Categorieën

Top
Image Alt

Reismetlies

Wie naar de Filipijnen gaat, gaat gegarandeerd ook naar El Nido op het eiland Palawan. De mooiste plek op aarde mag je namelijk niet overslaan. El Nido ligt in het noorden van het eiland Palawan en is fantastisch mooi. Het Bacuit archipel telt tientallen kleine eilandjes met hagelwitte stranden, palmbomen en helderblauwe zee. Ga mee op ontdekkingstocht in El Nido.

Het centrum van El Nido is leuk maar druk. Heel veel toeristen die allemaal deze fantastische plek willen ontdekken. Toch vond ik het er heerlijk. Een paar kleine eettentjes, wat leuke winkeltjes met snuisterijen en verschillende chille hostels. Hier vermaak ik me wel.

huur een scooter

De beste manier om El Nido te verkennen is met een scooter. Althans, dat is mijn mening. Scootertje huren, helmpje op en gaan met die banaan. Het verkeer is redelijk rustig en de (meeste) wegen zijn goed begaanbaar. Althans, de meeste. De wegen met veel stenen en hobbels daar gelaten. Maar ach, dat maakt het nog een beetje avontuurlijk. Het huren van een scooter kost je zo’n 500 php per dag, prima te doen dus.

eilandhoppen met de abcd tours

De tours worden je om de oren geslingerd. Werkelijk waar iedereen in El Nido bied deze tours aan of kent iemand die dat doet. Niet voor niets want het is zeker de moeite waard. Zie je het niet zitten dat je met veel andere op al deze paradijselijke plekjes bent? Ga dan voor een privé tour. Iets prijziger maar zeker de moeite.

De tours duren de hele dag en kosten ongeveer 1200 á 1400 php wat neerkomt op 20 á 25 euro. Een privé tour kost je al snel zo’n 8000 php wat neerkomt op ongeveer 140 euro. De lunch tijdens deze tochten is inbegrepen en vaak heerlijk én lokaal.

 • El Nido Tour A: Small Lagoon, Big Lagoon, Secret Lagoon, Shimizu Island en Seven Commando Beach. 
 • El Nido Tour B: Snake Island, Pinagbuyutan Island, Entalula Beach, the Cudugnon Cave en een snorkel stop.
 • El Nido Tour C: Helicopter Island, Matinloc Shrine, Secret Beach, Star beach en Hidden Beach.
 • El Nido Tour D: Ipil Beach, Cadlao Lagoon, Paradise Beach, Pasandigan Beach, Natnat Beach en Bukal Beach.

zonsondergang bij las cabanas

Wil je genieten van de mooiste zonsondergang? Ga dan naar Las Cabanas. Een klein stukje van het centrum van El Nido maar prima te lopen. Je kunt natuurlijk ook altijd een taxi nemen die af en aan rijden. De strandtentjes die hier zitten zijn perfect. Fijne stoeltjes/ligbedden, heerlijke eten en de beste cocktails.

van el nido naar coron

Een van de gaafste dingen om te doen vond ik de tocht van El Nido naar Coron. Vijf dagen lang op een boot, aanmeren aan de mooiste plekjes en heel veel schoonheid zien. Deze tocht is voor de avonturiers onder ons want er is geen wifi aanwezig op de boot. Dat zul je echter snel vergeten want de omgeving is zó mooi dat je niet anders wilt dan zwemmen, snorkelen en genieten van het uitzicht.

meer blogs over de filipijnen

Comments:

 • 14 november 2020

  Kun je ons hier even heen teleporteren please? Of beter nog: naar een plek die erop lijkt maar zonder de hordes toeristen 😉
  Hele toffe plek!

  reply...

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: