Top
Image Alt

Reismetlies

Uluwatu Bali

Bali is natuurlijk al enige tijd een echte hotspot voor backpackers en andere reizigers. Het eiland in Indonesië heeft heel veel te bieden waarom het zo geliefd is. Mooie rijstvelden, eeuwenoude cultuur, festivals, de hipste foodspots en natuurlijk prachtige stranden. Dat laatste zet ik voor je op een rijtje. De mooiste stranden van Bali door Reismetlies. 

canggu

Canggu is voor mij absoluut één van mijn favoriete plekken. De vibe die er hangt is zo chill dat je het zelf even moet proeven. Het strand is misschien niet het allermooiste maar door de hele vibe die er hangt moest het toch in mijn lijstje. Een hip marktje, heerlijk eten en toffe strandtenten waar je een drankje kunt doen. In Canggu heb je het allemaal. Ik vind het heerlijk om in Canggu een scootertje te huren en zelf op pad te gaan. De tijd aan jezelf hebben en lekker uitwaaien met de wind in je haren. Heerlijk! Tussendoor even zwemmen en een goeie nasi eten en mijn dag kan niet meer stuk. 

Bali Canggu

sanur

De zee bij Sanur is wat rustiger. Evenals het publiek dat naar de plek komt. Ik ben één dagje (uiteraard per scooter) afgereisd naar deze plek om het allemaal zelf even waar te nemen. Door de vele tentjes, de palmbomen én de rustige zee kun je hier helemaal tot rust komen. Ideaal na een paar heftige nachten in Canggu 😉 

uluwatu

Voor mij absoluut de surf-hotspot van Bali. Ik heb het hier (een beetje) geleerd maar ik heb vooral van en in de zee genoten. De zee is zo mooi blauw en de golven zijn fantastisch om naar te kijken. Daarnaast vind ik het alleen al geweldig om alle andere surfers hier te spotten. Vermaak voor zeker wat uurtjes. Bekende stranden in Uluwatu zijn trouwens: Padang Padang, Nyang Nyang en Dreamland Beach. Ga maar eens op zoek! 

Uluwatu Bali

nusa lembongan

Ongeveer een half uurtje varen is het naar Nusa Lembongan. Wij zijn hier uiteindelijk een dag of vijf geweest. Officieel gezien liggen de stranden van Nusa Lembongan niet op Bali maar omdat je vaak een tripje maakt vanuit Bali reken ik ze toch mee. De zee is hier net wat blauwer en de stranden nog net wat mooier. Zeker een aanrader dus om te bezoeken vanuit Bali. 

Nusa Lembongan Bali

lovina

Lovina ligt in het Noorden van Bali. Het is wat onbekender en dus zal je er ook geen massa’s toeristen vinden. Heerlijk, toch? De stranden zijn er zwart wat een ander (misschien minder idyllisch) beeld geeft maar het is zeker een bezoek waard. Je kunt hier trouwens echt super gaaf dolfijnen spotten!

meer blogs over indonesië

Comments:

  • 14 november 2020

    Heerlijk al die stranden! We kunnen niet wachten tot het weer kan… Wij vonden Bali ook echt een leuk eiland, vooral de (minder toeristische) oostkant.

    reply...

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: