Azië Ervaringen India

Één van de zeven wereldwonderen…

Wanneer je in India bent moet je natuurlijk naar Agra. Het pareltje van India. De Taj Mahal. Het zou zonde zijn als je het land hebt bezocht maar dit prachtige bouwwerk niet.

Wanneer je in India bent moet je natuurlijk naar Agra. Het pareltje van India. De Taj Mahal. Het zou zonde zijn als je het land hebt bezocht maar dit prachtige bouwwerk niet.

Agra stelt op zich niet zo heel veel voor maar de Taj Mahal maakt serieus alles goed. Mijn vader heeft het bouwwerk al eens bezocht en zegt me dat ik het fantastisch ga vinden. Dat ik er de hele dag naar zou kunnen kijken. Ik, ik geloofde dat niet zo. Ik geloofde dat het mooi zou zijn, bijzonder, maar hee, het blijft toch een gebouw. Toch?

Die ochtend moeten we vroeg op. Onze gids heeft ons verteld dat de Taj Mahal het mooist is bij zonsopkomst. Dat moeten we natuurlijk met eigen ogen zien. We staan als een van de eerste bij de ingang van de Taj Mahal. Nog voordat deze open gaat. Heel even denk ik aan mijn fijne bedje waar ik nog wat langer in had kunnen liggen, maar dat ben ik snel vergeten. Eenmaal binnen valt mijn mond open. Van verbazing, verwondering en van bewondering. Meine gute wat een gebouw. Wat een fantastisch imposant bouwwerk. Mijn vader had gelijk. Snel maak ik eerst wat foto’s omdat er nu nog bijna geen toeristen zijn. Dat zal straks wel anders zijn.

Daarna neem ik plaats op een van de bankjes voor het gebouw. Gewoon gaan kijken naar alles wat er gebeurt. De Taj Mahal is zo bijzonder mooi dat het niet te beschrijven is. Dat moet ik ook niet proberen. Ik moet jullie er vooral van overtuigen om er een keer heen te gaan. Want het is zeker de moeite. Ik heb zitten kijken naar de Indiërs die waarde hechten aan de Taj Mahal. Die het verhaal erachter inspireerde. En dat doet het mij ook. Ik heb me er in verdiept en ik heb genoten van het gebouw en heel haar omgeving. Ik wil hier zeker nog eens terug.

LEUKE EETTENTJES

Pinch of spice
De naam zegt het natuurlijk al een beetje. Dat is waar het om draait in India. Pittig eten. Met voldoende Lassi bij je eten is dat ook geen probleem. Ook voor degenen die het liever bij een pasta houden is er keuze. Het is er wel altijd erg druk dus het kan zijn dat je even moet wachten.
Fatehabad road, Agraa, India

MEER BLOGS VAN LIES OVER INDIA

Één van de zeven wereldwonderen…

Wanneer je in India bent moet je natuurlijk naar Agra. Het pareltje van India. De Taj Mahal. Het zou zonde zijn als je het land hebt bezocht maar dit prachtige bouwwerk niet.

Cultuur ten top: Varanasi

Varanasi, India. Een van de meest bijzondere plekken waar ik ooit geweest ben. De plek wordt ook wel Benares genoemd, maar de meeste van ons zullen het kennen als Varanasi. Net als ik.

Druk, drukker Delhi

De gekte van India. Mijn startpunt. Mijn shock. De stad waar ik even helemaal stil van werd. Ik hoorde niets van schreeuwende Indiërs, toeterende Tuc-Tuc’s en heel veel loeiende koeien. Wát een stad.

3 reacties op “Één van de zeven wereldwonderen…

  1. Lies, mij heb je in elk geval overtuigd. Ik wil dit prachtige gebouw zeker zien.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: