Top
Image Alt

Reismetlies

Tijden zijn anders, mede natuurlijk door Corona. We vullen onze dagen anders in maar er zijn absoluut ook mooie kanten aan het afgelopen jaar voor mij. Zo heb ik vaker kaartjes gestuurd, met meer mensen gebeld en heb ik meer mensen zomaar eens een complimentje gegeven. Hoe ik op dat idee kwam? Door de complimentencampagne van Barefoot. Een complimentje ontvangen is voor iedereen een feest maar er eentje geven geeft je ook een heerlijk gevoel! Hoe je dat op een toffe manier doet? Geef elkaar een compliment én proost op al het moois in het leven. 

wijnproeverij thuis

Jans en ik houden van een biertje op zijn tijd. We gaan graag op pad, restaurants ontdekken, leuke koffietentjes vinden en de beste biertjes van een stad proeven. Ook thuis pakken we graag uit met een diner @ home en een lekker drankje daarbij. Hoogste tijd om wat meer te leren over een goede wijn. Hoe? Met een wijnproeverij aan huis natuurlijk. Heel eenvoudig te regelen en onwijs leuk! Heel eenvoudig te regelen en onwijs leuk! Daarbij geef ik een Jans een compliment omdat zij iedere dag voor me klaar staat én de lockdown ineens stukken minder erg maakt voor mij. 

Zorg dat je verschillende wijnen in huis hebt. Ga proeven én zorg voor al het leuks er omheen. Een lekkere snack natuurlijk, gespreksstof (heel belangrijk) een spelletje en natuurlijk goede glazen. Tip: plan de wijnproeverij op zaterdag thuis zodat je op zondag lekker in je nest kunt blijven liggen. 

barefoot wijnen

Wij gaan aan de slag met de heerlijke wijnen van Barefoot. Ik kende ze voornamelijk van het flyeren op Roze Maandag in Tilburg. Fanatiek als ze zijn laten ze dan meer weten over wie ze zijn, waar ze voor staan en wat ze maken natuurlijk. Ik ben me eens gaan verdiepen. De boodschap van dit merk spreekt mij ontzettend aan. Wat die is? Barefoot gelooft in mensen samen te brengen. Met wijn. Barefoot gelooft dat het leven leuker is als we samen zijn, en dat kan ik alleen maar beamen. De missie van dit merk is daarom ook om iedereen kennis te laten maken met wijnen die leuk, smaakvol én betaalbaar zijn. Klinkt voor mij als muziek in de oren. 

wie is barefoot?

Hoe word je het populairste wijnmerk ter wereld? Je begint met het geloof dat wijn nooit zo serieus moet zijn en de overtuiging dat als jij je hart volgt er geen beperkingen zijn aan het succes. In 1965 stichtte de Californische wijnmaker Davis Bynum een wijn genaamd Barefoot Bynum Burgundy. De naam verwees naar het – wat anders – persen van de wijnen met blote voeten. Te gek toch? 

De zaken kwamen echt goed op gang toen Michael Houlihan en Bonnie Harvey het overnamen. Zij doopten het bedrijf om in Barefoot Cellard en ontwierpen het logo met de bekende voetafdruk. In 1995 kwam wijnmaker Jen Wall aan boord. Zij zorgde ervoor dat de range van 4 wijnen werd uitgebreid naar meer dan 30 wijnen die hun kleurrijke voetafdruk in de wereld achterlaten.  

waar te koop?

Ik hoor je al denken. Waar koop ik die onwijs lekkere wijnen. De Sauvignon Blanc (favo) van Barefoot is verkrijgbaar bij: Makro, Van Tol, Vomar, Hoogvliet, Spar, Plus en Jan Linders. 

De Malbec van Barefoot kun je kopen bij: Makro, Van Tol, Hoogvliet, Poiesz, Boon en Plus. 

meer blogs over nederland

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: