Top
Image Alt

Reismetlies

Als je de laatste jaren een slaapplek hebt geboekt via Airbnb is de kans groot dat je daarvoor servicekosten hebt betaald. Deze euro’s kunnen al gauw flink oplopen. Wat blijkt nu. Airbnb heeft lange tijd zowel aan huurders als verhuurders servicekosten gerekend. En dat mag natuurlijk niet. Er zijn daarom op dit moment flink wat websites die ervoor kunnen zorgen dat jij je servicekosten alsnog terug kunt krijgen. 

uitspraak door rechter

Ik ben absoluut een fan van Airbnb. Je komt op super toffe plekken, slaapt op momenten lokaal en kunt kiezen uit duizenden verschillende opties. De servicekosten zijn natuurlijk een dingetje. Ik vind het sowieso vervelend dat wanneer ik een prijs zie er daarna nog heel veel verschillende kosten bijkomen. Ik ben en blijf ergens altijd een klein beetje een student haha. Volgens het Nederlands recht is nu uitspraak gedaan dat Airbnb de genoemde servicekosten niet bij huurders én verhuurders mocht berekenen. En daarom kun jij jouw gemaakt servicekosten terugvragen. Hoe? Dat leg ik je uit. 

Op dit moment kun je heel eenvoudig je claim indienen via één van de vele claimbureau’s. Airbnb is vervolgens weer een rechtszaak gestart tegen sommige van hen, maar de kans is toch heel erg groot dat jij je servicekosten terug gaat krijgen. 

hoe kan ik te werk gaan?

Wil jij ook een claim indienen en je servicekosten terugkrijgen? Bereid je dan alvast voor middels de volgende stappen. Een paar minuutjes van je tijd levert misschien wel heel erg veel op. 

  • Stap 1: Log in op je profiel bij Airbnb en ga via het menu rechtsboven naar het menu ‘Reizen’
  • Stap 2: Ga naar je ‘Afgeronde’ reizen (de reizen die je geboekt hebt)
  • Stap 3: Klik een gemaakte reis aan en download vervolgens de factuur
  • Stap 4: Bekijk hoeveel servicekosten je hebt betaald per factuur en gemaakte reis en sla deze facturen op
  • Stap 5: Dien al je facturen in en start je claim

schakel een claimbureau in

Om het verhaal even voor je samen te vatten. Zodra je de bovenstaande stappen allemaal hebt uitgevoegd kun je je facturen uploaden bij een claimpartij. Zij gaan vervolgens voor je aan de slag. Gezien de rechtzaak die momenteel loopt is het nog onduidelijk of en wanneer je je geld terugkrijgen, maar het voordeel van het nu al indienen is dat het straks sneller geregeld kan worden. Vraag dus nu je servicekosten terug!

meer tips van lies

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: