Top
Image Alt

Filipijnen

Backpacken in de Filipijnen

Reismetlies heeft een verzamling voor je gemaakt met allerlei tips, routes, hotspots en do’s en dont’s in de Filipijnen. Één van de mooiste landen ter wereld als je het mij vraagt. Je wilt natuurlijk de tijd dat je er bent zoveel mogelijk zien en doen en zo een fijn mogelijke tijd beleven. Of je nu zelf een huurauto boekt, een tuk tuk huurt, met een chauffeur reist of met het openbaar vervoer: In elk geval zijn al deze tips voor de Filipijnen super handig. Ga op avontuur in de Filipijnen en ontdek al het moois dat het land te bieden heeft!

filipijnen
o

Expeditie Robinson ervaren

De mooiste stranden ter wereld

Officiële naam: Republiek der Filipijnen
Continent: Azië
Oppervlakte: 300.000 km²
Hoofdstad: Manilla (Manila)
Landcode: PH, PHL
Inwoneraantal: 92.337.852 inwoners (2010)
Regeringsvorm: Republiek
Hoogste punt: 2.954 m (Mount Apo)
Afstand (Amsterdam – Manilla): 10.404 km
Vliegtijd: circa 11 uur en 30 minuten

Beste reistijd 
De Filipijnen hebben een tropisch klimaat. Op vrijwel alle eilanden ligt de temperatuur tussen de 25 en 35 graden. In de hoger gelegen gebieden liggen de temperaturen tussen de 15 en 20 graden. Vanaf grofweg oktober tot en met juni heb je minder kans op regen en is het dus nog fijner om naar de Filipijnen te gaan.

Inentingen 
Voor een bezoek aan de Filipijnen is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Voor een uitgebreid vaccinatie advies kun je terecht bij Thuisvaccinatie.nl. Je kunt hier ook zien of uw zorgverzekering de vaccinatie(s) vergoedt.

Visum
Je dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst op de Filipijnen. Een visum is niet nodig als je korter dan 30 dagen op de Filipijnen verblijft. Bij vertrek uit de Filipijnen dien je op de meeste vliegvelden een vertrekbelasting te betalen van 750 Filipijnse peso per persoon.

Feestdagen & festivals
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
14 mei Hemelvaartsdag
24 en 25 mei Pinksteren
12 juni Onafhankelijkheidsdag
30 november Bonifacio Dag
25 en 26 december Kerst

Dagbudget
De Filippijnen is in vergelijking tot de rest van Azië een relatief duur land om in te reizen. Toch vond ik het reuze meevallen. Je moet creatief zijn. Vergelijk het met een prijsniveau wat gemiddeld is voor Midden-Amerika. Transport is niet heel duur, maar toch nog wel iets duurder dan de rest van Azië. Er komen steeds meer budget hostels in de Filipijnen en ook goedkoop eten is steeds vaker te vinden. Onderstaande bedragen zijn reëel om aan te houden als dagbudget.

Backpacker: €15 – €25
Backpacker+: €30 – €40

Alle blogs over de Filipijnen

El Nido ontdekken

Wie naar de Filipijnen gaat, gaat gegarandeerd ook naar El Nido. De mooiste plek op aarde mag je namelijk niet overslaan. El Nido ligt in het noorden van het eiland Palawan. Het Bacuit archipel telt tientallen kleine eilandjes met hagelwitte stranden, palmbomen en helderblauwe zee. Ga mee op ontdekkingstocht in El Nido.

Slapen in El Nido

Wie naar de Filipijnen gaat, gaat natuurlijk ook naar El Nido. Je kunt dit paradijs op aarde immers niet overslaan, toch? Ik moet zeggen, ik dacht héél even dat ik in Salou beland was maar gelukkig verandert dat snel. El Nido is druk, heel druk, dus daar moet je even aan wennen. Maar die drukte is niet voor niets en gelukkig is er buiten El Nido heel, heel veel ruimte…

Naar de gevangenis in Puerto Princesa

Puerto Princesa is een plek op het eiland Palawan in de Filipijnen. Vanuit hier beginnen velen hun tocht richting El Nido en Corón. Logisch, want dat zijn prachtige bestemmingen. Toch is het zeker de moeite om een dagje in Puerto Princesa te verblijven wanneer je er toch bent…

De mooiste rijstvelden van de Filipijnen

De mooiste rijstvelden die ik in mijn leven heb gezien zijn absoluut te vinden in Banaue en Batad, in het Noorden van de Filipijnen. Een oase van rust, geen massatoerisme en prachtige uitgestrekte velden…

%d bloggers liken dit: