Categorieën

Inspiratie

Blogs

Eigen land

Over Lies

Top
  >  België   >  Pintjes drinken bij De Koninck in Antwerpen

Wie België zegt, zegt bier. Althans, ik wel. Onze buren zijn bourgondiërs pur sang en daar hou ik ontzettend van. Lekker eten, drinken en heel veel gezelligheid. Het is niet voor niets dat wij maar wat graag naar festivals gaan in België en zo nu en dan een stedentrip plannen in één van de mooie Belgische steden. Zo ook naar Antwerpen. Dichtbij Tilburg en toch even helemaal weg. En wat kun je daar beter gaan doen dan lokale biertjes drinken? Juist. En dat doe je bij De Koninck.

Ze noemen het zelf het plezantste avontuur van de stad. De interactieve tour in de brouwerij. Niet alleen een must-see, maar ook een must-do. Gewoon, lekker op eigen houtje meer leren over de biertjes die je daarna kunt gaan nuttigen.

Corona-proof

De rondleiding bij de brouwerij is trouwens helemaal Corona-proof, wat natuurlijk hartstikke belangrijk is op dit moment. Zo kun je op heel veel plekken je handen reinigen, wordt er op de juiste plekken een drankje aangeboden en kan er overal voldoende afstand worden gehouden. Ideaal!

De tour duurt ongeveer een uurtje en is dus zonder gids. Voor ons is het de tweede keer dat we de tour gaan volgen maar nog steeds is het hartstikke tof. Je leert meer over de brouwerij zelf, over de manier waarop het bier gebrouwen wordt en over alles wat er mee te maken heeft. En dat gaat natuurlijk gepaard met een proeven van wat lekkers…

Cadeautje meenemen

Bij de tour is natuurlijk ook een heel leuk winkeltje aanwezig waar je de lekkerste biertjes mee kunt nemen. Maar ook aan andere spullen is gedacht. Van flessenopeners, tot longboards (TE tof!), het is allemaal te koop in de winkel van De Koninck. Daarnaast kun je bij de bar zelf een blik van 1 liter laten vullen met een vers getapt biertje. Zo kun je thuis nog even nagenieten. Of als cadeautje weggeven natuurlijk…

Yust Antwerpen

De brouwerij zit om de hoek bij Yust Antwerpen. De fijnste plek om te slapen in deze fijne stad. Zo kun je een dagje Antwerpen eindigen met een heerlijk bolleke of juist beginnen. Wij gaan voor het eerste. Zo zitten we meteen helemaal lekker in de juiste sfeer. Kunnen we de dag eindigen op de fantastische rooftopbar van Yust.

Wat kost zo’n tour eigenlijk?

VOLWASSENEN
16-64 jaar
€ 14,00
ONLINE TICKET
16-64 jaar
€ 12,00
GROEPEN
Minimum 15 personen
€ 10,00
65+€ 10,00
STUDENTEN€ 10,00
LERARENKAART€ 9,50
FAMILIEPAS
2 volwassen & max 3 kinderen
€ 32,00
KINDEREN
4-15 jaar
€ 6,50
KINDEREN
0-3 jaar
€ 0,00

De leukste wijken van Antwerpen

Antwerpen is meer dan de OLV-kathedraal, het station en de meir. Heel veel meer. Omdat Antwerpen maar drie kwartier is rijden vanaf onze ‘hometown’ Tilburg zijn we er vaak te vinden. Het voelt bijna als een soort van tweede thuis. De leukste wijken van deze stad ontdekken? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet. Hoef jij alleen nog maar de auto/bus/trein te pakken.

De lekkerste thali van Antwerpen

Wie Antwerpen zegt, zegt niet meteen thali. Maar ik hou van Indiaas eten en dus ga ik altijd op zoek naar de beste plekjes. We hebben al eens voor een gesloten deur gestaan bij Mission Masala, dus het werd de hoogste tijd dat we al het lekkers eens gingen proeven. De verwachtingen zijn hoog.

Chill overnachten in België – Yust

Yust is een fantastische plek. Bij Yust kun je slapen in een dorm, op een tweepersoonskamer of in een suite. Daarnaast is het mogelijk om langere tijd te verblijven bij Yust. Het hotel heeft een perfecte ligging en het interieur is fantastisch. Wedden dat jij je ogen uitkijkt?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: