Categorieën

Inspiratie

Blogs

Eigen land

Over Lies

Top
  >  België   >  De leukste wijken van Antwerpen

Antwerpen is meer dan de OLV-kathedraal, het station en de meir. Heel veel meer. Omdat Antwerpen maar drie kwartier is rijden vanaf onze ‘hometown’ Tilburg zijn we er vaak te vinden. Het voelt bijna als een soort van tweede thuis. De leukste wijken van deze stad ontdekken? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet. Hoef jij alleen nog maar de auto/bus/trein te pakken.

Ronddwalen bij Eilandje

Deze wijk is nog niet zo lang helemaal hot. De wijk straalt één en al nostalgie uit. De hijskranen, de urban aspecten en de verbouwde pakhuizen geven je een heel ander sfeertje dan je in het centrum van Antwerpen gewend bent. Het museum aan de stroom staat midden in deze wijk en is absoluut een bezoekje waard.

Naast dit beroemde museum kent de wijk Eilandje nog twee prachtige musea. Namelijk het Red Star Line Museum en het Havenhuis. Het eerstgenoemde vertelt verhalen van de passagiers die met de Red Start Line naar het beloofde land vertrokken. Amerika. Het Havenhuis ken je wellicht vanuit de ‘Skyline’. Als een grote, prachtige diamant zweeft het museum boven de voormalige brandweerkazerne. Een pronkstuk op een fantastische plek.

Leukste wijken van Antwerpen

Shoppen in de Kloosterstraat

Mijn favoriete shopgebied. De Kloosterstraat heeft heel veel fijne winkeltjes en terrasjes. Van antiek tot hippe meubels en van kunst tot vette sneaker winkels. In de Kloosterstraat kun je als shopaholic zeker je hart ophalen. Daarnaast zijn in de Kloosterstraat tal van leuke restaurantjes en koffietentjes te vinden. Kun je tussen het shoppen door even genieten van een lekker Bolleke of een lunch.

Tussen de Hoogstraat en de Kloosterstraat ligt het Sint-Jansvliet. Elke zondag vindt hier van 9:00 tot 17:00 uur een antiekmarkt plaats.

Reismetlies in Antwerpen

Uren genieten in Het Zuid

Het Zuid is absoluut mijn favoriete wijk in Antwerpen. Zeker voor een bourgondiër als ik is het hier op en top genieten. Brede straten, prachtige herenhuizen en heel veel leuke terrasjes. Daar denk ik aan wanneer ik aan het Zuid denk. Het architectonische pareltje in Het Zuid is het Justitiepaleis aan de Bolivarplaats.

Lekker eten in Het Zuid? Ga dan sowieso een hapje eten bij Mission Masala. De lekkerste Indiase thali van Antwerpen. Bij de Wasbar kun je lekker lunchen en voor de lekkerste nacho’s kun je naar La Taqueria.

Reismetlies in Antwerpen

Extra tips voor Antwerpen

  • De winkels zijn iedere eerste zondag van de maand geopend
  • De solden in België vindt twee keer per jaar plaats. Je favoriete items scoren voor nog minder!
  • Pintjes in Antwerpen zijn vaak een stuk goedkoper dan in Nederland. Autootje vol dus 😉
  • Fijn slapen in Antwerpen? Lees dan hier mijn blog over YUST.

De leukste wijken van Antwerpen

Antwerpen is meer dan de OLV-kathedraal, het station en de meir. Heel veel meer. Omdat Antwerpen maar drie kwartier is rijden vanaf onze ‘hometown’ Tilburg zijn we er vaak te vinden. Het voelt bijna als een soort van tweede thuis. De leukste wijken van deze stad ontdekken? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet. Hoef jij alleen nog maar de auto/bus/trein te pakken.

De lekkerste thali van Antwerpen

Wie Antwerpen zegt, zegt niet meteen thali. Maar ik hou van Indiaas eten en dus ga ik altijd op zoek naar de beste plekjes. We hebben al eens voor een gesloten deur gestaan bij Mission Masala, dus het werd de hoogste tijd dat we al het lekkers eens gingen proeven. De verwachtingen zijn hoog.

Chill overnachten in België – Yust

Yust is een fantastische plek. Bij Yust kun je slapen in een dorm, op een tweepersoonskamer of in een suite. Daarnaast is het mogelijk om langere tijd te verblijven bij Yust. Het hotel heeft een perfecte ligging en het interieur is fantastisch. Wedden dat jij je ogen uitkijkt?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: