Top
Image Alt

Reismetlies

Ella Rock

Ella is één van mijn favoriete plekken in Sri Lanka. Wat mij betreft mag je deze plek dus ook zeker niet overslaan. Wat er nou eigenlijk zo tof is aan Ella? Nou, dat zal ik jullie eens vertellen.

Ten eerste hangt er in Ella echt een heerlijke vibe. Een beetje zoals in Pai in Thailand. Zo’n relaxte vibe waardoor je meteen verliefd wordt op de plek en alles er omheen. Dat gevoel heb ik ook bij Ella. Veel mensen komen in Ella uit via de beroemde treinreis en gaan daarna redelijk snel weer door. Ik raad je aan om even in deze relaxte wereld te blijven en te genieten van watervallen, theeplantages, wandelroutes en heel veel mooie uitzichten!

ella rock

Wie naar Ella gaat moet natuurlijk ook Ella Rock beklimmen. De hike naar de top van de rock duurt ongeveer 2,5 uur en boven kun je genieten van een spectaculair uitzicht! Wat mij betreft dus absoluut de klim waard. Je bent er natuurlijk wel al gauw een ochtend of middag zoet mee, dus neem er de tijd voor. De kans dat je een keer de verkeerde kant op loopt is groot maar laat je er niet mee uit het veld slaan. Echt, je komt er wel. Gewoon genieten van al het moois dat je gaat zien!

Ella Rock

ravana waterval

Deze waterval ligt op ongeveer een kwartiertje rijden van Ella. Je kunt er natuurlijk, zoals wij hebben gedaan, ook naar toe wandelen. De waterval is een meter of honderd hoog en je kunt hier heerlijk zwemmen aan het eind van de waterval. In het weekend zie je veel Sri Lankaanse gezinnen verkoeling zoeken bij deze waterval. Tof om te zien als je het mij vraagt!

little adam's peak

Echt een waanzinnig plek als je het mij vraagt. Deze plek moet je absoluut bezoeken en geeft het allermooiste uitzicht tijdens de zonsondergang. Het eerste deel (vanaf het dorpje) kun je wandelen of per scooter afleggen. Daarna is het nog maar twintig minuutjes omhoog. Vanaf het hoogste punt kijk je over Ella en Ella Rock, wat een prachtig uitzicht geeft! Mooie foto’s en een genietmomentje gegarandeerd.

cafe chill

Iedereen die in Ella geweest is kent deze plek. Het plekje heeft niet voor niets deze naam gekregen want je zit er écht chill. Het eten is er heerlijk en ze hebben echt fantastische smoothies. Zeker even gaan chillen dus!

Tip: Dit is trouwens ook echt de perfecte plek om andere backpackers te ontmoeten. Geen reismaatje? Ga gewoon even langs bij café Chill. Wedden dat je straks volop gezelligheid om je heen hebt?

tea factory

Als je naar Sri Lanka gaat moet je natuurlijk een bezoek brengen aan een theefabriek. Naast de prachtige plantages zie je precies hoe de thee geproduceerd wordt. Je ziet de bevolking aan het werk en je leert veel over de verschillende soorten thee. Het is slim om vroeg in de ochtend de fabriek te bezoeken wanneer er daadwerkelijk productie plaatsvindt. Koop na afloop zeker een lekkere soort thee om mee te nemen!

meer blogs over sri lanka

Comments:

 • 13 september 2019

  Ah gaaf! We reizen in januari met een kleine in de draagzak. Zou je dan ook aanraden Ella’s rock te beklimmen, of alleen little Adam’s peak. Hem dragen ben ik gewend, maar als het heel stijl is, word ik er iets minder enthouasiast over 😉

  reply...
  • 15 september 2019

   Oeh wat gaaf! Spannend hoor. Ik heb natuurlijk geen kindje meegenomen maar vond het medium. Gok dat het best heftig is….little Adams peak is wel sowieso goed te doen! Dus die zou ik sowieso doen….

   reply...

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: