Ervaringen Europa Nederland

Bijzonder overnachten in Nederland – Yurt

Door alle regels omtrent Corona zit een vakantie in het buitenland er op dit moment helaas even niet in. Toch heeft dit ook zijn mooie kanten. Vakantie in eigen land bijvoorbeeld! Want wauw, wat is ons eigen kikkerlandje heerlijk en wat zijn er veel toffe plekjes te vinden! Deze keer slapen wij in een yurt op de Veluwe. Wát een vette ervaring!

Door alle regels omtrent Corona zit een vakantie in het buitenland er op dit moment helaas even niet in. Toch heeft dit ook zijn mooie kanten. Vakantie in eigen land bijvoorbeeld! Want wauw, wat is ons eigen kikkerlandje heerlijk en wat zijn er veel toffe plekjes te vinden! Deze keer slapen wij in een yurt op de Veluwe. Wát een vette ervaring!

We boeken onze te gekke slaapplek via Airbnb via deze link. De yurt is fantastisch ingericht en lekker knus. De meubels zijn fantastisch, de rust is heerlijk en we worden heel fijn geholpen door de eigenaresse van deze toffe slaapplek. Zelf je hout hakken en daarop je broodjes bakken zit er voor ons helaas niet in. Door de extreme droogte die op dit moment aanhoudt mogen we geen vuur maken. Desalniettemin waan je je voor heel even in een andere wereld. Een wereld zonder elektriciteit, zonder mobiele telefoons, zonder al te veel geluiden en vooral met heel veel rust. Heerlijk voor mensen die, net als wij, 24/7 aan staan.

De kosten voor een yurt huren zijn ongeveer € 100,- en daarvoor slapen we heerlijk. We hoeven zelf niet veel mee te nemen en de auto kan dicht bij de yurt geplaatst worden. (Zet ‘m iets verder weg en je hebt een nog mooier beeld). De prijs kwaliteit is daarom prima als je het mij vraagt. Je krijgt een fijn opgemaakt bedje, er ligt een persoonlijk kaartje klaar en je kunt ’s avonds de kaarsjes aanmaken die klaar staan. Romantisch nog ook dus.

De omgeving van de yurt is fantastisch! Wandelaars kunnen hier hun hart ophalen maar ook aan de rest van Nederland is gedacht. Je kunt op de Veluwe op heel veel plekken fantastisch picknicken. Huur fietsen, een e-chopper, ga voetballen of doe wat anders creatiefs. De Veluwe heeft onwijs veel te bieden! Wij hebben ons al met al twee dagen heerlijk vermaakt en waanden ons echt even in een andere wereld. Dat je ’s morgens wakker wordt door de vogeltjes en meteen kunt genieten van de rust maakt het helemaal geweldig.

MEER BLOGS VAN LIES OVER NEDERLAND

De tofste strandtenten in NL

Nu veel van ons dit jaar vakantie vieren in eigen land is het tijd om ook daar eens over te schrijven. Nederland is meer dan molens en Amsterdam namelijk. De stranden zijn heerlijk en de strandtenten die er bij zitten zijn misschien nog wel fijner. Wij vinden het in ieder geval fantastisch om in eigen land naar het strand te gaan en natuurlijk één van de chille strandtenten te bezoeken. Reismetlies heeft zeven hotspots voor je op een rijtje gezet.

Borrelen in Tilburg

Tijdens de Corona-crisis ontdekken we meer en meer ons eigen land. En dat is eigenlijk helemaal fantastisch. Eindelijk, kunnen we wel zeggen. Ons land heeft zó veel toffe plekjes dat we ze, door alle verre reizen, bijna zouden vergeten. En ja, daar maak ook ik me schuldig aan. Tot nu. Op ontdekkingstocht in Nederland. Deze keer: Tilburg.

Bijzonder overnachten in Nederland – Yurt

Door alle regels omtrent Corona zit een vakantie in het buitenland er op dit moment helaas even niet in. Toch heeft dit ook zijn mooie kanten. Vakantie in eigen land bijvoorbeeld! Want wauw, wat is ons eigen kikkerlandje heerlijk en wat zijn er veel toffe plekjes te vinden! Deze keer slapen wij in een yurt op de Veluwe. Wát een vette ervaring!

0 reacties op “Bijzonder overnachten in Nederland – Yurt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: