Top
Image Alt

Reismetlies

Overnachten vlakbij het strand maakt me altijd meteen enthousiast. De lucht daar, de rust, de omgeving, ik word er helemaal zen van. Met name als je dan ook nog eens in een prachtig huis mag slapen. Deze keer heb ik weer een pareltje voor jullie gevonden. Namelijk: Reishuisje by Zee (@reishuisje) Het huis staat in een mega rustige omgeving in ’t Zand, vlakbij Callantsoog. Met nog geen vijf minuutjes rijden sta je op het strand van Callantsoog of Petten. Maar ook in het huisje zelf kun je even helemaal tot rust komen en je uitstekend een aantal dagen vermaken. 

Wij slapen van vrijdag tot en met maandag bij Reishuisje. De toch naar het Noorden alleen al is fantastisch. Voor ons Brabo’s is het ruim twee uur rijden maar dat hoeft de pret niet te drukken. Eenmaal in de buurt kunnen we al genieten van de meest mooie bloemenvelden die je je voor kunt stellen. Roze, groen, paars en blauw, alle kleuren van de regenboog. We draaien de hoek om en even moeten we denken of we wel goed zijn gereden. Maar een stukje verderop zien het huis al staan. Met een oase aan ruimte om zich heen ziet het er van buitenaf al fantastisch uit. 

een huis dat echt alles heeft

Het huis van Reishuisje is echt van ALLES voorzien. En als ik zeg alles dan bedoel ik ook echt alles. Van eierdopjes tot broodplanken, van een huge oven tot ovenwanten en van heel veel soorten servies en bestek tot een tosti-ijzer. Maar ook in de woonkamer is aan alles gedacht. Fijne stoelen, dekentjes voor op de bank, kussentje voor in je rug, een prachtige open haard en heel veel leesvoer. Zo hoef je je sowieso niet te vervelen hier. Terwijl wij genieten van al het moois binnen zijn de tuinmannen druk bezig de tuin helemaal op en top te maken. Van voetbalgoaltjes tot een klimrek en van een trampoline tot een fijne loungebank. Ook met kinderen kun je je hier opperbest vermaken. Of grote kinderen zoals wij zelf zijn, hebben hier de tijd van hun leven. 

Omgeving van callantsoog

Wanneer je slaapt bij Reishuisje by Zee moet je natuurlijk ook de omgeving ontdekken. Of je gaat helemaal niets doen, dat kan natuurlijk ook maar dat is eigenlijk zonde! Zowel Callantsoog als Petten (beiden op 5 minuutjes rijden) zijn fantastisch. Een geweldig mooi uitgerekt strand met toffe beachclubs (tijdens ons verblijf helaas alleen geopend voor afhaal i.v.m. Covid-19) heerlijke wandelplekken én de beste ijssalon van Nederland. Een ijsje bij @ijsieprima moet je dus zeker eens proberen. Die wandel je er daarna namelijk gewoon weer af 😉

Parkeren bij de stranden is heel goed geregeld maar je kunt natuurlijk ook vanuit het huisje wandelen. Wij besluiten met de auto te gaan omdat we liever langer over het strand wandelen. Er zijn best wat mensen maar omdat de stranden zó uitgerekt zijn heb je dat bijna niet in de gaten. 

Wat je verder nog in de omgeving van Callantsoog kunt ontdekken? 
* Schoorl
* Den Helder
* Bergen aan zee
* Egmond aan zee
* Alkmaar

het voelt echt even als vakantie

Zoals jullie weten ben ik fan van het strand en alles wat daarbij hoort. Dit huis is zo’n plek die het strand nog net ff wat beter maakt. Ester is een fantastische host, regelt alles tot in de puntjes en laat je je helemaal thuis voelen. Wij zijn weer helemaal opgeladen om te werken naar onze volgende vakantie!

Reishuisje by Zee
’t Zand, Noord-Holland
AirBNB

meer blogs over nederland

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: