg uit de veren

Die ochtend moeten we vroeg op. Onze gids heeft ons verteld dat de Taj Mahal het mooist is bij zonsopkomst. Dat moeten we natuurlijk met eigen ogen zien. We staan als een van de eerste bij de ingang van de Taj Mahal. Nog voordat deze open gaat. Heel even denk ik aan mijn fijne bedje waar ik nog wat langer in had kunnen liggen, maar dat ben ik snel vergeten. Eenmaal binnen valt mijn mond open. Van verbazing, verwondering en van bewondering. Meine gute wat een gebouw. Wat een fantastisch imposant bouwwerk. Mijn vader had gelijk. Snel maak ik eerst wat foto’s omdat er nu nog bijna geen toeristen zijn. Dat zal straks wel anders zijn.

uren kijken

Daarna neem ik plaats op een van de bankjes voor het gebouw. Gewoon gaan kijken naar alles wat er gebeurt. De Taj Mahal is zo bijzonder mooi dat het niet te beschrijven is. Dat moet ik ook niet proberen. Ik moet jullie er vooral van overtuigen om er een keer heen te gaan. Want het is zeker de moeite. Ik heb zitten kijken naar de Indiërs die waarde hechten aan de Taj Mahal. Die het verhaal erachter inspireerde. En dat doet het mij ook. Ik heb me er in verdiept en ik heb genoten van het gebouw en heel haar omgeving. Ik wil hier zeker nog eens terug.

leuke eettentjes

Pinch of Spice
De naam zegt het natuurlijk al een beetje. Dat is waar het om draait in India. Pittig eten. Met voldoende Lassi bij je eten is dat ook geen probleem. Ook voor degenen die het liever bij een pasta houden is er keuze. Het is er wel altijd erg druk dus het kan zijn dat je even moet wachten.

Fatehabad road, Agraa, India

meer blogs over india

Comments:

 • 19 maart 2020

  Lies, mij heb je in elk geval overtuigd. Ik wil dit prachtige gebouw zeker zien.

  reply...
  • 19 maart 2020

   Dit is zó mooi! Echt de moeite waard…. zeker eens doen en dan mij inlichten 🙂 😉

   reply...
   • 19 maart 2020

    doe ik

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: