Top
Image Alt

Reismetlies

Nusa

Dit eilandje onder Bali is een absolute must wanneer je naar Bali op vakantie gaat of wanneer je in Indonesië gaat backpacken. Tenminste, als je het mij vraagt. Net onder het beroemde eiland liggen drie andere (inmiddels ook beroemde) eilandjes. Nusa Lembongan, Nusa Ceningang en Nusa Penida. De eerste twee zijn met elkaar verbonden door de beroemde gele brug. Die ken je vast wel van Insta…

Vanaf Sanur kun je eenvoudig de boot pakken naar Nusa. Het kost niet veel en de boten varen over het algemeen op tijd. Althans, dat is mijn ervaring. Je kunt één van de eilanden (of meerdere) super goed combineren met een reis naar Bali. Op Nusa hoef je namelijk even helemaal niets, behalve te genieten van al het moois. 

Nusa

mushroom beach

Dit is één van de grotere, wat drukkere stranden van Nusa. Je kunt hier genieten van het prachtige water (snorkelen) maar je hebt ook de mogelijkheid om in één van de hutjes op het strand te slapen (DREAM!). Natuurlijk betaal je iets meer maar de ervaring is het meer dan waard wat mij betreft. 

devil's tear

Misschien wel één van de bekendste plekken van het eiland. Ik verken het eiland (zoals gewoonlijk) per scooter en besluit natuurlijk ook even bij Devil’s tear te gaan kijken. Hoe rustig het water bij Mushroom beach is, zo vol overgave gaat het hier. Het water klotst continu omhoog en dat geeft een bijzonder beeld. Rond zonsondergang is het vloed en heb je een prachtig uitzicht over de zee…

Nusa

blue lagoon

Nog zo’n plek die je absoluut niet over wilt slaan. De zee komt op deze plek zo mooi uit en terwijl de zon op mijn hoofd brand besef ik dat ik hier wel de hele dag kan blijven zitten en genieten. Let er wel op, ook hier kan het weer soms wat onstuimig zijn waardoor de plek er net wat anders uit kan zien. 

the yellow bridge

Zoals jullie allemaal weten hou ik van scooters in Azië. Ook hier huurde ik er dus natuurlijk eentje. Pak gewoon die scooter en ga lekker over de brug heen. Dit geeft echt een ultiem gevoel van vrijheid. Op Ceningan zijn misschien wat minder toeristische hotspots maar daardoor is het niet minder mooi. Juist met de scooter is het fantastisch om dit eiland te ontdekken. Zo stopten wij bij een gezin thuis waar we thee kregen en armbandjes konden kopen. Veel gepraat, met gebaren, maar absoluut een ervaring rijker. Met een scooter kom je nog eens ergens! 

Nusa

meer blogs over indonesië

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: