Top
Image Alt

Reismetlies

Tijdens de Corona-crisis ontdekken we meer en meer ons eigen land. En dat is eigenlijk helemaal fantastisch. Eindelijk, kunnen we wel zeggen. Ons land heeft zó veel toffe plekjes dat we ze, door alle verre reizen, bijna zouden vergeten. En ja, daar maak ook ik me schuldig aan. Tot nu. Op ontdekkingstocht in Nederland. Deze keer: Tilburg.

T-Huis in het Spoorpark

Het Spoorpark is nog niet zo lang geleden geopend. Een te gekke plek waar sport, eten, kletsen en heel veel andere bezigheden samenkomen. Wanneer ik in het Spoorpark ben waan ik me echt even in het buitenland. In een échte wereldstad. Het T-huis heeft een verrassende kaart maar ook voor een goed kopje koffie kun je er terecht. Je kunt er ook je biertje afhalen aan het loket en in het park gaan zitten. Dikke vette aanrader dus.

steck 013

De plek alleen al vind ik heerlijk. Gewoon mensen kijken en genieten van de fijne plek. Steck 013 is echt een fijn tentje met heel veel lekkere biertjes. Je kunt ze zelf even in de koeling bekijken. Steck heeft ook een hele chille biertuin, ideaal als je iets minder in het zicht wilt zitten. De kaart bij Steck is redelijk eenvoudig maar past perfect bij een goeie borrel.

LOC Brewery

Deze mag natuurlijk niet in het rijtje ontbreken. LOC maakt verrukkelijke Tilburgse biertjes. Naast dat de biertjes van deze lokale brouwerij heerlijk zijn kun je er op zaterdag ook zitten. Vanaf twee uur is LOC Brewery geopend voor heel veel goed gebrouwde biertjes!

Het Elfde Gebod

Een oude bekende. Dit café zit al lange tijd in Tilburg maar blijft goed. Wij vinden het altijd een fijne plek om te komen. Nootjes op grond gooien, bitterballen én heule lekkere biertjes. De kaart is vet uitgebreid dus altijd wel iets. Daarnaast ligt het centraal in de stad dus ideaal na een dagje shoppen!

stadsbrouwerij 013

Naast het feit dat dit ons favoriete plekje is voor de allerlekkerste nacho’s kun je hier natuurlijk ook fijn borrelen. Tegenwoordig hebben ze naast de Stadsbrouwerij ook de Albatros (de boot er tegenover). Genieten van hapjes en drankjes aan het water. Altijd goed!

meer blogs over nederland

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: