Top
Image Alt

België

Backpacken in België

Reismetlies heeft een verzamling voor je gemaakt met allerlei tips, routers, hotspots en do’s en dont’s in België. Je kunt misschien denken dat België saai is omdat het in een bepaalde zin wel op Nederland lijkt, maar alles behalve dat is waar. België heeft hartstikke veel toffe steden, heel veel lekkere biertjes en qua eten zit je ook helemaal goed. Daarnaast zijn er in België heel veel leuke muziekfestivals, zijn er onwijs vriendelijke mensen en is er heel veel te zien en te doen. Een absolute must-go dus!

o

Pintjes drinken bij de Zuiderburen

Van de Ardennen tot Brussel

Officiële naam: Koninkrijk België
Continent: Europa
Oppervlakte: 30.528 km²
Hoofdstad: Brussel
Inwoneraantal: 11.041.266 inwoners (2012)
Regeringsvorm: Federale monarchie (Koninkrijk)
Hoogste punt: 694 m (Signaal van Botrange)
Afstand (Amsterdam – Brussel): 174 km
Vliegduur: circa 50 minuten

Beste reistijd 
De beste reistijd voor België is mei t/m september. Ondanks de drie heersende klimaatsoorten, kent België geen extreme weersomstandigheden. De winters zijn niet schrikbarend koud, de zomers niet puffend heet. Vergelijkbaar met ons Nederland dus 🙂

Inentingen 
Voor België zijn uiteraard geen inentingen verplicht. ​

Visum
Voor België heb je (hoe kan het ook anders) als Nederlander geen visum nodig.

Feestdagen & festivals
1 januari Nieuwjaarsdag
24 maart Nationale dag van de waarheid en gerechtigheid
5 en 6 april Pasen
24 en 25 mei Pinksteren
25 mei Herdenking revolutie
20 juni Nationale feestdag
9 juli Onafhankelijkheidsdag
25 en 26 december Kerstmis

Dagbudget
België is geen goedkoop land. Het is weliswaar goedkoper dan Nederland maar de prijzen van avondeten + verblijf zijn wat duurder dan in sommige andere Europese landen. Onderstaand vind je een reëel, gemiddeld dagbudget per persoon.

Backpacker: €600-€70 Backpacker+: €80-100

Alle blogs over België

De leukste wijken van Antwerpen

Antwerpen is meer dan de OLV-kathedraal, het station en de meir. Heel veel meer. Omdat Antwerpen maar drie kwartier is rijden vanaf onze ‘hometown’ Tilburg zijn we er vaak te vinden. Het voelt bijna als een soort van tweede thuis. De leukste wijken van deze stad ontdekken? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet. Hoef jij alleen nog maar de auto/bus/trein te pakken.

De lekkerste thali van Antwerpen

Wie Antwerpen zegt, zegt niet meteen thali. Maar ik hou van Indiaas eten en dus ga ik altijd op zoek naar de beste plekjes. We hebben al eens voor een gesloten deur gestaan bij Mission Masala, dus het werd de hoogste tijd dat we al het lekkers eens gingen proeven. De verwachtingen zijn hoog.

Chill overnachten in België – Yust

Yust is een fantastische plek. Bij Yust kun je slapen in een dorm, op een tweepersoonskamer of in een suite. Daarnaast is het mogelijk om langere tijd te verblijven bij Yust. Het hotel heeft een perfecte ligging en het interieur is fantastisch. Wedden dat jij je ogen uitkijkt?

Pintjes drinken bij De Koninck in Antwerpen

Wie België zegt, zegt bier. Althans, ik wel. Onze buren zijn bourgondiërs pur sang en daar hou ik ontzettend van. Lekker eten, drinken en heel veel gezelligheid. Het is niet voor niets dat wij maar wat graag naar festivals gaan in België en zo nu en dan een stedentrip plannen in één van de mooie Belgische steden. Zo ook naar Antwerpen. Dichtbij Tilburg en toch even helemaal weg. En wat kun je daar beter gaan doen dan lokale biertjes drinken? Juist. En dat doe je bij De Koninck.

Leuk dicht bij huis: Antwerpen

Wanneer we aan reizen denken denken we vaak aan zandstranden, palmbomen, andere culturen, kokosnoten, wilde dieren en swingende muziek. Maar ook onze buren hebben zo veel moois te bieden.

%d bloggers liken dit: