Categorieën

Top
Image Alt

Argentinië

Backpacken in Argentinië

In Argentinië is het voor Reismetlies allemaal begonnen. Daar ben ik besmet geraakt met het reisvirus. Ik ben na mijn havo Spaans gaan leren in Buenos Aires. Een stad die ik tot vandaag de dag oprecht nog steeds de mooiste en fijnste stad op aarde vind. Argentinië is een land waar voor ieder wat wils is. Shoppen in de grote shoppingcentra, de prachtige natuur in het Noorden van Argentinië, op bezoek bij de Gauchos en natuurlijk El Calafate en Ushuaia. Wie een reis door dit land gaat maken zal zich verbazen over de diversiteit van het land en de vriendelijke bewoners. Want dat zijn Argentijnen. Gastvrij en ontzettend vriendelijk. Argentinië mag zeker bovenaan je bucketlist komen te staan. Ik ben er inmiddels twee keer geweest en ga zeker nog eens terug!

o

Ik hou meteen van dit land

Het land van de tango

Officiële naam: Argentijnse Republiek
Continent: Zuid-Amerika
Oppervlakte: 2.780.400 km²
Hoofdstad: Buenos Aires
Inwoneraantal: 41.281.631 inwoners (2012)
Regeringsvorm: Republiek
Hoogste punt: 6.960 m (Aconcagua)
Afstand (Amsterdam – Buenos Aires): 11.434 km
Vliegduur: circa 14 uur

Beste reistijd 
Argentinië is een onwijs groot land met veel temperatuursverschillen. Wanneer je het hele land wilt zien moet je dus ook voorbereid zijn op verschillende temperaturen. In het Noorden van Argentinië is het vooral in onze winter fijn weer. Let er wel op dat het bijvoorbeeld in Iguazu redelijk warm kan zijn. Dit geldt ook voor het midden van Argentinië. In het Zuiden van Argentinië loopt het seizoen ook gelijk maar daar wordt het in de ‘zomer’ niet warmer dan een graad of twaalf.

Inentingen 
Voor Argentinië zijn geen vaccinaties verplicht. Ongeacht verblijfsduur worden wel de volgende vaccinaties voor Argentinië aangeraden: vaccinatie tegen DTP(difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Visum
Voor een vakantie in Argentinië en Chili heb je als Nederlander of Belg geen visum nodig, alleen een paspoort wat tot en met 6 maanden na terugkeer in Nederland geldig is.

Feestdagen & festivals
1 januari Nieuwjaarsdag
24 maart Nationale dag van de waarheid en gerechtigheid
5 en 6 april Pasen
24 en 25 mei Pinksteren
25 mei Herdenking revolutie
20 juni Nationale feestdag
9 juli Onafhankelijkheidsdag
25 en 26 december Kerstmis

Dagbudget
Argentinië is niet een heel goedkoop land om door heen te reizen. Het land verkeert bovendien regelmatig in een economische recessie, waardoor het lastig is te achterhalen wat een goede wisselkoers is. Vooral het opnemen van geld is dan prijzig. Neem daarom altijd voldoende dollars mee als je naar Argentinië reist. Onderstaand vind je een reëel, gemiddeld dagbudget per persoon.

Backpacker: €40-€50 Backpacker+: €50-80

Doen: Spaans leren in Buenos Aires

Weet je niet wat je na je middelbare school wilt gaan doen? Ben je afgestudeerd maar heb je nog geen zin in een 9 to 5 job? Wil je gewoon nuttig bezig zijn tijdens je reis of heb je altijd al eens een andere taal willen leren? Ga dan voor Spaans. Dat kan natuurlijk in Spanje maar wat nog toffer is, is om het te gaan leren in Buenos Aires!

Fijne slaapplekken in Buenos Aires

Zoals jullie inmiddels wel weten is Buenos Aires absoluut één van mijn lievelingssteden. En daar wil ik jullie net zo enthousiast over maken! Hoe je je verblijf in Buenos Aires nóg aangenamer kunt maken? Door te slapen op hele fijne plekjes. Ik heb ze voor je op een rijtje gezet!

Vijf dingen die je moet proeven in Argentinië

Wanneer je naar Argentinië gaat denk je natuurlijk aan vlees. Niet dat je er tegenwoordig als vegetariër of veganist niet uit de voeten kunt (juist want wel Palermo in BA is een walhalla), maar voor mij is Argentinië ook echt gekoppeld aan vlees. In Nederland proberen we wat te minderen met vlees door het alleen te eten wanneer we er écht zin in hebben en wanneer het echt iets toevoegt. Nou, in Argentinië voegt het voor mij zeker iets toe. Maar er is meer dan dat. Welke gerechten je echt moet proberen? Ik zet ze voor je op een rijtje.

Palermo in Buenos Aires

De hotste wijk van Buenos Aires. Palermo. Hier is het te doen, te vinden en hier valt van alles te beleven. Niet voor niets dat ik er een half jaar heb gewoond. En ik kan je vertellen, tien jaar later is het er alleen maar beter op geworden. Ik ben en blijf verliefd op dit stukje Buenos Aires!

Eten bij Las Cabras in BA

Als je mij mijn favoriete stad in deze wereld vraagt zal ik absoluut Buenos Aires roepen. Inderdaad, roepen. Ik heb er op mijn achttiende gewoond en ben er gelukkig dit jaar (2019) weer geweest. Good to be back! Nog steeds is BA voor mij de stad die alles heeft (behalve een mooi strand). Ik heb er een vakantiegevoel mee ook een gevoel dat zegt: hier wil ik wonen, en laat ik dat nou niet vaak hebben. Waar je het lekkerste kunt eten in BA? Dat kan op heel veel plekken maar Las Cabras is wel een favorietje hoor….

Natuurwonder in Iguazú

Cataratas del Iguazú. Dit had zomaar één van de zeven wereldwonderen kunnen zijn als je het mij vraagt. Wat een bijzondere plek. Vanuit Buenos Aires heb ik een bus genomen naar Iguazú.

Buenos Aires: mijn wereldstad

Hier moest ik eigenlijk mee beginnen. Hier liggen mijn roots zou ik bijna willen zeggen. De stad waar het allemaal mee begonnen is. Mijn liefde voor reizen. Toen ik klaar was met mijn opleiding op het Elde College in Schijndel wist ik dat ik journalistiek wilde gaan studeren.

%d bloggers liken dit: