Top
Image Alt

Brazilië

Backpacken in Brazilië

Wanneer je aan Brazilië denkt denk je aan Carnaval, strakke zwembroekjes en heel veel dans. Ik althans. Wat dat betreft heeft Rio de Janeiro dit beeld bevestigd. Brazilië heeft echter nog veel meer te bieden. Het is een land van uiterste. Backpacken in Brazilië is daarom uitermate geschikt. Van de watervallen van Iguazú tot de wereldberoemde Copacabana en van Salvador tot de prachtige Amazone. Brazilië heeft het allemaal. Laat je verwonderen door dit Zuid-Amerikaanse land.

o

Dansen op de Copcabana

Van de Amazone tot carnaval in Rio

Officiële naam: Federale Republiek Brazilië
Continent: Zuid-Amerika
Oppervlakte: 8.514.877 km²
Hoofdstad: Brasilia
Inwoneraantal: 193.946.886 inwoners (2012)
Regeringsvorm: Federale republiek
Hoogste punt: 2.994 m (Pico da Neblina)
Afstand (Amsterdam – Brasilia): 9.095 km
Vliegduur: circa 12 uur

Beste reistijd 
Ook Brazilië is een groot land wat het klimaat verschillend maakt. Zo kun je in Noord-Oost Brazilië het beste reizen van juli tot en met november en zit je in Midden-Brazilië en in Zuid-Brazilië vooral in de maanden mei, juni en juli goed. Let dus goed op waar je naar toe wilt gaan. De temperatuur in Brazilië is echter altijd goed, er kan in andere maanden echter alleen wat meer neerslag vallen.

Inentingen 
Vaccinatie tegen gele koorts is voor Brazilië alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Brazilië binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Brazilië aangeraden: vaccinatie tegen DTP(difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Ook wordt voor Brazilië vaccinatie tegen gele koorts aanbevolen, behalve in een groot gebied grenzend aan de Oostkust.​

Visum
Nederlanders en Belgen hebben geen visum nodig wanneer je in het bezit bent van een geldig paspoort en niet langer dan drie maanden in het land blijft.

Feestdagen & festivals
1 januari Nieuwjaarsdag
20 januari Stichtingsdag Rio de Janeiro
25 januari Stichtingsdag Sao Paulo
15 tot en met 17 februari Carnaval
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
1 mei Dag van de Arbeid
7 september Onafhankelijkheidsdag
15 november Uitroeping van de Republiek
20 november Black Conscience Day
25 en 26 december Kerstmis

Dagbudget
Brazilië is geen heel goedkoop land om doorheen te reizen. Hoewel het over het algemeen wel goedkoper is dan een aantal andere landen in Zuid-Amerika, zal je met een beperkt budget echt keuzes moeten maken. Voorala entreegelden en dergelijke zijn prijzig. Onderstaand vind je een gemiddeld dag budget per dag per persoon op basis van een overnachting, eten/drinken en transport per openbaar vervoer. Dit zijn reële bedragen.

Backpacker: € 25-35
Backpacker+: € 40-60

Alle blogs over Brazilië

Rio de Janeiro is de parel van Zuid-Amerika

Rioooooooooooooooooooooooooo, de janeirooooooooooooooooo. Wohohoho When my baby, When my baby smiles at me I go to Rio. Zomaar wat liedjes die bij me opkomen voor ik vertrek.

Natuurwonder in Iguazú

Cataratas del Iguazú. Dit had zomaar één van de zeven wereldwonderen kunnen zijn als je het mij vraagt. Wat een bijzondere plek. Vanuit Buenos Aires heb ik een bus genomen naar Iguazú.

%d bloggers liken dit: