Argentinië Ervaringen Tips

Doen: Spaans leren in Buenos Aires

Weet je niet wat je na je middelbare school wilt gaan doen? Ben je afgestudeerd maar heb je nog geen zin in een 9 to 5 job? Wil je gewoon nuttig bezig zijn tijdens je reis of heb je altijd al eens een andere taal willen leren? Ga dan voor Spaans. Dat kan natuurlijk in Spanje maar wat nog toffer is, is om het te gaan leren in Buenos Aires!

Weet je niet wat je na je middelbare school wilt gaan doen? Ben je afgestudeerd maar heb je nog geen zin in een 9 to 5 job? Wil je gewoon nuttig bezig zijn tijdens je reis of heb je altijd al eens een andere taal willen leren? Ga dan voor Spaans. Dat kan natuurlijk in Spanje maar wat nog toffer is, is om het te gaan leren in Buenos Aires!

Op mijn achttiende wist ik al lang dat ik journalistiek wilde gaan studeren. Maar ik wilde eerst even lekker weg. De wereld ontdekken. Mezelf ontdekken. De wereld zien. Nieuwe mensen ontmoeten en meer leren over andere culturen. Mijn talenknobbel vertelde me dat ik het vliegtuig moest pakken en Spaans moest gaan studeren. Zo gezegd zo gedaan. Een half jaar naar de Argentijnse metropool. Ik zou het zo weer doen.

Via internet kom ik terecht bij www.studytravel.nl. Ik ga samen met mijn ouders naar een open dag in Utrecht en heb meteen een goed gevoel. Dit gaat ‘m worden. Studytravel regelt een verblijf voor mij in (dan nog) nieuwe wijk Palermo en mijn school in Recoleta. Ik wil liever niet op een campus verblijven omdat ik de taal écht wil leren. Uiteindelijk word ik in contact gebracht met vier Argentijnse broers die samen leven en nog wel een klein zusje willen adopteren voor 6 maanden. Heerlijk! VAMOS!

Ik heb echt de tijd van mijn leven gehad in Buenos Aires. Ik werd zelfstandig, leerde mijn grenzen kennen, zocht mijn grenzen op en heb heel veel nieuwe mensen ontmoet. Wat betreft ben ik nog steeds een dikke voorstander van studeren en/of reizen in het buitenland.

P.s. je leert ook heel goed bier drinken, heel veel eten, stappen, weinig slapen, veel slapen en nog veel meer tijdens zo’n trip. Ook helemaal te gek toch?

Doen: Spaans leren in Buenos Aires

Weet je niet wat je na je middelbare school wilt gaan doen? Ben je afgestudeerd maar heb je nog geen zin in een 9 to 5 job? Wil je gewoon nuttig bezig zijn tijdens je reis of heb je altijd al eens een andere taal willen leren? Ga dan voor Spaans. Dat kan natuurlijk in Spanje maar wat nog toffer is, is om het te gaan leren in Buenos Aires!

Voor de eerste keer backpacken? Check deze tips!

Het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig gaat backpacken. Toen ik voor het eerst alleen op reis ging (12 jaar geleden) was dat nog iets anders. Toen was ik de enige uit mijn klas die dit ging doen. Minder spannend is het echter niet nu en daarom kun je deze tips zeker gebruiken wanneer je voor het eerst met je backpack op ontdekkingstocht gaat…

Hoe voorkom je stress tijdens de voorbereiding van je reis?

Wanneer je op reis gaat wil je eigenlijk niets liever dan ontstressen. Eigenlijk al vanaf het moment dat je je vliegticket geboekt hebt. Het lijkt ook of deze twee zaken heel ver van elkaar afstaan, reizen en stressen. Niets is echter minder waar. Reizen en stress zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zowel tijdens de voorbereiding van je reis, als tijdens je reis kun je stress ervaren. Helemaal voorkomen gaat misschien soms niet maar je kunt er wel veel aan doen om het zo min mogelijk te maken…

0 reacties op “Doen: Spaans leren in Buenos Aires

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: