Top
Image Alt

Reismetlies

Ella Rock

Het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig gaat backpacken. Toen ik voor het eerst alleen op reis ging (12 jaar geleden) was dat nog iets anders. Toen was ik de enige uit mijn klas die dit ging doen. Minder spannend is het echter niet nu en daarom kun je deze tips zeker gebruiken wanneer je voor het eerst met je backpack op ontdekkingstocht gaat…

De juiste backpack

Een van de belangrijke dingen is natuurlijk je backpack zelf. Neem ab-so-luut niet te veel mee. Dat ene jurkje zal echt niemand missen in de jungle van Brazilië namelijk…. Je moet al je spullen iedere keer opvouwen, inpakken en meedragen en dat is echt niet altijd zo chill. Less is more in deze dus!

De juiste backpack vinden is ook nog even een dingetje. Ga naar een speciaalzaak en voel zelf wat je fijn vind zitten. Hoeveel liter en wat voor rugsysteem wil je? Kijk goed rond, laat je adviseren en probeer! Ik was namelijk niet meteen helemaal tevreden met mijn backpack (niet goed ingelezen) en heb daarna nog een nieuwe gekocht. Goedkoop is dus soms ook duurkoop!

De eerste overnachting

Zorg dat je de eerste overnachting, op welke plek dan ook, geboekt hebt. Een hostel is natuurlijk een dikke aanrader omdat je dan meteen andere backpackers leert kennen. Ik gaf zo’n eerste nacht vaak op als leuk verjaardagscadeautje bij familie of vrienden. Vinden zij leuk om te geven en is voor jou heerlijk om te krijgen. Het is fijn om ergens aan te komen en te weten dat je niet meteen weer door moet gaan. Even relaxen na die lange vlucht!

Slotjes zijn key

Slotjes zijn heel belangrijk om mee te nemen. Niet alleen om je backpack of daypack mee af te kunnen sluiten maar ook voor de kluisjes in je hostel. Ik zorg er altijd voor dat ik een paar slotjes meeneem zodat ik niet voor verrassingen kom te staan… Je kunt met een veiliger gevoel slapen, je gooit met een fijner gevoel ergens je backpack neer en je kunt gerust je waardevolle spullen in je hostel laten. Helemaal top dus 🙂

Belangrijke documenten

Mijn moeder gaf me eens de tip om al mijn belangrijke documenten in te scannen. Zo gezegd, zo gedaan. Ideaal wanneer je na een avondje stappen je paspoort of je pinpas bent kwijtgeraakt 😉 Ik zorg er ook altijd voor dat het thuisfront deze documenten heeft zodat ik de documenten altijd kan krijgen…. Superfijne tip die ik al een paar keer nodig heb gehad tijdens mijn reizen. Dikke aanrader dus.

Lees je in

Het is absoluut goed om je in te lezen voor je op reis gaat. Weet je bijvoorbeeld wel wat over de eetgewoontes van het land? Of wat je juist wel en niet moet doen in het land waar je naar toe gaat? Naast het feit dat ik lezen heel fijn vind is het ook zeker verstandig om te doen zodat je niet met je mond vol tanden komt te staan.

Maar vooral: have fun! Ook al vóór je op reis gaat. Voor mij begint de pret absoluut al op het moment dat ik mijn ticket boek. Vanaf dan kan ik helemaal naar mijn reis toeleven en zorgen dat ik alles paraat heb. Genieten!

meer tips van lies

Comments:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: