Categorieën

Top
  >  Ervaringen   >  Slapen in de mooiste yurt van Nederland

Deze keer slapen wij op een bijzondere locatie in Nederland. We slapen in één van de twee yurts van Celestial Living Yurt Retreat. Als je hier verblijft vergeet je heel even de buitenwereld. Je komt tot rust en kunt genieten van elkaar en van een heerlijke plek. Precies waar wij aan toe zijn. 

Zoals jullie weten bezoeken wij alle mooie plekjes in binnen- en buitenland maar we zijn ook vaak gehaast. We willen zo veel mogelijk doen, zien en ervaren in de tijd die we hebben. Dat vind ik heerlijk maar soms besef ik dat even rust pakken ontzettend goed voor mij. Geen televisie die op de achtergrond aanstaan. Geen druk van buitenaf. Gewoon, samen genieten. We zagen dan ook ontzettend uit naar ons verblijf in Yurt Venus middenin het Achterhoekse landschap. 

de rust moet je ervaren

Aangekomen bij de yurt, na een reis van anderhalf uur, kijken we onze ogen uit. Middenin het weiland staan twee prachtige yurts. Tussen de bomen en de schapen. Ik krijg meteen een glimlach op mijn gezicht. Wij worden vriendelijk ontvangen door de dames die zojuist ‘onze’ yurt in orde hebben gemaakt. Zij hadden ons van te voren al laten weten dat we oude schoenen aan moesten doen omdat we door het veld heen moesten. Heerlijk! Want. Wat maakt het uit? Met een kleine tas sjokken we door het drassige gras naar onze slaapplek. 

Bij binnenkomst wordt meteen duidelijk waarom ik alleen al via Instagram hier zo ontzettend voor viel. Met open mond én zonder schoenen (die doe je binnen namelijk uit) kijk ik om me heen. Alles klopt. Van de organische thee tot het linnen dekbed van de moderne houtkachel tot en met de heerlijke badjassen die klaar hangen. Alles klopt. 

de inrichting is fantastisch

We hakken meteen wat hout, steken de kachel aan en schenken wat lekkers voor onszelf in. Chipje erbij en wij zijn helemaal blij. Continu blijven we om ons heen kijken om te genieten van alle details. Ik krijg het gevoel dat ik hier wel zou willen wonen, zo thuis voel ik me. We spelen spelletjes, kleuren en lezen bij de kachel. In de avond maken we een heerlijke borrelplank en zelfs die kunnen we prachtig opdienen. De waterkoker kookt non-stop en de tijd vliegt. 

Wij merken altijd dat we ontzettend blij worden van een nieuwe omgeving. Daar krijgen we energie van. Maar soms kost het ons ook energie omdat we zo veel doen. In dit weekend zijn we écht helemaal tot rust gekomen. We zijn alleen maar bezig geweest met elkaar en hebben intens genoten. Later zeiden we: ‘Dit zouden we vaker moeten doen’.

 

douchen in de buitenlucht

Het toilet en de douche? Die zijn buiten! Zo kun je genieten van het geluid van de schaapjes, de vogels en de wind terwijl je het warme water voelt. Ook het toilet is buiten maar voelt als luxe. Als het koud is, zoals bij ons, is het daarna extra lekker om weer naar binnen te gaan richting de kachel. Je gaat daardoor bepaalde dingen toch net wat meer waarderen. Heerlijk vind ik dat! 

Ben je benieuwd geworden naar deze locatie? Snap ik! 

Celestial Living Yurt Retreat 
Wolfsstraat 5 
7227 DP, Toldijk
hallo@celestialliving.nl 
Boeken? Dat kan hier! 

 

meer blogs over nederland

Comments:

  • 3 februari 2022

    Wat een geweldig idee om daar naar toe te gaan… en ook niet meer weg omdat het puur genieten is!!

    reply...

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: